Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2016%2F12%2Fimages easyblog images 928 0269c2cf61824f126a7fc8ba28612eae XL

“1984”: Το σκοτεινό αριστούργημα του George Orwell

Για πολύ γερά νεύρα

«1984»: Το σκοτεινό αριστούργημα του George Orwell αποδεικνύεται προφητικό, παρά τα χρόνια του. Θεωρείται βιβλίο-σταθμός του 20ού αιώνα στην πολιτική σκέψη, και όσοι βγαίνουν από την παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου είναι συγκλονισμένοι. Και το ερώτημα όλων, είναι πώς ο Αργύρης Πανταζάρας αντέχει να τα τραβάει αυτά κάθε βράδυ!

 

Ο τίτλος του βιβλίου «1984» εικάζεται ότι αποτελεί αναγραμματισμό του έτους 1948, κατά το οποίο ο Τζώρτζ Όργουελ ολοκλήρωσε τη συγγραφή του κειμένου του. Και τελικά το βιβλίο έμελλε να αποτελέσει ορόσημο, παρουσιάζοντας έναν κόσμο απολυταρχισμού, δυστυχίας και απόλυτης καταπίεσης, όπου η αμείωτη προπαγάνδα του καθεστώτος, η συνεχής παρακολούθηση όλων των πολιτών και ο έλεγχος της ανθρώπινης σκέψης, αποτελούν τις βασικές δομές του Οργουελικού Σύμπαντος. Είναι σαν να λέμε ότι προφήτευσε πριν από 70 χρόνια περίπου το internet και όλα τα συστήματα παρακολούθησης που συμβαίνουν τώρα.

 

Το «1984» είναι το βιβλίο στο οποίο γράφτηκε για πρώτη φορά η ιστορική φράση «Big Brother is Watching you» (ο Μεγάλος Αδερφός σε παρακολουθεί)……

 

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε φωτο και βίντεο στο nikosonline.gr

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED