Τα 4 Στοιχεία Της Φύσης: Ποιο Είναι Το Δικό Σας Στοιχείο Και Ποια Τα Χαρακτηριστικά Του;

Στη δυτική αστρολογία, το σύμπαν αποτελείται από τέσσερα στοιχεία: τη Γη, τον Αέρα, τη Φωτιά και το Νερό. Κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά στοιχεία περιέχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύμπαν. Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν είναι εγγενώς καλό ή κακό, ωστόσο, το καθένα έχει θετικές και αρνητικές ιδιότητες.

Είτε είστε φωνακλάδες ή ήσυχοι, δειλοί ή θαρραλέοι, παρορμητικοί ή λογικοί, η προσωπικότητά σας είναι γεμάτη από πολυπλοκότητα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να αξιολογηθεί αυτόματα για να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας. Γι ‘αυτό μπορεί να βοηθήσει η εύρεση του στοιχείου σας. Καθώς διαβάζετε τις ιδιότητες που σχετίζονται με κάθε ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, μπορεί να πείτε «Α, ναι συμφωνώ», ή να αισθανθείτε σα να μην σχετίζεστε καθόλου με ορισμένες πτυχές. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε άτομο είναι ένας εντελώς μοναδικός συνδυασμός στοιχείων. Βρίσκοντας το κυρίαρχο στοιχείο σας, θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε καλύτερα τα δικά σας πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Αυτή η κατανόηση θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλύτερες και ισχυρότερες σχέσεις με τους γύρω σας. Αφήστε το στοιχείο σας να είναι ένας οδηγός για έναν πιο διαισθητικό εαυτό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; ΓΗ, ΑΕΡΑΣ, ΦΩΤΙΑ, ΝΕΡΟ 

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΑΥΡΟΣ (20 Απριλίου – 20 Μαΐου), ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου), ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Η Γη είναι σταθερή και αξιόπιστη αλλά συνεχώς δουλεύει και κινείται. Οι άνθρωποι με το στοιχείο της Γης μοιράζονται αυτά τα χαρακτηριστικά. Είστε πρακτικοί και λογικοί και είστε σταθεροί στις πεποιθήσεις σας. Μπορείτε να μάθετε μέσω της εμπειρίας, η οποία δεν είναι ποτέ δύσκολη για ένα περίεργο άτομο σαν τον εαυτό σας. Δεν ενδιαφέρεστε για ρεαλιστικά όνειρα, αλλά μάλλον πιστεύετε στον καθορισμό επιτεύξιμων στόχων που επιτυγχάνονται με σκληρή δουλειά.

Είστε καλλιτέχνης και αγαπάτε τη δημιουργία. Το σπίτι σας είναι φιλόξενο και ζεστό και πάντα ανοιχτό για τους φίλους και την οικογένειά σας, το οποίο ταιριάζει απόλυτα λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε λίγο σπιτόγατοι. Ενώ είστε πάντα φιλικοί, δεν αφήνετε εύκολα τους ανθρώπους να μπουν στον κύκλο σας. Ωστόσο, άπαξ και το κάνετε, είστε πιστός σε ένα λάθος. Από την αντίθετη πλευρά, μερικές φορές μπορεί να είστε υπερπροστατευτικοί. Καθώς είναι αδύνατο να σταματήσετε τον κόσμο να κινείται, είναι επίσης αδύνατο να αλλάξετε το μυαλό σας. Είστε πεισματάρηδες και «ταύροι» και συχνά θα παραμείνετε προσκολλημένοι στην άποψή σας μόνο και μόνο επειδή απλώς είναι η άποψή σας. Στις σχέσεις, είστε ενθουσιώδεις και δεν σας πειράζει αν τύχει να προκύψουν κάποιες αναποδιές. Αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί αυτό καθιστά εύκολο για τους άλλους να σας εκμεταλλευτούν.

Προτερήματα:

Σταθερός και επίμονος

Σκληρά εργαζόμενος

Πιστός

Καλλιεργημένος

Ορθολογιστής

Συμπονετικός

Αδυναμίες:

Τεμπέλης

Περιφρονητικός

Καθόλα επιφυλακτικός

Πεισματάρης

Αυστηρός

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: ΛΟΓΙΚΗ


ΔΙΔΥΜΟΙ (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου), ΖΥΓΟΣ (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου), ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο Αέρας είναι διαρκώς σε κίνηση, ακόμα και όταν δεν μπορείτε να το δείτε. Το ίδιο συμβαίνει και με το μυαλό ενός ατόμου με το στοιχείο του Αέρα. Από τα τέσσερα στοιχεία, ο αέρας σχετίζεται με την πιο συγκροτημένη σκέψη. Σκέφτεστε την κάθε απόφαση σχολαστικά και συχνά βρίσκετε έξυπνες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Είστε μελετηροί και άνθρωποι των γραμμάτων και συχνά βλέπετε «τη μεγάλη εικόνα» όταν άλλοι δε μπορούν. Ωστόσο, όπως η κατεύθυνση του ανέμου μεταβάλλεται διαρκώς, έτσι και οι άνθρωποι του αέρα μπορούν επίσης να ποικίλουν αρκετά. Ενώ ορισμένοι είναι εξωστρεφείς, ορθολογιστές και έξυπνοι, άλλοι είναι «διάσπαρτοι», εκκεντρικοί και κρύοι. Μπορείτε να είστε πολυπράγμονες, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί δεδομένου ότι εύκολα σας αποσπούν την προσοχή. Έχετε τη δυνατότητα πολλαπλών εργασιών, αλλά είστε ισχυρότεροι όταν εστιάζετε σε ένα πρόβλημα κάθε φορά.

Ο Αέρας είναι επίσης αυτό που δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα του λόγου και της επικοινωνίας. Εξαιτίας αυτού, είστε πνευματώδεις και διασκεδαστικοί και είστε ένας ευπρόσδεκτος καλεσμένος σε οποιοδήποτε πάρτι. Να γνωρίζετε ότι ενώ έχετε τη γοητεία σας, μερικές φορές στερείστε κοινωνικών χάρεων. Η εστίασή σας τοποθετείται τόσο συχνά στη λογική, που συχνά αγνοείτε τα συναισθήματα. Η δέσμευση δεν σας έρχεται φυσικά και σε συνδυασμό μερικές φορές με τη μη ευαίσθητη φύση σας, κάνει τις σχέσεις πολύ δύσκολες. Δεν είστε ριζωμένοι στην παράδοση. Πηγαίνετε με ό, τι έχει νόημα και δεν πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε κάτι απλώς επειδή “είναι κάτι που γινόταν πάντα”. Αυτή η τάση για αυτό που οι άλλοι θεωρούν ως “ριζοσπαστική σκέψη” και το γρήγορο μυαλό σας σας κάνει έναν φυσικό κυρίαρχο. Ενώ η Φωτιά μπορεί να είναι το πρόσωπο της εξέγερσης, εσείς είστε οι εγκέφαλοι πίσω από αυτήν.

Προτερήματα:

Συμπονετικός

Πνευματώδης

Γοητευτικός

Ανεξάρτητος

Ευέλικτος

Αδυναμίες:

Αντιφατικός

Σκληρός, άκαρδος

Εγωιστής

Εκκεντρικός

Ανειλικρινής

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΡΙΟΣ (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου), ΛΕΩΝ (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου) & ΤΟΞΟΤΗΣ (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Η Φωτιά παρέχει θερμότητα και φως αλλά δεν μπορεί να υπάρξει από μόνη της. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που γεννιούνται με το στοιχείο της Φωτιάς. Είστε παθιασμένοι, ζεστοί και «φωτίζετε» τον χώρο γύρω σας. Είστε η ζωή της παρέας και η φυσική σας παρορμητικότητα που αναγκάζει τους άλλους να σας προσέξουν σας κάνει έναν γεννημένο ηγέτη. Ακολουθείτε το ένστικτό σας και δεσμεύεστε πλήρως σε αυτό που πιστεύετε. Από τα τέσσερα στοιχεία, η Φωτιά είναι μακράν η πιο διασκεδαστική, ελκυστική και δυναμική. Έχετε τη δύναμη του μετασχηματισμού και μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση σε θετική.

Ωστόσο, να είστε επιφυλακτικοί. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε εύκολα κάτι θετικό σε αρνητικό. Το πάθος σας μετατρέπεται γρήγορα σε θυμό και σας τυφλώνει όταν πληγώνετε όσους σας πλησιάζουν. Συχνά είστε αναξιόπιστοι και θα ακολουθήσετε οποιοδήποτε προβάδισμα για να εξυπηρετήσετε το δικό σας συμφέρον. Η Φωτιά χρειάζεται και άλλα στοιχεία για να επιβιώσει. Ενώ ο Αέρας θα την κάνει να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει, η Γη θα την κρατήσει σταθερή. Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Οι αγαπημένοι σας είναι αυτοί που σας παρακινούν και ταυτόχρονα σας κρατούν σε μια σταθερότητα. Χωρίς αυτούς, το πάθος σας μετατρέπεται σε εμμονή και εξαντλείστε γρήγορα.

Προτερήματα:

Παθιασμένος

Φωτεινός

Χαρισματικός

Συγκεντρωμένος

Αποφασιστικός

Τολμηρός

Αδυναμίες:

Επιρρεπής σε θυμό και οργή

Εμμονικός

Αναξιόπιστος

Ζηλιάρης

Ενοχλείστε εύκολα

Εκδικητικός

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου), ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου), ΙΧΘΕΙΣ (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Το Νερό ρέει συνεχώς, με ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του να συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια. Για τους ανθρώπους του Νερού, ενώ εξωτερικά μπορεί να φαίνεστε ήρεμοι και συγκροτημένοι, μέσα σας μπορεί να είστε σε συνεχή αναταραχή. Είστε συμπονετικοί και φροντίζετε τους άλλους και μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε μαζί τους. Συνδέεστε με ανθρώπους απόλυτα καλόκαρδους, γεγονός που μερικές φορές μπορεί να σας κάνει να εμπιστεύεστε υπερβολικά εύκολα. Όταν εξαπλώνεστε πολύ, γίνεστε αναποτελεσματικοί αλλά όταν συγκεντρώνεστε και επικεντρώνεστε σε κάτι, γίνεστε μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Βλέπετε τη ζωή ως ταξίδι και κάθε κίνηση που κάνετε είναι μέρος μιας καθορισμένης πορείας (αν και μερικές φορές απροσδόκητη).

Ωστόσο, η ικανότητά σας να συνδέεστε τόσο βαθιά σας καθιστά επιρρεπείς στη μεταφορά των προβλημάτων άλλων ανθρώπων. Αυτή η συμπόνια για τους άλλους αφήνει τις δικές σας ανάγκες παραμελημένες. Πάρα πολλά αρνητικά συναισθήματα μπορούν να σας οδηγήσουν σε κατάθλιψη και συχνά σε εθισμό. Τα συναισθήματά σας εξασθενούν και απομακρύνονται, κάνοντάς σας μερικές φορές ασταθείς και παράλογους. Συχνά αισθάνεστε την ανάγκη να αναφερθείτε σε σοβαρά θέματα κατά τη διάρκεια ξέγνοιαστων στιγμών, περισσότερο για την ενόχληση άλλων. Πρέπει να βρείτε ισορροπία στη μάθηση για να βοηθήσετε τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας ώστε να βρείτε την αρμονία.

Προτερήματα:

Δεκτικός

Αφοσιωμένος

Συγχωρεί εύκολα

Ευέλικτος

Αδυναμίες:

Ασταθής

Επιρρεπής στην κατάθλιψη

Παράλογος

Ευκολόπιστος 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue