4 Εύκολες Ιδέες Να Διακοσμήσετε Την Είσοδο Του Σπιτιού Σας

Η είσοδος το σπιτιού μας αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του, καθώς διαμορφώνει την «πρώτη εντύπωση» για όσους  πρωτο-εισέρχονται αλλά και τη δική μας διάθεση σε καθημερινή βάση! Είναι συχνό φαινόμενο, ωστόσο, να την παρακάμπτουμε ως ενότητα γιατί ίσως μας φαίνεται αμήχανος χώρος. Για όλα υπάρχουν λύσεις, όμως, και με το άρθρο αυτό θέλουμε να σας το αποδείξουμε!

Ό,τι επιφάνεια κι αν έχουμε στη διάθεσή μας και με τις όποιες αναλογίες, μπορούμε να φερθούμε έξυπνα και δημιουργικά. Το βέλτιστο είναι να έχουμε στο μυαλό μας και την αισθητική αλλά και την εργονομία.

  1. Μια ιδέα, ιδανική για τις περιπτώσεις περιορισμένου χώρου όπως πίσω από την πόρτα της εισόδου, είναι η προσθήκη απλών γάντζων σε ότι διάταξη θέλουμε για να κρεμάσουμε πανωφόρια-τσάντες κλπ, σε συνδυασμό με ένα ράφι, έναν καθρέφτη, έναν αγαπημένο πίνακα ή φωτογραφίες (εικόνες 1,2).

eisodos spitiou2 eisodos spitiou 2

Για τους πολύ οργανωτικούς ένας τέτοιος τοίχος μπορεί να αποτελέσει καμβά για όλα τα απαραίτητα: κουτιά αποθήκευσης, θήκες για οργάνωση αλληλογραφίας, ακόμη και πίνακα για σημειώσεις ανά ημέρα (όπως στην περίπτωση ων λωρίδων chalkboard που βρήκαμε ευρηματική και μίνιμαλ) (εικόνα 3).

eisoldos spitiou 3

  1. Η δεύτερη επιλογή, είναι μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού port manteaux. Ένα κάθισμα με αποθηκευτικούς χώρους ή μια κομψή συρταριέρα συνδυαστικά με μια ράβδο για κρεμάστρες είναι μια όμορφη και εργονομική επιλογή, που μπορεί να ενταχθεί ακόμη πιο ιδανικά σε περιπτώσεις εσοχών στο χώρο (εικόνες 4,5).

eisodos spitiou 5  eisodos spitiou 4

  1. Τάση το τελευταίο διάστημα αποτελεί τάση για τις εισόδους ο «κατοπτρισμός» στις συνθέσεις. Τι εννοούμε: τα βασικά αντικείμενα της σύνθεσης αποτελούν ένα τραπέζι και ένα έργο τέχνης ή ένας εντυπωσιακός καθρέφτης που είναι καλύτερη επιλογή αν έχουμε ανάγκη οπτικής διεύρυνσης του χώρου μας. Όσα διακοσμητικά στοιχεία προσθέσουμε εκατέρωθεν (όπως λαμπατέρ, σκαμπό, καρέκλες) είναι πανομοιότυπα και έτσι επιτυγχάνουμε ένα πολύ κομψό και ισορροπημένο αποτέλεσμα (εικόνες 6,7).

 eisodos spitiou 7eisodos spitiou 6

  1. Τέλος, για ένα πιο avant garde αποτέλεσμα σε πιο ευρύχωρες εισόδους, ένα στρογγυλό τραπέζι (μίνιμαλ ή πιο κλασικό ανάλογα με το στυλ που προτιμάτε) και μάλιστα –γιατί όχι- σε μια τολμηρή απόχρωση (εικόνες 8,9). Σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερο φωτιστικό οροφής το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα εντυπωσιακό!

eisodos spitou 8 eisodos spitiou 9

Κατερίνα Ευθυμίου 

Αρχιτέκτων Μηχανικός 

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
Κεραμεικού 97, Αθήνα 10435
210 2827 342/ 697 688 3452
 
 
 
 

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue