10 Ιδέες για να διακοσμήσετε τον διάδρομο του σπιτιού σας!


15 Σεπ 2020

Πολλά είναι τα σπίτια που έχουν έναν -είτε μικρό, είτε μεγάλο, είτε μακρόστενο- διάδρομο! Εμείς σήμερα θα επικεντρωθούμε στους μακρόστενους διαδρόμους και θα σας δώσουμε ιδέες από τον Σπύρο Σούλη για να τους διακοσμήσετε.

Διακοσμήστε την Είσοδο και τον Διάδρομο του Σπιτιού με τους πιο Έξυπνους Τρόπους

Τα πράγματα είναι απλά! Οι νέοι κανόνες της διακόσμησης θέλουν κάθε χώρο του σπιτιού να είναι διακοσμημένος (ακόμα και το μπάνιο και ο διάδρομος). Μην αφήνετε, λοιπόν, κανέναν χώρο ανεκμετάλλευτο μιας και όπως θα αντιληφθείτε παρακάτω μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πολύ όμορφο εκεί που δεν το περιμένετε.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway14 

Ένα statement κομμάτι μπορεί να κάνει όλο το διάδρομό σας να ξεχωρίσει.

Προσθέστε ένα statement κομμάτι (ένα κομμάτι που θα προκαλέσει αίσθηση), τοποθετήστε έπιπλα -έστω και μακρόστενα- εκμεταλλευτείτε και διακοσμήστε το ταβάνι, χρησιμοποιήστε γατζάκια. Οι ιδέες και οι επιλογές που έχετε είναι πραγματικά άπειρες.

Δείτε 11 ιδέες που θα μεταμορφώσουν τον μακρόστενο διάδρομό σας. 

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway02

Αν ο διάδρομός σας είναι μακρόστενος μπορείτε να τον διακοσμήσετε με ένα επίσης μακρόστενο έπιπλο το οποίο θα σας φανεί και χρήσιμο για να ακουμπάτε όλα όσα βγάζετε μπαίνοντας στο σπίτι σας. Πάνω από το έπιπλο μπορείτε να βάλετε και έναν καθρέφτη.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway13

Αν είστε βιβλιοφάγοι τότε δεν έχετε παρά να κάνετε όλο τον ένα τοίχο του διαδρόμου σας, βιβλιοθήκη. Βάλτε απλά μακρόστενα ράφια και γεμίστε τα με βιβλία. Έτσι θα εξοικονομήσετε και χώρο από κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway03

Οριζόντια βιβλιοθήκη: Αν ο διάδρομός σας είναι έστω και λίγο ευρύχωρος σίγουρα μπορείτε να βάλετε μια οριζόντια βιβλιοθήκη σε αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο αποθηκεύοντας εκεί αρκετά βιβλία σας.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway04

Ένας μεγάλος καθρέφτης είναι σίγουρα από μόνος του εντυπωσιακός. Αν μάλιστα του βάλετε και λαμπάκια (ναι, σαν αυτά των Χριστουγέννων) περιμετρικά, το αποτέλεσμα θα δείξει πολύ πιο εντυπωσιακό και ρομαντικό. Αν αποφασίσετε να κάνετε κάτι τέτοιο, προτιμήστε όλη η υπόλοιπη διακόσμηση να είναι λιτή.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway05

Αν σας αρέσουν οι φωτογραφίες και γενικότερα η τέχνη τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη gallery στον ένα από τους δύο τοίχους του διαδρόμου σας.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway06

Πράσινο παντού: Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να γεμίσετε τον διάδρομό σας με πράσινο. Γλαστράκια, λουλούδια και φυτά μπορούν να έχουν την τιμητική τους. Στον συγκεκριμένο διάδρομο συνδυάζεται το πράσινο των φυτών με το πράσινο των φωτιστικών.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway07

Ένας στρογγυλός καθρέφτης (που είναι και πολύ της μόδας φέτος) θα κάνει έναν στενό διάδρομο να δείχνει πολύ πιο μεγάλος. Από την άλλη ένας καθρέφτης κοντά στην είσοδο του σπιτιού είναι πάντα απαραίτητος για ένα τελευταίο τσεκ πριν βγείτε από το σπίτι.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway08

Ένα μακρόστενο χαλί σε έντονο χρώμα θα δώσει σίγουρα στιλ και χαρακτήρα στο διάδρομό σας. Μπορείτε, μάλιστα, να το αφήσετε εκεί όλο το χρόνο ή να το αντικαταστήσετε τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες με ένα πιο ανάλαφρο και λεπτό.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway09

Αν είστε φαν της λιτής και μίνιμαλ διακόσμησης τότε ένα όμορφο, ξύλινο έπιπλο στο διάδρομο είναι αυτό που χρειάζεστε. Ενισχύστε τη διακόσμησή του με δύο απλά αλλά στιλάτα φωτιστικά (σαν αυτά της φωτογραφίας) και μερικά κάδρα και ο διάδρομός σας είναι έτοιμος.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway10

Ρίγες παντού: Οι ρίγες είναι πολύ της μόδας φέτος. Αν σας αρέσει η “έντονη” διακόσμηση τότε σίγουρα μπορείτε να πάρετε ιδέες από αυτόν τον διάδρομο. Ριγέ στους τοίχους, ριγέ στο χαλί, ριγέ και στο φωτιστικό. Μάλλον ο συνδυασμός είναι λιγάκι υπερβολικός. Δεν νομίζετε;

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway11

Αν σε γενικές γραμμές το σπίτι σας είναι μικρό και ο διάδρομός σας αρκετά μεγάλος, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε ένα έπιπλο με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους σε αυτό. Βάλτε και μερικά γατζάκια για να κρεμάτε μπουφάν και παλτό και είστε έτοιμοι.

spirossoulis.com wp content uploads 2017 04 thehomeissue hallway12

 

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue