Skip to main content
images easyblog articles 6378 image004 8bb13147

Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018, η Max Mara παρουσιάζει μια κομψή και εκλεπτυσμένη συλλογή γυαλιών

Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018, η Max Mara παρουσιάζει μια κομψή και εκλεπτυσμένη συλλογή γυαλιών που αποπνέει μια αιθέρια αίσθηση μέσα από μια καλειδοσκοπική παλέτα χρωμάτων.

Τα γυαλιά ηλίου EILEEN I σχεδιάστηκαν με έμπνευση τη βίλα που έχτισε η φημισμένη σχεδιάστρια Eileen Gray στο Roquebrune-Cap-Martin, ένα πραγματικό αριστούργημα μοντερνισμού και θηλυκότητας. Το μοντέλο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μέταλλο, διαθέτει στρογγυλεμένους φακούς με έντονους όγκους, διπλή γέφυρα και μοναδικά, τοξωτά πλαστικά ένθετα μεταξύ του μεταλλικού πλαισίου και του φακού. Ο σκελετός αντικατοπτρίζει ιδανικά τον εμβληματικό σχεδιασμό της Eileen: ομόκεντροι κύκλοι που διακόπτονται από ευθείες γραμμές, η απόλυτη έκφραση της καθαρής, απλής και βασικής της γεωμετρίας.

Η ελαφρώς στρογγυλεμένη φόρμα του μπροστινού τμήματος, που αντιπροσωπεύει τον κύκλο, έρχεται σε υπέροχη αντίθεση με τον κομψό σχεδιασμό των μεταλλικών βραχιόνων, που αντιπροσωπεύουν την ευθεία. Στην ένωση με τα ακροβραχιόνια αναβιώνει η εμβληματική λεπτομέρεια «Πρίσμα», ενώ στην εσωτερική τους πλευρά ένα διακριτικό φινίρισμα από σμάλτο υπενθυμίζει το χρώμα του ενθέτου.

Το μοντέλο διατίθεται σε κομψούς χρωματικούς συνδυασμούς: ανοικτό χρυσό μπροστινό τμήμα με λιλά ένθετα, βραχίονες σε ανοικτό χρυσό και γκρι φακούς/ ροζ χρυσό μπροστινό τμήμα με μπλε ένθετα, ματ ασημί βραχίονες και γκρι φακούς/ ανοικτό χρυσό μπροστινό τμήμα με μαύρα ένθετα, βραχίονες σε ανοικτό χρυσό και πετρόλ φακούς/ χάλκινο χρυσό μπροστινό τμήμα με ροζ μπεζ ένθετα, βραχίονες σε χάλκινο χρυσό και καφέ φακούς/ ροζ χρυσό μπροστινό τμήμα με ένθετα καφέ ταρταρούγας, βραχίονες σε ροζ χρυσό και φακούς σε ανοικτό καφέ.

Τη στρογγυλή φόρμα των γυαλιών ηλίου ILDE V αγκαλιάζει ένα λεπτό μεταλλικό πλαίσιο.

Το εσωτερικό των βραχιόνων διακοσμείται από φινίρισμα σμάλτου, που συνδυάζεται με το χρώμα των φακών, σε απαλές αποχρώσεις του ροζ, του γαλάζιου και του γκρι.

Τα γυαλιά οράσεως MM 1337 είναι επίσης μεταλλικής κατασκευής, σε φόρμα «δάκρυ» με διπλή γέφυρα. Οι διαθέσιμοι χρωματικοί συνδυασμοί είναι: χάλκινο χρυσό με μαύρο σμάλτο στην εσωτερική πλευρά των βραχιόνων/ ανοικτό χρυσό με κρεμ σμάλτο στην εσωτερική πλευρά των βραχιόνων.

Η εμβληματική λεπτομέρεια «Πρίσμα» – χαρακτηριστικό στοιχείο της συλλογής και σύμβολο της γυναίκας Max Mara – αναβιώνει στην ένωση των ακροβραχιόνων και των δύο μοντέλων.

Τα γυαλιά ηλίου FLAT I καθηλώνουν με την ασύλληπτα θηλυκή, ρετρό εμπνεύσεως, ήπια φόρμα τους «μάτι της γάτας». Η χρήση ασετάτ υψηλής πυκνότητας προσδίδει στο μοντέλο μια αίσθηση απόλυτης ελαφρότητας, ενώ τους βραχίονες κοσμεί μια μεταλλική εκδοχή της λεπτομέρειας «Πρίσμα», με ασετάτ ένθετο στο αρχικό τμήμα των βραχιόνων, δημιουργώντας χρωματική αντίθεση με το μπροστινό τμήμα. Το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: μαύρο με γκρι φακούς και ένθετα ταρταρούγας/ μπλε ταρταρούγα με γκρι φακούς και μαύρα ένθετα/ καφέ ταρταρούγα με μπλε φακούς και ένθετα.

Τα γυαλιά οράσεως MM 1334 ακολουθούν τη φόρμα των γυαλιών ηλίου, αποτελώντας μια απλούστερη, πιο αφαιρετική εκδοχή τους, χωρίς ένθετα. Διατίθενται σε μαύρο, κλασσική ταρταρούγα και κόκκινη ταρταρούγα. 

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED