images easyblog articles 7323 DOSE STYL STON XORO SOU 783c23ac

10 Ιδέες Για Δώσουμε Στυλ Στον Χώρο Μας Με Απλές Κινήσεις

Στην διακόσμηση χώρων δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις τάσεις με ευλάβεια. Το τι είναι μοντέρνο και τι όχι το κρίνουν οι σχεδιαστές και το εμπόριο όμως το interior design δεν απαιτεί να μην χάνουμε στιγμή από την μόδα αλλά να προσαρμόζουμε τις τάσεις στο προσωπικό μας γούστο και στον χώρο μας. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να αλλάζουμε διακόσμηση για να είμαστε μέσα στα trends (δείτε εδώ το άρθρο μας) όμως μπορούμε πάντα να κάνουμε μικροαλλαγές που να μας ανανεώνουν την διάθεση και ταυτόχρονα να αλλάζουν το στυλ του χώρου μας σύμφωνα με τις τάσεις. Υπάρχει πάντα και το minimal classic που θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο μας και είναιένα στυλ που είναι διαχρονικό, πάνω στο οποίο μπορούμε να «πατάμε» και να προσαρμόζουμε τις τάσεις της μόδας με μικρές ανέξοδες αλλαγές.

Διαβάστε παρακάτω 12 ιδέες για να δώσουμε στυλ στον χώρο μας με απλές κινήσεις.

1.Ψάξτε στην αποθήκη σας για έπιπλα ή αντικείμενα που έχετε αγοράσει από ταξίδια, που σας έχουν δώσει οι γονείς ή κειμήλια από παππούδες, κάτι που σας έχει φτιάξει ένας αγαπημένος σας φίλος καλλιτέχνης ή diy-er. Καθαρίστε τα, βάψτε τα ή αλλάξτε ύφασμα και βάλτε τα στον χώρο σας, ένα κειμήλιο είναι πάντα ένα στοιχείο που θα ξεχωρίζει στο σπίτι σας γιατί είναι μοναδικό και φορτισμένο με συναίσθημα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συλλογή από κειμήλια σε ένα ράφι ή μία βιτρίνα στο σαλόνι είναι προτιμότερο να είναι ένα ή δύο παρά να φορτώσουμε το σπίτι με κειμήλια γιατί θα χάσουμε την ουσία. Κι αν δεν έχετε τίποτα ανάλογο μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε ένα flea market και να βρείτε.

2.Επιλέξτε καλύμματα μαξιλαριών για το καθιστικό ανάλογα με την εποχή ή με ένα χρώμα που σας αρέσει για φέτος ή είναι της μόδας. Αυτός είναι ένας τρόπος να κάνετε αλλαγές στο στυλ του χώρου με μικρό κόστος και σε συχνότητα. Προτιμήστε τα χρώματα να είναι σωστά συνδυασμένα μεταξύ τους και να μην υπάρχει φλυαρία, το πολύ 3 ή 4 διαφορετικά σχέδια είναι το ιδανικό. Το χειμώνα προτιμήστε τα βελούδα και το καλοκαίρι τα βαμβακερά ή μεταξωτά . Σαφώς μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς στις υφές, δηλαδή βελούδο με μετάξι, αλλά και πάλι με φειδώ.

3.Διαβάστε το άρθρο μας για τα φυτά εσωτερικών χώρων και πάρτε ιδέες για το πως μπορούμε να δώσουμε στυλ με φυτά στο καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε ωραία κασπό ή γλάστρες και μεταφυτέψτε φυτά που έχετε παραμελημένα ή δημιουργήστε νέες συνθέσεις με παχύφυτα και κακτοειδή που είναι και εύκολα στην συντήρησή τους. Θα απογειώσουν το στυλ του χώρου σας!

4.Επιλέξτε να βάλετε τον χειμώνα στο πάτωμα ένα κιλίμι με ωραία χρώματα και σχέδια ή ένα χαλί απομίμησηςπερσικού αν δεν έχετε την δυνατότητα μιας τόσο μεγάλης επένδυσης . Προτιμήστε τα γεωμετρικά σχέδια και αποφύγετε τα χαλιά με τα μεγάλα σχέδια και τις ακαθόριστες μορφές. Ακόμα κι αν σκεφτείτε ότι είναι πολύ κλασσικό για τα γούστα σας να σας βοηθήσουμε λέγοντας πως το κλασσικό συνδυάζεται με πολύ στυλ με το μοντέρνο ή το casual. Ένα μονόχρωμο χαλί είναι πάντα μια εύκολη λύση και μας αρέσει, αλλά ας τολμήσουμε κάτι διαφορετικό!

