3 Σημαντικά Tips Για Να Φτιάξεις Την Πιο Νόστιμη Και Υγιεινή Σούπα

​Ο χειμώνας δεν θέλει να φύγει ακόμη αγαπημένη! Μία σούπα λοιπόν είναι ίσως το καλύτερο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις σε ένα γεύμα. Υγιεινό, ζεστό και θρεπτικό! Πώς μπορείς να δώσεις όμως ένα μικρό boost στην σούπα σου την επόμενη φορά; Ας δούμε μερικά σημαντικά tips που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά που θα μπεις στην κουζίνα.

Πρόσθεσε περισσότερα λαχανικά

Φροντίζοντας η σούπα σου να περιλαμβάνει πολλά είδη λαχανικών, εμπλουτίζεις το γεύμα σου με διαφορετικά θρεπτικά στοιχεία και πλούσια γεύση. Ίσως είναι και το απαραίτητο συστατικό που πρέπει να προσθέσεις σε μεγάλη ποσότητα την επόμενη φορά. Οι εναλλακτικές είναι πολλές και, ανάλογα με την εποχή, η ποικιλία που υπάρχει είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Αντικατέστησε το κρέας με ψάρι

Δεν χρειάζεται κάθε σούπα να έχει ως συνοδευτικό το κρέας και φυσικά το κρέας καλό είναι να το αποφεύγεις όταν θέλεις κάτι το διαφορετικό στην διατροφή σου. Μπορεί να μην είναι τόσο σύνηθες, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια καλή εναλλακτική. Γίνε δημιουργική! Σκέψου προσεκτικά τις προσθήκες σου και παραλείψεις ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, γιατί είναι απόλυτα υγιεινά και θα σε βοηθήσουν πολύ. 

Μείωσε το τυρί στην σούπα σου

Συχνά, το τυρί αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην σούπα σου και χαρίζει σίγουρα extra πόντους γεύσης. Παρά την πλούσια, όμως, και ευχάριστη γεύση του, το τυρί αποτελεί πηγή κορεσμένων λιπαρών, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης. Μείωσε λοιπόν τα είδη εκείνα με χαμηλότερα λιπαρά, προκειμένου να αποφύγεις την ανεπιθύμητη αύξηση της χοληστερίνης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue