Το “κουκλόσπιτο”-Η τεράστια θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν επέστρεψε!

Το “κουκλόσπιτο” είναι αριστούργημα

H αποθέωση της γυναίκας. Η τεράστια θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, επέστρεψε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων/Λευτέρης Βογιατζής, και πάλι με την κορυφαία ηθοποιό Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Νόρας. Και είναι τόσο συναρπαστικό να την βλέπεις να παίζει…..

 

Του Νίκου Μουρατίδη

Από τις 7 Οκτωβρίου 2016 έως 15 Ιανουαρίου 2017, επαναλαμβάνεται η επιτυχία της περσινής σεζόν Το Κουκλόσπιτο του Henrik Ibsen, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων /Λευτέρης Βογιατζής με την Αμαλία Μουτούση και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους κεντρικούς ρόλους.

 

Εκατόν σαράντα χρόνια σχεδόν, μετά την πρώτη του εμφάνιση στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή, το αριστούργημα του Henrik Ibsen, είναι πρόκληση ακόμα και σήμερα σε όλους όσους ασχολούνται με το θέατρο, για να αναμετρηθούν μαζί του, και να παρουσιάσουν ένα καινούργιο ανέβασμα. Είναι ένα έργο με ανατρεπτική φύση και εκρηκτική ένταση, γι’ αυτό και αρέσει. Ο θόρυβος της πόρτας που κλείνει πίσω της η Νόρα, αφήνοντας σύζυγο και παιδιά, ακούγεται ολοένα και πιο έντονα στις μέρες μας.

 

Γραμμένο το 1879, το έργο του μεγάλου Νορβηγού συγγραφέα, συντάραξε την εποχή του και υπήρξε καταλυτικό για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης. Η Νόρα – πρόσωπο μυθικό για τη σύγχρονη δραματουργία, γίνεται στην εποχή μας, ένα σύμβολο όχι μόνο για την γυναίκα, αλλά γενικότερα για τον άνθρωπο…

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr

 

Πήγαμε να το δούμε με τον Σταμάτη Κραουνάκη και ενθουσιαστήκαμε.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue