3 Εύκολα καθημερινά tips για να έχεις ένα γερό και όμορφο σώμα

Για να έχεις ένα όμορφο και γερό σώμα πρέπει να ακολουθείς και σωστή διατροφή.

Η φροντίδα του εαυτού μας ξεκινά από μέσα και προχωρά προς τα έξω. Το κομμάτι λοιπόν της διατροφή είναι σημαντικό να ξέρουμε τι τρώμε, πότε το τρώμε και γιατί το τρώμε.

Παρακάτω σας δίνω 3 tips εύκολα να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα εάν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Σωστή ενυδάτωση!! *Νερό πάνω απ’όλα: ενυδατώνει, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά, αποβάλλει τοξίνες. * Τις πιο κρύες εποχές ενυδατωθείτε συμπληρωματικά με ζεστά ροφήματα από βότανα της φύσης καθώς και σούπες λαχανικών. * Φροντίστε να πιείτε ½ – 1 ποτήρι περισσότερο νερό απ’ότι συνηθίζατε μέχρι σήμερα

Κάλυψη των γευμάτων έως τις 20:00!! * Όσο περνάει η μέρα μειώνονται οι υποχρεώσεις και η ένταση της ημέρας οπότε αλλάζει ο βιορυθμός και η ‘’ανάγκη’’ του οργανισμού για τροφή . *Ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της νύχτας κάνει τις δικές του διεργασίες στην αποκατάσταση των ιστών, την εξισορρόπηση του ορμονικού συστήματος κ.α. καλό θα ήταν λοιπόν να του αφήνουμε χώρο και χρόνο με ένα πιο ανάλαφρο πεπτικό σύστημα. *Έχετε περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσετε συμπτώματα του στομάχου-του πεπτικού και γαστρεντερολογικού σας συστήματος όπως καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.

– Φυσική δραστηριότητα!! * Αυξάνεται η λειτουργία του μεταβολισμού (ειδικά στις περιπτώσεις όπου η διατροφή είναι ποιοτική) . * Συμβάλει στην μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης νοσημάτων και καρκίνου καθώς και στην προδιάθεση-συμπτώματα για κατάθλιψη. *Βελτιώνεται η αυτοπεποίθηση και η αίσθηση του σώματός σας. * Συνίσταται 3-4φορές/εβδομάδα για 30’ -60’ . Ιδανικά τις υπόλοιπες μέρες αφιερώστε 10’ για ένα σύντομο πρόγραμμα διαδικτυακά κ.α.

Η συστηματικότητα είναι το κλειδί για μόνιμα αποτελέσματα.

Καλή Αρχή!

*το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue