Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F09%2Fimages easyblog articles 8251 KALOKAIRINOI EROTES

Οι Καλοκαιρινοί Έρωτες Πεθαίνουν Το Φθινόπωρο…

Αν αυτή η εποχή γινόταν βιβλίο θα είχε σίγουρα τον τίτλο: “Ο καλοκαιρινός έρωτας και πώς να τον σώσεις από την καταστροφή”. Δυστυχώς όμως, αυτό το βιβλίο ακόμη δεν έχει εκδοθεί και κάθε φορά αναρωτιόμαστε: “Γιατί οι καλοκαιροί έρωτες πεθαίνουν τον χειμώνα;”

Η ξεκούραση, η επαφή με το νερό, το λουκ μίας περισσότερο ερωτικής προσωπικότητας και η ανεμελιά που προσφέρει το καλοκαίρι, βάζουν σε ενεργό ρόλο τις καινούργιες γνωριμίες όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το αποτέλεσμα; Όσοι από εμάς είμαστε τυχεροί, είτε στην παραλία, είτε στο νησί, είτε σε κάποια καλοκαιρινή νυχτερινή διασκέδαση, θα γνωρίσουμε τον “σχεδόν τέλειο άντρα” που με κόπο και κανένα αποτέλεσμα αναζητούσαμε όλο τον χειμώνα.

Τί γίνεται όμως όταν οι διακοπές τελειώνουν; Ο καθένας γυρίζει πίσω στην ρουτίνα του και η μαγεία που μας κρατούσε δίπλα στη θάλασσα, σιγά σιγά αρχίζει και χάνεται. Και εδώ καλούμαστε να σώσουμε μία σχέση που δημιουργήθηκε στην άμμο και να την προσαρμόσουμε στην ζωή της πόλης. Αυτά φυσικά σε ένα λογικό πλαίσιο φίλες μου, όταν εκείνος που γνωρίσαμε βρίσκεται αρκετά κοντά μας. Γιατί αν πρόκειται για μία σχέση από απόσταση, τότε όλα γίνονται πιο δύσκολα.

Σιγά σιγά όλα αλλάζουν. Εκείνος επιστρέφει στους δύσκολους εργασιακούς ρυθμούς και εσύ επίσης τρέχεις πάνω στα ψιλοτάκουνά σου για να τα προλάβεις όλα. Η επαφή φυσικά και θα κρατήσει. Μηνύματα, τηλέφωνα, συναντήσεις. Αυτά δεν πρόκειται να τα χάσετε. Αυτό που ξεχάσατε όμως, είναι ότι βρισκόσαταν σε μία περίοδο διακοπών και όλα ήταν ήρεμα. Η σύγχρονη ρουτίνα προστάζει ανθρώπους αγχωμένους με ένα πρόγραμμα γεμάτο, στο οποίο οι δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν πρόσφατα καλούνται να ανταπεξέλθουν. Το τελικό στάδιο είναι ένα και το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει. Μετά από μερικές εξόδους, θα τον παίρνεις τηλέφωνο και εκείνος θα είναι άφαντος στην κυριολεξία.

Ας παραδεχτούμε όμως πως υπάρχουν και οι σπάνιες περιπτώσεις που εγώ απλά τις ονομάζω “τυχαίες” που ζευγάρια που γνωρίστηκαν στο νησί, παραμένουν ζευγάρια στην πόλη και συνήθως πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο εκεί που γνωρίστηκαν πρώτη φορά. Μαγικό, αλλά βγαλμένο από ταινία και εντελώς μα εντελώς σπάνιο.

Γι αυτό μην ξεχνάς τα παρακάτω. Οι καλοκαιρινοί έρωτες έχουν ημερομηνία λήξης. Τα παιχνιδίσματα του καλοκαιριού, όσο έντονα κι αν είναι, παραμένουν καλοκαιρινά και σπανίως μετατρέπονται σε χειμερινά ειδύλλια. Αν πιστεύεις ότι έχεις γερό στομάχι, τότε εγώ θα σταθώ δίπλα σου. Αλλά είσαι σίγουρη ότι το θέλεις αυτό; 

RECENT

RELATED