Skip to main content
images easyblog articles 6533 ingrid bergman LIFE 38a5eb0a

Ίνγκριντ Μπέργκμαν: Την ερωτεύτηκε ο φακός

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημερομηνία: 29 Αυγούστου 1915 – 29 Αυγούστου 1982

Την ερωτεύτηκαν εκατομμύρια άντρες, αλλά το κυριότερο είναι ότι την ερωτεύτηκε ο κινηματογραφικός φακός. Ένα πανέμορφο κορίτσι από την Σουηδία, ήταν μετά την Greta Garbo, η μεγαλύτερη εξαγωγή της χώρας για την κινηματογραφική βιομηχανία. Κυρίες και κύριοι η Ingrid Bergman ήταν μία και μοναδική.

Δεν θα πω πολλά γιατί τα λόγια είναι φτώχεια. Θα πω μόνο ότι δούλεψε non stop επί 5 δεκαετίες. Από την δεκαετία του ΄30 όπου έκανε τα πρώτα της γερά βήματα, μέχρι και την δεκαετία του ΄70.

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν (Ingrid Bergman) γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημερομηνία. 29 Αυγούστου 1915 – 29 Αυγούστου 1982. Ήταν όπως είπα, Σουηδή ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με τρία Oscar στο ενεργητικό της, δύο Emmy, Tony, 4 Golden Globe και δεκάδες άλλα βραβεία σε όλο τον κόσμο. Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη. Από νεαρή ηλικία σπούδασε στη Βασιλική Δραματική Σχολή της Στοκχόλμης και ως φοιτήτρια ακόμη, εμφανίσθηκε στο θέατρο κατακτώντας αμέσως τη συμπάθεια του κοινού. Λαμβάνοντας το 1938 το δίπλωμά της, άρχισε να εμφανίζεται στον….

Η συνέχεια εδώ

Η Bergman 16 ετών φωτογραφισμένη από τον πατέρα της και δεξιά στα 19 της όταν έπαιξε στην πρώτη της ταινία Munkbrogreven (1934)


Ο Hitchcock που δεν αγαπούσε ούτε τα άντερα του, την Ingrid Bergman την λάτρευε.

Η κόρη της Isabella, προσπάθησε να κάνει καριέρα στο σινεμά, αλλά δεν έκανε σπουδαία πράγματα.

RECENT

RELATED