5.Μια άλλη ιδέα είναι να τονισετε έναν τοίχο αλλάζοντάς του χρώμα, σε αυτό καλύτερα να σας βοηθήσει ένας διακοσμητής. Τολμήστε να τον βάψετε ένα έντονο χρώμα, συμβουλευτείτε το άρθρο μας για τα χρώματα του 2019 και θα ακολουθήσει άρθρο για περισσότερους συνδυασμούς. Φροντίστε να μην έρχεται σε ακαλαίσθητη αντίθεση με άλλα χρώματα στον χώρο σας κι αν είναι να κάνει αντίθεση να είναι αρμονική.

6.Ένας πολύ ωραίος τρόπος να δώσετε στυλ στον χώρο σας είναι με έργα τέχνης και φωτογραφίες. Δεν χρειάζεται να κάνετε μια μεγάλη επένδυση σε πίνακες ή γλυπτά για να το πετύχετε, αρκεί να επιλέξετε τα σωστά και ας μην είναι γνωστών καλλιτεχνών ή από γκαλερί. Υπάρχουν πολύ ωραίες απομιμήσεις έργων τέχνης σε αφίσες ή αντίγραφα υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη, που μπορείτε να επιλέξετε. Πολύ σημαντικό είναι το κορνιζάρισμα του πίνακα, σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ένας διακοσμητής, όπως επίσης το στήσιμο ενός γλυπτού και ο φωτισμός του. Έργο τέχνης θεωρείται και κάτι που αγοράσατε από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας όπως μια μάσκα, ένα μεταξωτό κέντημα, ένα ξύλινο γλυπτό ή ακόμα και μια φωτογραφία που τραβήξατε, με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να μετατραπεί σε έργο τέχνης. Μια συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες σε κορνίζες ιδιαίτερες είναι μια πολύ ωραία ιδέα.

7.Προσθέστε φωτιστικά σε σημεία που δεν είχατε φανταστεί. Μια φωτοσωλήνα πίσω από τον καναπέ, πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πίσω από τις κουρτίνες, μέσα σε γυάλα ή τυλιγμένα γύρω από τα κλαδιά ενός φυτού, ή πάνω από το κρεβάτι. Βάλτε κρυφό φωτισμό ή τονίστε με σποτ πίνακες και αντικείμενα.

8.Οι καθρέπτες είναι μια πολύ ωραία ιδέα να δώσετε στυλ στον χώρο σας, στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο. Μεγάλοι καθρέπτες σε ωραίο κλασικό πλαίσιο, ή στρογγυλοί σε χρυσό μινιμαλ πλαίσιο, ότι και να σκεφτείτε ένας καθρέπτης είναι πάντα must για έναν χώρο, μην τον υποτιμάτε γιατί είναι πάντα της μόδας και πάντα χρήσιμος. Δίνει βάθος σε έναν μικρό χώρο, γεμίζει έναν τοίχο που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε, μπαίνει σε διαδρόμους, δίπλα σε εισόδους, πάνω από το τζάκι και το κρεβάτι. Μπορείτε να τον κρεμάσετε στον τοίχο, να τον ακουμπήσετε πάνω σε έπιπλα ή να τον μετατρέψετε σε έργο τέχνης αν πιάνουν τα χέρια σας. Οι interior designers τον αγαπάμε πάντα!!

9.Μια πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά στυλ είναι να επιλέξετε ιδιαίτερα φωτιστικά ή να αλλάξετε τα καπέλα στα ήδη υπάρχοντα, στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες φωτιστικά το καθένα με το δικό του στυλ και σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να σας βοηθήσει ένας interior designer. Μπορούν να είναι κρεμαστά, επίτοιχα ή δαπέδου. Τα πιο μινιμαλ με χρυσό σκελετό, γυαλί ή ξύλο είναι της μόδας φέτος αλλά και ένα vintage φωτιστικό σε έναν χώρο πιο λιτό τον προτείνουμε οι διακοσμητές. Τολμήστε το!

10.Τέλος η σωστή επιλογή κουρτινών η υφή και το ράψιμο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του στυλ ενός χώρου. Ένας πιο νεανικός και minimal χώρος χρειάζεται κουρτίνες αέρινες και ημιδιάφανες χωρίς περίπλοκα σχέδια και ραψίματα. Από την άλλη αν θέλετε ένα πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα μπορείτε να σκεφτείτε πιο βαριές κουρτίνες από βελούδο ή μπροκαρ με το ανάλογο ράψιμο, σε αυτό θα σας βοηθήσει πολύ μια καλή μοδίστρα σε συνεργασία με έναν διακοσμητή. Αν δεν θέλετε κουρτίνες καθόλου είναι μια άποψη που συνηθίζεται.

Με αγάπη για την διακόσμηση και το interior design

ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟinfo@abart-design.com

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ DESIGN ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL:

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue