15 tips επαγγελματικής επιτυχίας από 15 επιτυχημένες γυναίκες!

Η εργασία είναι έμπνευση και ας μην το πιστεύετε. Πολλές από εμάς στην πορεία της ζωής μας ή στα “μικρά” μας χρόνια έχουμε εμπνευστεί από ανθρώπους που έχουμε βοηθήσει στο παρελθόν. Μερικοί από εμας μας έχουν κάνει να αλλάξουμε και την πορεία της επαγγελματικής μας καριέρας. 

Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε 15 απόψεις μαζί με συμβουλές γεμάτες ιδιοφυία που σε εμένα τουλάχιστον έδωσαν ένα έναυσμα για βαθύτερη έμπνευση …

 

Σχετικά με τη σκληρή δουλειά:

 «Οι άνθρωποι μιλούν για σιγουριά και αυτοπεποίθηση, χωρίς ποτέ να έχουν δουλέψει σκληρά. Αυτό είναι λάθος. Ξέρω ότι ακούγομαι σαν μια καμαριέρα γεροντοκόρη στο Downton Abbey που ποτέ δεν έχει αισθανθεί το άγγιγμα ενός άνδρα και η καρδιά της έχει μετατραπεί σε πέτρα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορούσατε να έχετε αυτοπεποίθηση, αν δεν κάνετε δουλειά».

― Mindy Kaling

 Αποτέλεσμα εικόνας για Mindy Kaling

«Δουλεύοντας σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. Δεν πρόκειται να το καταφέρετε αυτό κλαψουρίζοντας και δεν πρόκειται να το καταφέρετε φωνάζοντας και επίσης δεν πρόκειται να το καταφέρετε αν τα παρατάτε με την πρώτη δυσκολία. Θα το καταφέρετε με το να είστε εκεί»«Δουλεύοντας σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. Δεν πρόκειται να το καταφέρετε αυτό κλαψουρίζοντας και δεν πρόκειται να το καταφέρετε φωνάζοντας και επίσης δεν πρόκειται να το καταφέρετε αν τα παρατάτε με την πρώτη δυσκολία. Θα το καταφέρετε με το να είστε εκεί».

― Barbara Walters

 Αποτέλεσμα εικόνας για Barbara Walters

«Η επιτυχία δεν είναι εύκολη υπόθεση και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η ανταπόδοση είναι πολύ πιο ισχυρά από το πάτημα επί πτωμάτων προκειμένου να κατακτηθεί η κορυφή».

― Misty Copeland

 Misty Copeland Oct Beauty Opener 2

 

Σχετικά με την τελειομανία:

 «Δεν μπορώ να φανταστώ από πού άντλησαν την ιδέα οι γυναίκες ότι θα πρέπει να είναι σε όλα τέλειες προκειμένου να γίνουν πιο αγαπητές ή επιτυχημένες. (Χα χα χα ! Αστειεύομαι! Μπορώ να φανταστώ: Την αντλήσαμε από κάθε κοινωνικό μήνυμα που λαμβάνουμε καθημερινά! Εξάλλου, είναι όλα της ανθρώπινης ιστορίας!). Αλλά, εμείς οι γυναίκες πρέπει να «σπάσουμε» αυτή τη συνήθεια στους εαυτούς μας – και είμαστε οι μόνες που μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η οδήγηση προς την τελειομανία είναι ένα «διαβρωτικό» χάσιμο χρόνου, διότι τίποτα δεν είναι ποτέ υπεράνω κριτικής. Δεν έχει σημασία πόσες ώρες ξοδεύετε προσπαθώντας να κατακτήσετε κάτι τέλειο, κάποιος θα υπάρχει πάντα που θα βρίσκει ένα ελάττωμα σ΄αυτό που κάνετε. (Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που εξακολουθούν να θεωρούν τις συμφωνίες του Μπετόβεν λίγο, ξέρετε, τρανταχτές.) Σε κάποιο σημείο, πρέπει απλώς να τελειώσετε τη δουλειά σας και να την παραδώσετε έτσι όπως ακριβώς είναι – έστω και μόνο έτσι ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε άλλα πράγματα με μια ευτυχισμένη και αποφασισμένη καρδιά, πράγματα το οποίο είναι τα πάντα. Ή θα έπρεπε να είναι».

— Elizabeth Gilbert

 Αποτέλεσμα εικόνας για Elizabeth Gilbert

 

― Anne Lamott

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Anne Lamott

Σχετικά με τη διδασκαλία μέσω της αποτυχίας:

 «Να μην φοβάστε: μπορείτε πάντα να αλλάξετε το μυαλό σας και τον τρόπο σκέψη σας. Ξέρω: Είχα τέσσερις καριέρες και τρεις συζύγους. Δεν πρόκειται να είστε ίδιοι, σταθεροί και αμετάβλητοι για πάντα».

― Nora Ephron

 t nora ephron brigitte lacombe fanfair everything is copy

«Κάθε πρόβλημα, κάθε δίλημμα, κάθε αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε στη ζωή, φαίνεται άλυτο μόνο μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ή άποψη. Μεγαλώστε το παράθυρο ή δημιουργήστε ένα άλλο πλαίσιο γύρω από τα δεδομένα και τα προβλήματα εξαφανίζονται, ενώ νέες ευκαιρίες εμφανίζονται».

— Rosamund Stone Zander

 Αποτέλεσμα εικόνας για Rosamund Stone Zander

«Πολύ συχνά στη ζωή, πράγματα που μπορεί να τα βλέπετε ως εμπόδια, αποδεικνύονται εντέλει τυχερά».

― Ruth Bader Ginsburg

 0 c69edAgiNgRWyxfz

 

Σχετικά με την κριτική:

 «Πάρα πολλές νεαρές γυναίκες νομίζω ότι είναι πιο σκληρές με τον εαυτό τους από ό, τι απαιτούν οι περιστάσεις. Πολύ συχνά λανσάρουν τους εαυτούς ως πολύ «λίγες». Πολύ συχνά παίρνουν την κριτική πολύ προσωπικά αντί να την παίρνουν στα σοβαρά. Θα πρέπει να παίρνετε την κριτική στα σοβαρά, επειδή μπορεί να μάθετε κάτι, αλλά δεν μπορείτε να το αφήσετε να σας συντρίψει. Θα πρέπει να είστε αρκετά ανθεκτικές για να προχωρήσετε μπροστά, ανεξάρτητα από τις προσωπικές αποτυχίες και τις ύβρεις ακόμα που εμφανίζονται στο δρόμο σας. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση του χιούμορ για τον εαυτό σας και τους άλλους. Πιστέψτε με, αυτή είναι μια δύσκολη στην πράξη συμβουλή. Δεν είναι σα να ξυπνάς και να το συνειδητοποιείς. Είναι μια διαδικασία».

― Hillary Clinton

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Hillary Clinton

Σχετικά με τον εαυτό μας:

 «Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για το πώς η καριέρα σας πρόκειται να εξελιχθεί. Δεν έχετε μια καριέρα. Έχετε μια ζωή. Κάντε τη δουλειά. Κρατήστε την πίστη».

 — Cheryl Strayed

 Αποτέλεσμα εικόνας για Cheryl Strayed


«Θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για τη δουλειά σας, αλλά όχι για το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να νοιάζεστε για το πόσο καλές είστε και πόσο καλά αισθάνεστε, αλλά όχι για το τι πιστεύουν οι καλοί άνθρωποι ότι είστε ή το πώς φαίνεστε εσείς στους καλούς ανθρώπους».

― Amy Poehler

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Amy Poehler

Σχετικά με τις ευάλωτες γυναίκες:

 «Έχω κλάψει στο χώρο εργασίας. Έχω πει σε ανθρώπους ότι έχω κλάψει στο χώρο εργασίας. Και φυσικά ανακοινώθηκε στον Τύπο ότι «η Sheryl Sandberg έκλαψε στον ώμο του Mark Zuckerberg» που δεν είναι ακριβώς αυτό που συνέβη. Μιλάω για τις ελπίδες και τους φόβους μου και ρωτάω τους ανθρώπους για τα δικά τους. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου – ειλικρινής σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μου – και ενθαρρύνω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Όλο αυτό είναι επαγγελματικό και προσωπικό, όλα την ίδια στιγμή ταυτόχρονα».

Αποτέλεσμα εικόνας για Sheryl Sandberg


«Η ευπάθεια είναι η γενέτειρα της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της αλλαγής».

― Brené Brown

 Brene brown

 

Σχετικά με την εύρεση της επιτυχίας:

 «Τι κι αν η χαρά είναι το μόνο μου μέτρο για την επιτυχία;»

– Sarah Jones

 Αποτέλεσμα εικόνας για Sarah Jones


«Όταν έχετε εργαστεί σκληρά, και το έχετε κάνει καλά, και περάσατε μέσα από αυτή την πόρτα της ευκαιρίας, δεν κοπανάτε αυτή την πόρτα να κλείσει πίσω σας. Δίνετε στα παιδιά ίσες ευκαιρίες με αυτές που βοήθησαν κι εσάς να επιτύχετε».

— Michelle Obama

Αποτέλεσμα εικόνας για Michelle Obama

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue