Η Ελλάδα καίγεται κάθε καλοκαίρι

Καλοκαίρι και φωτιά είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια μαστίζει όλο τον πλανήτη. Από την Αυστραλία μέχρι την Πορτογαλία και από την Καλιφόρνια μέχρι την Ελλάδα. Και δυστυχώς η φτωχή πατρίδα μας μετράει πολλές πληγές…. Πόνος ανείπωτος…

Πεντέλη 2018 / Ηλεία 2017

Βλέπουμε τις σημερινές εικόνες και στο μυαλό μας έρχονται μνήμες από το καλοκαίρι του 2007, που συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Δύσκολα θα σβηστεί από την μνήμη μας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων ενώ κάηκαν 1.500 σπίτια και έμειναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών έφτασε τα πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 πρόβατα και κατσίκες. Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν κυρίως την Πελοπόννησο με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα. Και τα μάτια όλου του πλανήτη ήταν στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, σ’ αυτό το εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό πάρκο, που δεν λειτούργησαν τα συστήματα πυρόσβεσης και κινδύνευσε μέχρι και το μουσείο. Δεν λέμε βέβαια για τον Κρόνιο λόφο που καταστράφηκε ολοσχερώς….

Με θλίβει πολύ αυτή η μνήμη, αλλά θέλω να την κρατήσω ζωντανή, μη τυχόν και μας κάνει όλους μας πιο ευαίσθητους απέναντι στα λιγοστά δάση μας και στους αρχαιολογικούς μας χώρους….

Η συνέχεια… EΔΩ

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue