Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F12%2Fimages easyblog articles 9088 LikeWomanCover

2019 Review: Ο Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος Ήταν Σίγουρα… Γυναικεία Υπόθεση

​Η γυναικεία δύναμη έβαλε κυριολεκτικά και μεταφορικά, την σφραγίδα της στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, την χρονιά που μας αφήνει σιγά σιγά. Εξάλλου κανείς δεν μπορείς να ξεχάσει την Ολίβια Κόλμαν, η οποία έκανε πραγματικά την έκπληξη στα Oscars, αφήνοντας πίσω της τα μεγάλα φαβορί την Γκλεν Κλόουζ και τη Lady Gaga, αποσπώντας το βραβείο καλύτερου ‘Α γυναικείου ρόλου.

Εξίσου σημαντική ήταν και η επιτυχία των δημιουργικών θηλυκών στις Κάννες. Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική ταινία εποχής «Το πορτραίτο μιας γυναίκας που φλέγεται» της Σελίν Σιαμά απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στις Καννες. Πρόκειται για την ιστορία μιας ζωγράφου του 18ου αιώνα που αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτραίτο μιας νεαρής η οποία δεν θέλει να παντρευτεί. 

​Και λίγο πριν μας αφήσει η χρονιά, μία ακόμη επιτυχία έκανε την εμφάνισή της.Τον Δεκέμβριο, το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απονέμεται στην ταινία «Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια», σε σκηνοθεσία της Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα από τη Βόρεια Μακεδονία. Διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που συμμετέχει σε μια ανταγωνιστική τελετή που προορίζεται για τους άνδρες και την κερδίζει … στην ανδροκρατούμενη τοπική κοινωνία προκαλείται αναστάτωση.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά την γυναικεία δύναμη να ξεδιπλώνεται στο video που ετοίμασε το Euronews Greece

RECENT

RELATED