5 αλήθειες που μαθαίνεις μόνο όταν γίνεσαι μαμά

Η μητρότητα σε μαθαίνει πολλά και πάβω απ’ όλα τις αλήθειες που ακολουθούν
 
 
1. Τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε μια νύχτα
Κυριολεκτικά όμως! Σήμερα σηκώνεις το μωρό σαν πούπουλο και την επόμενη σου φαίνεται σα βαλίτσα με υπέρβαρο! Σήμερα κοιτάζει το κενό, και αύριο σου χαμογελάει αναγνωρίζοντας πως είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Ναι, τα μωρά αλλάζουν σε χρόνο D-t. Και αυτό ακριβώς είναι το θαύμα της ζωής!
 
2. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν άνδρα που «προσποιείται» ότι δεν ξέρει πώς να φροντίσει τα παιδιά
Μην το κάνετε. Γιατί απλώς δεν σας πιστεύουμε! Όλοι οι άντρες μπορούν να ταίσουν και να ντύσουν ένα μωρό ή να του αλλάξουν πάνα. Απλώς δεν το κάνουν γιατί προτιμούν να το κάνουμε εμείς!
 
3. Τα παιδιά φέρονται πολύ χειρότερα όταν η μαμά τους είναι μπροστά
Αυτή είναι μια παράλογη αλλά πολύ μεγάλη αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να είναι φρόνιμα και καλόβολα με ΟΛΟΥΣ τους άλλους εκτός από τη μαμά τους. Κι όμως, όταν βρίσκονται σε απόσταση που μπορούν ακόμα και να σε…μυρίσουν μεταμορφώνονται! Και για να σας το αποδείξω θα σας δώσω δύο σενάρια Σενάριο πρώτο: Η μαμά αφήνει μόνο το μπαμπά με τα παιδιά. Επιστρέφει μετά από τρεις ώρες. Στο σπίτι επικρατεί απόλυτη ησυχία. Το σπίτι είναι τακτοποιημένο, αυτά παίζουν ήσυχα στο δωμάτιο τους και από ότι είπε ο μπαμπάς δεν τον ενόχλησαν καθόλου. Δε του ζήτησαν καν να φάνε. Εννοείται αφού ήξερα πως θα τους πει «όταν έρθει η μαμά»
Σενάριο δεύτερο: Ο μπαμπάς αφήνει η μαμά στο σπίτι με τα παιδιά για όλη την ημέρα. Το λεπτό που κλείνει την πόρτα, και τα δύο αρχίζουν να την ενοχλούν, αναποδογυρίζουν το σπίτι, παίζουν, τσακώνονται, ζητάνε κάθε πέντε λεπτά να φάνε! Ο μπαμπάς γυρίζει, τη βρίσκει κατάκοπη και τη ρωτάει: Καλά γιατί κουράστηκες; Τι έκανες όλη μέρα; Αυτή είναι η μεγάλη αδικία της ζωής.
 
4. Το μαγείρεμα είναι ένας καθημερινός άθλος
Η μαγειρική, από μόνη της, γενικά είναι αρκετά ευχάριστη. Η μαγειρική για τα παιδιά μπορεί να γίνει μια αληθινή κόλαση!
 
5. Πριν κάνεις παιδιά δεν είχες σκεφτεί να κάνεις κακό σε κάποιον
Πριν από τα παιδιά δε μου είχε ποτέ περάσει από το μυαλό να κάνω σε κάποιον κακό. Τώρα, ως μητέρα, ξέρω ότι αν κάποιος πειράξει έστω και μια  τρίχα από το κεφάλι του παιδιού μου θα έκοβα το δικό του με  τσεκούρι! Τι να πω; Η μητρότητα πραγματικά σε αλλάζε
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue