4 Οφέλη Που Αποκτάς Με Την Κατανάλωση Των Θαλασσινών

Λίγο έμεινε μέχρι τα Κούλουμα και το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, όπου τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ας δούμε μαζί τα πιο σημαντικά οφέλη των θαλασσινών που διεκδικούν μια περίοπτη θέση στη διατροφή σου κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

​Τα θαλασσινά κάνουν καλό στην καρδιά…

Τα θαλασσινά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μπορούν να προστατέψουν την καρδιά και να μειώσουν τη χοληστερόλη στο αίμα. Δεν είναι τυχαίο που οι πληθυσμοί που τρέφονται με ψάρια στην Αρκτική έχουν χαμηλά επίπεδα καρδιακών παθήσεων.

 Θα σε προστατέψουν από την αρθρίτιδα…

Η κατανάλωση ψαριών, ως τακτικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Πρόσφατ έρευνα απέδειξε πως η κατανάλωση περισσότερων θαλασσινών θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου.

Βοηθούν τους πνεύμονες…

Οχι μόνο μπορούν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του άσθματος στα παιδιά, αλλά έχουν δείξει ότι μπορούν να συμβάλλουν και στην πρόληψή του. Η κατανάλωση πολλών ψαριών κρατά τους πνεύμονες δυνατούς και πιο υγιείς, όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, συγκριτικά με τα άτομα που δεν καταναλώνουν πολλά θαλασσινά.

Κάνουν το δέρμα να φαίνεται υπέροχο

Το ψάρι είναι επίσης μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του κολλαγόνου, μιας ουσίας η οποία κρατά το δέρμα σφριγηλό και ευέλικτο. Η κατανάλωση θαλασσινών δεν βοηθά απλώς στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά βοηθά παράλληλα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων διαφόρων παθήσεων του δέρματος

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue