Home Detox: “Αποτοξινώστε” το σπίτι σας με 5 εύκολους τρόπους

Η αντικατάσταση των κλασσικών προϊόντων καθαρισμού με άλλα «υγιεινά» είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε, δεδομένου ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τα τοξικά χημικά και στη θέση τους να χρησιμοποιήσουμε συνταγές DIY που είναι και οικονομικές. Επίσης, καλό είναι να μην κυκλοφορούμε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, αφού αυτά μπορούν να εγκλωβίσουν διάφορα μικρόβια και να τα μεταδώσουν σε ολόκληρο το σπίτι. Και όταν μπορούμε να αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά, να το κάνουμε. Αυτό επιτρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς φρέσκος αέρας.

Εάν και εσείς ακολουθείτε ήδη αυτές τις συμβουλές, τότε μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω πέντε επιπλέον κινήσεις που μπορείτε να κάνετε ώστε να περάσετε σε ένα επόμενο, ανώτερο επίπεδο «αποτοξίνωσης» του σπιτιού σας. 

1) Φρεσκάρισμα του αέρα… φυσικά

Οι οσμές του σπιτιού είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας αλλά καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε τα παραδοσιακά αποσμητικά χώρου. Πρώτον, είναι γεμάτα χημικά, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, το μόνο που κάνουν είναι να καλύπτουν τη μυρωδιά με ένα συνθετικό άρωμα και όχι να την εξαφανίζουν. 

Το καλύτερο είναι να ανακαλύψουμε την πηγή της κακής μυρωδιάς και μόλις την εξαφανίσουμε, να δοκιμάσουμε αυτή τη μέθοδο για τον καθαρισμό του αέρα: Παίρνουμε δύο γυάλινα βαζάκια. Γεμίζουμε το ένα με σόδα για να απορροφήσει τις οσμές και το άλλο το γεμίζουμε με στεγνό ρύζι και ρίχνουμε 10 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Αυτός είναι ένας υγιεινός και φυσικός τρόπος για να κάνουμε το σπίτι μας να μυρίζει όμορφα.

2) Μπορούμε και χωρίς αρώματα…

Μιλώντας για μυρωδιές, τα οικιακά προϊόντα είναι φορτωμένα με συνθετικά αρώματα, όπως τα σπρέι μαλλιών, τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων, τα υγρά πιάτων, ακόμη και οι σακούλες σκουπιδιών – και πολλά από αυτά τα συστατικά αρωμάτων είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή ή ερεθιστικά. Ίσως θα πρέπει λοιπόν να ελαχιστοποιήσουμε τα αρωματισμένα προϊόντα, ειδικά αν δεν έχουμε συναισθηματικό συσχετισμό με αυτά (αυτό αφορά και στα περισσότερα κεριά!). Μόνο αν αγαπάμε κάτι πολύ ή το χρειαζόμαστε οπωσδήποτε. Διαφορετικά, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αρώματα.

3) Ο απορροφητήρας της κουζίνας δεν είναι διακοσμητικός…

Ο ρόλος του απορροφητήρα της κουζίνας δεν είναι μόνο για να μας απαλλάσσει από τις μυρωδιές του μαγειρέματος. Εάν έχετε κουζίνα αερίου, το αέριο εξατμίζεται στον αέρα καθώς μαγειρεύετε. Οπότε, να μια νέα συνήθεια για να εφαρμόσετε: Αμέσως μόλις αρχίζετε το μαγείρεμα, να ενεργοποιείτε τον ανεμιστήρα ώστε να αναρροφά τον αέρα και να τον διώχνει μέσα από τον αεραγωγό. Απλό.

4) Σκόνη… αυτός ο αιώνιος εχθρός

Το ξεσκόνισμα δεν είναι και η πιο συναρπαστική δραστηριότητα αλλά είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να διατηρούμε το σπίτι μας υγιές. Η σκόνη μπορεί να περιέχει δεκάδες τοξικές χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα, οπότε είναι καλό να δίνουμε προτεραιότητα στον καθαρισμό των αντικειμένων. Το ξεσκόνισμα των επιφανειών με ένα υγρό πανί μικροϊνών είναι ιδανικό (συνιστάται η μικροΐνη επειδή τείνει να εγκλωβίζει περισσότερη σκόνη). Βεβαιωθείτε ότι το πανάκι σας είναι υγρό διότι τα στεγνά πανιά απλώς διαταράσσουν τη σκόνη, η οποία στη συνέχεια «κάθεται» ξανά.

5) Ιονιστής…γιατί όχι;

Γνωρίζατε έως τώρα ότι ο εσωτερικός αέρας είναι συνήθως πιο μολυσμένος από τον υπαίθριο αέρα; Ακόμη κι αν δεν διαθέτουμε ένα αυτόνομο φίλτρο αέρα, ένας ιονιστής μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα του σπιτιού μας. Ιδανική θα ήταν μια τέτοια συσκευή με φίλτρο HEPA, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό στη συλλογή μικρότερων σωματιδίων. Επιπρόσθετα, τα φίλτρα HEPA ελαχιστοποιούν την ποσότητα σκόνης που ανακυκλώνεται στον αέρα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα αναπνέουμε εύκολα σε χρόνο μηδέν.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue