12 τρόποι για να αγαπάτε τον εαυτό σας

Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα που θεραπεύει κάθε πρόβλημα, και  αυτό είναι: το να αγαπάς τον εαυτό σου. Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να αγαπούν τον εαυτό τους περισσότερο κάθε μέρα, είναι εκπληκτικό το πώς οι ζωές τους πάνε καλύτερα..
 
Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας εδώ και τώρα.
 
12 τρόποι που θα σας βοηθήσουνε σε αυτό
 
1. Σταματήστε κάθε κριτική: Η κριτική δεν αλλάζει ποτέ τίποτα. Αρνηθείτε να κριτικάρετε τον εαυτό σας.  Αποδεχτείτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είστε. Όταν εσείς οι ίδιοι επικρίνετε, οι αλλαγές σας θα είναι αρνητικές. Όταν εγκρίνετε τον εαυτό σας, οι αλλαγές σας  θα είναι θετικές.
 
2. Συγχωρέστε τον εαυτό σας : Αφήστε το παρελθόν να πάει. Κάνατε το καλύτερο που θα μπορούσατε .Τώρα κοιτάξτε το παρόν και το μέλλον.
 
3. Δεν τρομάζουν τον εαυτό σας οι σκέψεις : Σταματήστε να τρομοκρατείτε  τον εαυτό σας με τις σκέψεις σας. Βρείτε μια νοητική εικόνα που σας δίνει την ευχαρίστηση, και σβήστε αμέσως  την τρομακτική σκέψη σας  θα δείτε που θα αισθανθείτε και πιο καλά.
 
4. Να είστε καλός και ευγενικός με σας : Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας όπως μπορείτε και να μάθετε νέες τρόπους σκέψης. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε με κάποιον που πραγματικά αγαπούσατε.
 
5. Να είστε ευγενικοί με το μυαλό σας: Μίσος για τον εαυτό σας έχουν  μόνο οι δικές σας σκέψεις. Αλλάξτε απαλά τις σκέψεις σας 
 
6. Eπαινείτε τον εαυτό σας: H κριτική διασπά το εσωτερικό πνεύμα. Επαινείτε τον εαυτό σας όσο μπορείτε και πείτε πόσο καλά κάνετε κάθε σας δουλειά.
 
7. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας: Βρείτε τρόπους για να υποστηρίξετε τον εαυτό σας. Απευθυνθείτε σε φίλους  που θα σας βοηθήσουνε
 
8. Να αγαπάτε τα αρνητικά που έχετε : Mπορείτε να βρίσκετε νέους, θετικούς τρόπους για να εκπληρώσετε  κάποιες ανάγκες. Έτσι η αγάπη απελευθερώσει τα παλιά αρνητικά πρότυπα.
 
9. Φροντίστε το σώμα σας: Μάθετε τα πάντα  σχετικά με τη διατροφή. Τι είδους «καύσιμα» το σώμα σας χρειάζεται για να έχει τη βέλτιστη ενέργεια και ζωτικότητα. Αγαπήστε το σώμα μας σαν να είναι ναός.
 
10. Καθρέφτης: Να κοιτάζεστε συχνά στον καθρέφτη.  Συγχωρήστε τον εαυτό σας ,μιλήστε με  τους γονείς σας, ενώ κοιτάζεστε στον καθρέφτη. Συγχωρέστε τους, πάρα πολύ. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, για παράδειγμα, σ ‘αγαπώ, σας αγαπώ πραγματικά!
 
11. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Κάν ‘το τώρα: Μην περιμένετε μέχρι να γίνετε καλά, ή να χάσετε  βάρος, ή να πάρετε την νέα δουλειά, ή να βρείτε νέα σχέση. 
 
12. Καλή διασκέδαση : Θυμηθείτε τα πράγματα που σας έδωσαν χαρά ως παιδί. Ενσωματώστε τα στη ζωή σας τώρα. Βρείτε έναν τρόπο για να διασκεδάσετε με ό, τι κάνετε. Χαμόγελο. Γέλιο. Χαίρε, και το Σύμπαν  θα χαίρεται μαζί σας!
 
Επιμέλεια Τίνα Μιχαηλίδου
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue