Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog articles 9959 2020

2020: Ο Συναγερμός Κρόνου/Πλούτωνα Συνεχίζεται

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Όταν έγραφα τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τη σύνοδο Κρόνου/Πλούτωνα στον Αιγόκερω που συνδέεται με τρομερή πτώση των χρηματιστηρίων, την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, με τους πολέμους, με την κρατική καταπίεση, την οργανωμένη βία, τις πρόβες δικτατορίας, με τις επιδημίες,, με την «κατάρρευση των πολιτικοοικονομικών δομών όπως τις ξέρουμε» ειλικρινά δεν μπορούσα να κάνω εικόνα τον πανικό και τους φόβους, την αβεβαιότητα και την απελπισία, την παράνοια και τη γενικευμένη αναταραχή που ζει η ανθρωπότητα αυτή την εποχή όσο κι αν γράφοντάς τα ανησυχούσα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσε επακριβώς ο Robert Hand, διανοούμενος της αστρολογίας με κύρος όταν συμπεριέλαβα στο άρθρο μου «Σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα- στο σημείο 0 του κόσμου όπως τον ξέρουμε;» (στο Gala, το εβδομαδιαίο ένθετο του Πρώτου Θέματος, που παρέδωσα στις 26.11.19) μια φράση του μεταξύ άλλων για τη σύνοδο που έλεγε: «Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα είναι πιθανόν να επιβάλλει απαγορεύσεις στην ελευθερία κίνησής μας ή στους πόρους μας»- τώρα που γράφω κλεισμένος στο σπίτι μου καταλαβαίνω απόλυτα τι σήμαινε.

(Πριν συνεχίσω να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι επισημάνσεις πολλών σημερινών αστρολόγων δεν αντανακλούν την αξία τους ως πρόσωπα αλλά αυξάνουν την σημαντικότητα της ίδιας της Αστρολογίας ως συμβολικής γλώσσας που μας δίνει τα εργαλεία ώστε να προβλέπουμε τα σημεία των καιρών μέσα από τις κινήσεις των πλανητών και στην συμπυκνωμένη εμπειρία αιώνων, από γίγαντες αστρολόγους που προηγήθηκαν αλλά και μερικών εξαιρετικών στις μέρες μας που συνεχίζουν την έρευνα και στους ώμους των οποίων κάθονται οι περισσότεροι σύγχρονοι αστρολόγοι).

Μερικές αστρολογικές παρατηρήσεις ως προς το παρόν και το εγγύς μέλλον

1. Κατά τον Robert Hand η επιρροή του Κρόνου/Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχει τρεις άξονες: παγκόσμια Ύφεση, Πολέμους, Αναταραχή στην Μέση Ανατολή με αιχμή τα πετρέλαια. Ο Richard Tarnas καθηγητής φιλοσοφίας και ψυχαναλυτής στο σημαντικό βιβλίο του «Cosmos and Psyche» προσθέτει τις τάσεις για ολοκληρωτισμό, την οργανωμένη βία και την καταπίεση που όλα μαζί έχουν τραυματικές συνέπειες διαρκείας. Επίσης σημειώνει ότι το ζεύγος Κρόνου/Πλούτωνα σχετίζεται με τις επιδημίες -όπως συνέβη με την κρίση του AIDS στη σύνοδό τους στον Ζυγό το 1982. 

Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα δημιουργεί ένα γεγονός και μία ανάγκη: το κραχ των οικονομικών πρακτικών και την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στη δομή της εξουσίας.Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σηματοδοτεί την άνοδο της δύναμης των εταιριών με αντίστοιχη υποχώρηση της εξουσίας των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια κοινωνική ανισορροπία. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θα αλλάξει πριν από το τέλος της δεκαετίας του 2020. Ο γόρδιος δεσμός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποια είναι η σωστή δράση. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας δεν έχει επαρκή επίγνωση της φύσης των καιρών που ζούμε κι αν η συνειδητοποίηση της κατάστασής μας σήμερα είναι δύσκολη, το να βρούμε διέξοδο είναι ακόμα δυσκολότερο.

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου να καταρρέουν με την τεράστια πτώσης της Wall Street να θυμίζει το Κραχ του 1987. Ο πανικός διαχύθηκε σε όλα τα χρηματιστήρια: από το Τόκιο και την Σιγκαπούρη στη Σαγκάη, μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και την Αθήνα η πτώση σε πολλές χώρες ήταν η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών ή και της ιστορίας τους.

2. Το πρώτο θύμα του κορονα-ιού αναφέρθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2019 στην Γιουχάν της Κίνας λίγες ώρες πριν ο Δίας ξεκινήσει την διέλευσή του για ένα χρόνο στον Αιγόκερω. Ο Δίας που συμβολίζει την επέκταση, την αφθονία, τη γνώση, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την αισιοδοξία βρίσκεται σε θέση Πτώσης στον Αιγόκερω γεγονός που σημαίνει ότι ο Δίας εδώ λειτουργεί πρακτικά, αργά, με φόβους στην ανάληψη οποιοδήποτε ρίσκο, με καχυποψία για ό,τι δεν είναι δοκιμασμένο. Ωστόσο ο Δίας είναι Δίας και το αποτέλεσμα του Δία στον Αιγόκερω είναι να απελευθερώσει ό,τι είναι θαμμένο, κρυφό, καταπιεσμένο. Αυτό σημαίνει ότι φέρνει στην επιφάνεια, διασκορπίζει, και μπορεί να επεκτείνει (και) ένα ιό.

3. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ΜΑΡΤΙΟΥ είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού ο Άρης στον Αιγόκερω θα συναντήσει αρχικά τον Δία και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και μόλις περάσει στον Υδροχόο θα πέσει κατευθείαν πάνω στον Κρόνο στον Υδροχόο.

Στις 18 Μαρτίου έχουμε μια πολυαστρία (stellium) στον Αιγόκερω: 5 πλανήτες θα βρίσκονται στον Αιγόκερω- Σελήνη, Άρης, Δίας, Πλούτωνας, Κρόνος και βεβαίως εκεί και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης. Αυτό σημαίνει φόβος, έλεγχος, πειθαρχία, καθήκοντα, περιορισμοί, ευθύνη και δυσκολίες. Ενεργοποιούνται αμυντικοί μηχανισμοί αυτοπροστασίας, έχουμε εκρήξεις βίας, μελαγχολία, μπλοκαρισμένη ενέργεια, καταπιεσμένα αισθήματα.

Στις 20 Μαρτίου ο Άρης συναντιέται με τον Δία στον Αιγόκερω δηλαδή φανατισμός στην υπεράσπιση των ιδεών, των πεποιθήσεων, των πιστεύω και της οπτικής. Υπερβολές σε συμπεριφορές, απόψεις, αντιδράσεις. Ανάγκη για ενθουσιασμό, περιπέτεια, ρίσκο. Τεράστια ενέργεια και ένταση. Αν συνυπολογίσουμε ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει στις ίδιες μοίρες που έγινε η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα τον Ιανουάριο ενεργοποιώντας την ξανά τότε περιμένουμε νέα έξαρση του κορονα-ιού, διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια και την οικονομία, αναζωπύρωση των θεμάτων της Μέσης Ανατολής ή στην Ελλάδα θέματα με την Τουρκία, με τον ιό, ή οικονομικές επιπλοκές. Ναι μεν πρόκειται για μια εξαιρετικά φιλόδοξη σύνοδο- μεγάλοι στόχοι, μεγάλα όνειρα και υψηλές προσδοκίες- όμως χρειάζεται να έχουμε κατά νου τον μύθος του Ίκαρου που από αλαζονεία και λανθασμένους υπολογισμούς παράκουσε τον πατέρα του Δαίδαλο να μην πετάει ψηλά με αποτέλεσμα ο ήλιος να λιώσει το κερί από τα φτερά που είχε κολλήσει στους ώμους του, να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του. Με λίγα λόγια παραβλέποντας προβλήματα που υπάρχουν και αδιαφορώντας για τις συνέπειες κινδυνεύουμε με πτώση σε άδεια πισίνα.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED