10 ρητά που κάνουν καλό στην προσωπική μας εξέλιξη!

Άλλαξες”, σου λένε κάποιοι όταν σταματάς να  είσαι αυτός που τους λέει σε όλα “ναι”. Η αλλαγή είναι απαραίτητη για την προσωπική μας εξέλιξη. Διαβάστε 10 ενδιαφέροντα ρητά για το θέμα:

 

  1. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει. Ηράκλειτος

Δεν θα μπορούσαμε να  ξεκινήσουμε αυτό το αφιέρωμα με άλλο ρητό: Τα πάντα κινούνται, τα πάντα αλλάζουν, με ταχύ ρυθμό, σαν ένα ποτάμι που δεν μπορεί να πάψει να κυλά, σε έναν κόσμο που η στασιμότητα πεθαίνει.

 

  1. Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα. Λάο Τσε

Η οπτική των πραγμάτων παρουσιάζει μια νέα μορφή ζωής στη θέση ενός θανάτου, μέσω της μεταμόρφωσης. Πετάμε ένα κακό συνήθειο και αλλάζουμε χαρακτήρα με την προσθήκη ενός άλλου, ευνοϊκότερου για εμάς, χαρακτηριστικού.

 

  1. Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει. Μαχάτμα Γκάντι

Όταν ζητάμε εξ ουρανού την ευτυχία, δεν αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να προσαρμοστούμε οι ίδιοι κατάλληλα, ώστε να γίνουμε ευτυχισμένοι.

 

  1. Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του. Λέων Τολστόι

Θέλουμε την αλλαγή, αλλά καλύτερα ας ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο διπλανό μας, σωστά; Η αρχή γίνεται από εμάς, γινόμαστε πιο υπεύθυνοι, πιο ευαίσθητοι, πιο γενναιόδωροι κι έπειτα μεταφέρουμε αυτή την αλλαγή και στους άλλους.

 

  1. Αυτός που θέλει να είναι σταθερά ευτυχισμένος πρέπει να αλλάζει συχνά. Κομφούκιος

Με άλλα λόγια, πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται. Όταν κάτι σου ρίχνει τη διάθεση, μάθε να το αντιμετωπίζεις με μια αλλαγή στις “ρυθμίσεις” της νοοτροπίας σου.

 

Διάβασε τα υπόλοιπα στο tsemberlidou.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue