10 πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι σου πριν φύγει η Άνοιξη!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζονται κάθε χρόνο την άνοιξη εξηγεί ο αγαπημένος σε όλους Σπύρος Σούλης για να μπορείτε εσείς και η οικογένειά σας να υποδέχεστε το καλοκαίρι σε ένα όμορφο, καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Κάθε άνοιξη όλες οι νοικοκυρές κάνουν την κλασική γενική καθαριότητα που επιβάλλεται για να έχετε ένα όμορφο και καθαρό σπίτι όλο το καλοκαίρι. Πέρα από το κομμάτι της αισθητικής, η γενική καθαριότητα την άνοιξη είναι πολύ σημαντική και για λόγους υγείας. Πρέπει να ξεκινάτε την καθαριότητα με τα βαριά αντικείμενα που είναι τα χαλιά, τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές και να προχωράτε στη συνέχεια στις λεπτομέρειες.

Προσοχή! Αν κάνετε γενική καθαριότητα τότε προτιμήστε να ξεκινήσετε από ψηλά και να κατεβείτε σιγά-σιγά προς τα κάτω. Δηλαδή ξεκινήστε με τα φωτιστικά, στη συνέχεια προχωρήστε σε τοίχους, ταπετσαρίες, τζάμια και πόρτες, αμέσως μετά καθαρίστε τα έπιπλα και στο τέλος χαλιά και πατώματα.

Μπορεί αρχικά να σας φαίνεται βαρετή η ιδέα της γενικής καθαριότητας, αλλά όταν τελειώσετε και δείτε πόσο καθαρό θα είναι το σπίτι σας θα νιώσετε τεράστια ικανοποίηση.

Πόρτες Οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού πρέπει να πλένονται και να καθαρίζονται 1-2 φορές τον χρόνο. Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να το κάνετε. Μην παραλείψετε την εξωτερική πόρτα καθώς είναι σημαντική για την εξωτερική εικόνα του σπιτιού σας.

Χαλιά και ταπετσαρίες Καθαρίστε προσεκτικά τα χαλιά και τις ταπετσαρίες που ενδεχομένως έχετε στο σπίτι σας. Δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσετε για να είστε βέβαιοι πως δεν θα καταστρέψετε τα πράγματά σας. Φροντίστε να βάλετε λαδόχαρτο κάτω από τα έπιπλα που ακουμπάνε πάνω στο χαλί, ώστε να μην χαλάσει το χαλί σας όσο αυτό στεγνώνει.

Πατώματα Αφού καθαρίσετε τα πατώματά σας με κάποιο απορρυπαντικό, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε γυαλιστικό ώστε να προστατέψετε τα πατώματα για περισσότερο καιρό. Το κερί βοηθάει το ξύλινο πάτωμα να αντέχει πιο μεγάλο διάστημα.

Οργανωθείτε καλά από την προηγούμενη μέρα ώστε να έχετε ένα πλάνο και να τελειώσετε πιο γρήγορα. Κάντε την καθαριότητα διασκέδαση φτιάχνοντας όμορφες λίστες με όλες τις δουλειές που έχετε να κάνετε.

Οργανωθείτε καλά από την προηγούμενη μέρα ώστε να έχετε ένα πλάνο και να τελειώσετε πιο γρήγορα. Κάντε την καθαριότητα διασκέδαση φτιάχνοντας λίστες με τις δουλειές που έχετε να κάνετε.

Τοίχοι και ξύλινες επιφάνειες Οι τοίχοι και οι ξύλινες επιφάνειες καθαρίζουν πανεύκολα με ένα σφουγγαράκι και λίγο απορρυπαντικό.Τρίψτε τους τοίχους σας με το σφουγγάρι και στη συνέχεια περάστε τους με ένα στεγνό πανί.

Φωτιστικά οροφής Τα φωτιστικά οροφής χρειάζονται καθάρισμα 2-3 φορές τον χρόνο. Συνήθως γεμίζουν με αηδιαστικά έντομα αλλά και σκόνες και γι’αυτό καλό είναι να τα αποσυναρμολογείτε και να τα καθαρίζετε προσεκτικά με σφουγγάρι και απορρυπαντικό για τα πιάτα. Μπορείτε ακόμα και να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

Λάμπες Εκτός από τα φωτιστικά καλό είναι να καθαρίζετε με ένα στεγνό πανί και με κατεβασμένο τον γενικό, όλες τις λάμπες που έχετε στο σπίτι σας. Αυτό το τρικ θα κάνει το φωτισμό στο σπίτι σας να είναι πιο έντονος. Αλλάξτε επίσης τις λάμπες που έχουν καεί.

Μην ξεχνάτε να προστατεύεστε από τα απορρυπνατικά με τα οποία θα έρθετε σε επαφή. Φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια και μάσκα για να μην εισπνέετε τη σκόνη και έχετε μετά πρόβλημα με αλλεργίες για πολλές μέρες.

Μην ξεχνάτε να προστατεύεστε από τα απορρυπαντικά με τα οποία θα έρθετε σε επαφή. Φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια και μάσκα για να μην εισπνέετε τη σκόνη και έχετε μετά πρόβλημα με αλλεργίες για πολλές μέρες.

Ψυγείο Το ψυγείο είναι μια από τις ηλεκτρικές συσκευές που πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή μας πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Κάντε απόψυξη αν χρειάζεται, καθαρίστε τους πάγους που έχουν συσσωρευτεί και πετάξτε οτιδήποτε δεν έχει φαγωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αδειάστε όλο το ψυγείο και καθαρίστε το καλά.

Σκούπισμα Αφού τελειώσετε με τις βαριές δουλειές προχωρήστε στο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα. Η σκούπα θα απορροφήσει όλες τις σκόνες που θα έχουν πέσει κάτω και θα κάνει τον χώρο να λάμψει από καθαριότητα. Δεν χρειάζεται να μετακινείτε τα έπιπλα τελείως όπως συνηθιζόταν παλαιότερα. Τραβήξτε τα λίγο δεξιά και αριστερά ώστε να φτάσετε όλες τις επιφάνειες και στη συνέχεια βάλτε τα και πάλι στη θέση τους.

Εxtra tip Δώστε στον εαυτό σας μια επιβράβευση ώστε να κάνετε τις δουλειές με περισσότερη όρεξη. Αν έχετε κάτι όμορφο να σας περιμένει στο τέλος της μέρας, θα ασχοληθείτε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό με την καθαριότητα του σπιτιού σας.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue