Αυτοί Είναι Οι 4 Αρνητικοί Τύποι Ανθρώπων Που Θα Πρέπει Να Αποφεύγετε!

Όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι άνθρωποι υπάρχουν ή μπαίνουν στην ζωή σας για κάποιο λόγο. Μερικοί από αυτούς γίνονται φίλοι, εραστές, ή συνεργάτες, ενώ άλλοι σας βοηθάνε να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια. Έπειτα, υπάρχουν και άλλοι που σας αναγκάζουν να βάλετε το ερώτημα, “Για πιο λόγο αυτό το πρόσωπο μπήκε στην ζωή μας και τι θέλει να μας διδάξει η ζωή, γιατί δοκιμάζετε τόσο πολύ η υπομονή μας;” Και φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι τύποι ανθρώπων, αλλά εδώ σας προβάλουμε αυτούς τους τέσσερις που θα πρέπει να “στρίψετε” όταν τις συναντήσετε!  
 
Τα χαρακτηριστικά τους είναι υπερβολικά, ενοχλητικά, απαισιόδοξα και τοξικά.
 
1. Ο χρήστης (αυτός δηλαδή που σε χρησιμοποιεί).
 
Αυτή η προσωπικότητα έχει εγωιστικό χαρακτήρα. Σε χρησιμοποιούν-εξαπατούν για να πάρουν αυτό που θέλουν, χωρίς καμία σχέση με τα συναισθήματα κανενός. Οι “χρήστες” συχνά εκλογικεύουν τη συμπεριφορά τους για να έχουν νόημα οι πράξεις τους. Μπορεί επίσης να παίξει το ρόλο του θύματος προς όφελός του. Ο χρήστης τρέφεται με αυτούς που είναι ευγενικοί και ευαίσθητοι. Αυτοί είναι οι τραμπούκοι του κόσμου. Μόλις τελειώσει κα πάρει αυτό που θέλει, το πρόσωπο που έχει μείνει πίσω προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια. Οι χρήστες είναι οι ήσυχοι τυφώνες που περνούν από τη ζωή μας με τεράστιες καταστροφικές δυνάμεις.
Εάν έχετε κάποιον τέτοιον δίπλα σας προσπαθήστε να μην συμμετάσχετε στο δράμα τους, και να βάλετε όρια. Στους χρήστες δεν αρέσει η λέξη “όχι”.
  
 
2. Ο κουτσομπόλης.
 
Οι άνθρωποι που αισθάνονται ανασφαλείς για τον εαυτό τους, διαδίδουν φήμες και κουτσομπολιά για τους άλλους. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Ο κουτσομπόλης είναι ένα τοξικό νήμα σε οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων. Τρέφονται με τις δυστυχίες και τα λάθη των άλλων, και πολλές φορές υπερβάλουν με την αλήθεια. Κάνουν ότι χρειάζεται για να για να τραβήξουν την προσοχή. Αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν ιστορίες από την πλήξη, θέλεουν εξουσία και έλεγχο και έχουν πολύ ζωντανά μέσα τους τη ζήλια, την εκδίκηση, και τη δημοτικότητα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μην παίρνετε μέρος στις ιστορίες τους. Μην κάνετε ερωτήσεις. Σταματήστε τις ανοησίες τους, στο λεπτό όταν αρχίζουν να μιλούν για κάποιον άλλο. Ο κουτσομπόλης πονάει τρία άτομα με τα λόγια του: τον ίδιο, το πρόσωπο πουτον  ακούει, και το πρόσωπο που κουτσομπολευει. Εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε τους ιστορία-αφήγηση που σας κάνει μπορεί να είστε ο επόμενος που θα βάλει στο στόμα του.
 
 
3. Ο κατηγορητής (αυτός που κατηγορεί).
 
Φαντάζομαι ότι το ξέρετε καλά αυτό όλοι σας.  Ο καθένας από εμάς έχει έναν γύρω τους. Αυτό είναι το πρόσωπο που έχει την προσωπικότητα του θύματος. Παίρνουν λίγο την ευθύνη για ό, τι κάνουν. Κουνάνε το δάχτυλο σε όλους. Αυτοί είναι οι “μάρτυρες”. Έχουν έλλειψη αυτοελέγχου και χαμηλή εκτίμηση. Αυτή η προσωπικότητα κάνει τα μπάτα για να επιπλήξει τους άλλους όχι όμως τον εαυτό του.
Αν έχετε κάποιον τέτοιο άνθρωπο μεταξύ αυτό το είδος προσώπου στο περιβάλλον σας πρέπει να κάνετε τα πάντα για να αλλάξετε τη συζήτηση, γιατί θα αμφισβητεί τα πάντα και θα κάνει λογοκρισία σε όλα και σε όλους ειδικά στα άτομα που δεν είναι μπροστά. Δεν είστε υπεύθυνοι για κανέναν, αλλά μόνο για τον εαυτό σας. Μην αφήνετε αυτό το άτομο να τρέφεται από εσάς για τις ανασφάλειές του. Ο καθένας κάνει λάθη και αυτό είναι όπου η κατηγορητής αγαπά να προβάλει.
 
 
4. Ο παραπονιάρης (αυτός που παραπονιέται για όλα)
 
Και εδώ σίγουρα έχουμε κάποιον ε; Αυτούς μπορείτε να τους γνωρίσετε πολύ εύκολα γιατί όλα τα παρουσιάζουν πολύ δραματικά. Πάντα ζητάνε διευκρινίσεις για όλα και από όλους. Αισθάνονται ότι κατηγορούνται τις περισσότερες φορές.
Εδώ δεν πρέπει να συμφωνείτε με τους παραπονιάρηδες. Εάν χρειαστεί είναι αρκετή. Η συζήτηση θα πρέπει να είναι υποστηρικτική και σοβαρή γιατί έτσι δεν θα συμμετέχουν στο θέμα. Προσπαθείστε να μην παίρνετε μέρος όταν αρχίζουν να διαμαρτύρονται ή να παραπονιόνται. Δεν μπορούν να βοηθήσουν γενικά και μερικές φορές χρειάζονται προσοχή. 
 
 
Οι προσωπικότητές μας δημιουργούνται από τις εμπειρίες μας. Ο Dr Nando Pelusi, δηλώνει στην Ψυχολογία σήμερα, η “Το να αντιστέκεσαι στις παγίδες που σου στήνουν οι δύσκολοι άνθρωποι, γίνεται ποιο εύκολο εάν έχεις πληγωθεί και στη συνέχεια είσαι θυμωμένος”. Δεν χρειάζεται να είμαστε στόχος κανενός όταν επιλέγουν να είναι τοξικοί και αρνητικοί. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους αποφεύγουμε εάν τους συναντάμε στον δρόμο μας. 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue