Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2024%2F11%2Flikewomangr sxeseis agapis

10 σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένοι πια με το σύντροφό σας | Τι να κάνετε σύμφωνα με τους ειδικούς

author likewoman

8 Νοέ 2024

Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε ποιοτικό χρόνο, κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά.

Νιώθετε μια βιασύνη κάθε φορά που εμφανίζεται το όνομά του/της στο τηλέφωνό σας. Δεν μπορείτε να σταματήσετε να τον σκέφτεστε. Μετράτε αντίστροφα τις ώρες μέχρι την επόμενη φορά που θα δείτε ο ένας τον άλλον. Έχετε ερωτευτεί και είναι «αυτό που δεν μπορώ να φάω, δεν μπορώ να κοιμηθώ, θέλω να αγγίξω τα αστέρια, κλπ».

Δυστυχώς, αυτό το μαγικό συναίσθημα δεν διαρκεί για πάντα. Καθώς περνά ο καιρός, μπορεί να παρατηρήσετε μια αλλαγή και ίσως έχετε αρχίσει να ονειροπολείτε να αναπολείτε τον παλιό καλό καιρό ή οι κάποτε αξιολάτρευτες συνήθειες του συντρόφου σας έχουν γίνει εντελώς ενοχλητικές.

Να είστε βέβαιοι, «είναι φυσιολογικό για τους συντρόφους να νιώθουν την αίσθηση ότι «φεύγουν από την αγάπη» ξανά και ξανά», λένε οι ειδικοί. Οι σχέσεις αλλάζουν φυσικά με την πάροδο του χρόνου, και τα συναισθήματά σας μπορεί να υποχωρούν με αυτές τις αλλαγές.

Ωστόσο, μερικές φορές, μια αλλαγή στα συναισθήματα μπορεί να σημαίνει ότι δεν ερωτεύεστε, συνήθως λόγω διαφόρων παραγόντων—όπως προκλήσεις ψυχικής υγείας, εκμάθηση νέων πραγμάτων για τον εαυτό σας, αλλαγή στις προσωπικές σας αξίες ή ακόμα και αντιμετώπιση του οικονομικού στρες. Να κάνεις παιδί ή να περνάς πολύ χρόνο χωριστά. Οποιοσδήποτε ή/και συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να οδηγήσει ένα ζευγάρι να απομακρυνθεί, παρόλο που κανένας από τους δύο συντρόφους δεν έχει κάνει κάτι «λάθος».

Ωστόσο, το να ερωτευτείς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις – θα μπορούσε επίσης να είναι μια ευκαιρία να επανεκτιμήσεις τη σχέση και να συνεργαστείς για να αναζωπυρώσεις τη σύνδεση.

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε χάσει αυτό το συναίσθημα αγάπης:

1. Δεν είστε πλέον περίεργοι

2. Νιώθετε απάθεια για τη σχέση σας και για το πού οδεύει

3. Δεν επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας όπως παλιά.

4. Βρίσκεστε να δημιουργείτε σωματική και συναισθηματική απόσταση.

5. Υπάρχει μια αύξηση στη σύγκρουση (ή έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυσή της)

6. Δεν σας ενδιαφέρει τόσο ο ποιοτικός χρόνος όσο παλιά

7. Η οικειότητα και το σεξ είναι ελάχιστα ή ανύπαρκτα

8. Φαντάζεστε να είστε ελεύθεροι ή να βλέπετε άλλους ανθρώπους

9. Οι ιδιορρυθμίες και τα ελαττώματά τους γίνονται όλο και πιο ενοχλητικά

10. Οι ζωές σας κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις που δεν αισθάνεστε ότι είναι ευθυγραμμισμένες

Λοιπόν, νομίζεετε ότι χάσατε την αγάπη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια:

Σκεφτείτε τη ρίζα του ζητήματος

Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι προκαλεί αυτή τη νεοανακαλυφθείσα έλλειψη αγάπης πριν πάρετε μεγάλες αποφάσεις. Μόλις μάθετε τη ρίζα του ζητήματος, σκεφτείτε τι χρειάζεστε για να αισθανθείτε και οι δύο ξανά συνδεδεμένοι.

Αξιολογήστε τη συνολική συμβατότητά σας

Αυτό περιλαμβάνει τυχόν κοινές αξίες και μακροπρόθεσμους στόχους της σχέσης σας.

Στη συνέχεια, μιλήστε με τον σύντροφό σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχτείτε ότι ερωτεύεστε και ακόμη πιο δύσκολο να το πειτε στον σύντροφό σας. Ακόμα κι έτσι, οι ειδικοί  προτείνεουν να ξεκινήσετε μια ειλικρινή, συμπονετική συζήτηση μαζί τους για τα συναισθήματά σας.

Τελικά, μπορεί να αποφασίσετε ότι η σχέση μπορεί να διορθωθέι, ή να την απορρίψετε. Μπορεί επίσης να θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα για να επαναξιολογήσετε ή να αναζητήσετε θεραπεία ζευγαριών για να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην κατάσταση. «Να θυμάστε ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με προσεκτική εξέταση της δικής σας ευημερίας και της ευημερίας του συντρόφου σας».

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ερωτευτείτε ξανά. Δείτε πώς:

Η εστίαση στον αυτοστοχασμό, την επικοινωνία

Η οικειότητα και ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να βοηθήσει. «Το να ερωτευτείς ξανά απαιτεί χρόνο και προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους. Μπορεί να μην συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη και η υπομονή, η κατανόηση και η δέσμευση είναι βασικά».

Θυμηθείτε τι αγαπούσατε στον σύντροφό σας στην αρχή της σχέσης σας

«Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναρωτηθείτε: «Τι με τράβηξε στον σύντροφό μου; Τι με βοήθησε να ερωτευτώ εξαρχής; Ποια είναι μερικά πράγματα που είπα ή έκανα αλλά δεν τα κάνω πια; «Αν μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα πράγματα, αναζητήστε τα ξανά στη σχέση σας».

Ταυτόχρονα, μην συγκρίνετε τη σχέση σας με μια προηγούμενη εκδοχή

Είναι χρήσιμο για τα ζευγάρια να σκέφτονται τη σχέση τους όχι ως μία σχέση, αλλά ως πολλές διαφορετικές εκδοχές. «Το πώς μοιάζει η σχέση σας στα 20 δεν θα είναι αυτό που μοιάζει στα 40, τα 60 κ.λπ.»

 

RELATED