5 λόγοι γιατί να πάρετε στα παιδιά σας το σκυλάκι που ζητάνε

Σήμερα η Εύη Σταθάτου και το mytwins.gr έχουν ένα θέμα το οποίο αγαπώ πολύ. Παιδιά και ζώα!

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι γονείς έχει τύχει να προσπαθήσουν πάνω από μία φορά, να αποφύγουν την επιμονή των παιδιών τους να πάρουν κατοικίδιο και συχνότερα ένα σκύλο. Είναι κατανοητό πως ο σκύλος είναι για τους γονείς μια παραπάνω έννοια, αφού θέλει αγάπη, καθημερινή φροντίδα και χώρο. Η αλήθεια είναι όμως πως ένας σκύλος έχει τόσα θετικά να προσφέρει στα παιδιά σας που μπορεί να σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη. Οι λόγοι είναι οι εξής και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

  1. Θα μάθει στα παιδιά σας να είναι υπεύθυνα

Ένας σκύλος θέλει βόλτες, χάδια, παιχνίδια και πολλή φροντίδα… Όλα αυτά θα κάνουν τα παιδιά σας λίγο πιο υπεύθυνα και θα τους δημιουργήσουν το αίσθημα των καθηκόντων και της συνέπειας. Τα παιδιά μπορούν για παράδειγμα να αναλάβουν το φαγητό του σκύλου με ένα πρόγραμμα που να ορίζει τις ημέρες ευθύνης του κάθε παιδιού.

  1. Θα κρατήσει τα παιδιά σας σε καλή φυσική κατάσταση

Τα σκυλιά, ιδίως τα κουτάβια έχουν πολλή ενέργεια μέσα τους, ακριβώς όπως και τα παιδιά. Χρειάζεται να βγουν έξω, να τρέξουν και να ασκηθούν. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν και για τα παιδιά σας να εκτονωθούν με βόλτες και τρέξιμο παρέα με το σκύλο τους.

  1. Θα τους μάθει να αγαπούν τα ζώα

Όταν κάποιος μεγαλώνει από μικρή ηλικία παρέα με κάποιο κατοικίδιο, μαθαίνει να φέρεται σωστά στα ζώα, να τα αντιμετωπίζει κατάλληλα και να αλληλεπιδρά μαζί τους. Αυτό μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες επίθεσης από κάποιο αδέσποτο ζώο στο μέλλον αλλά αυξάνει παράλληλα τη φιλόζωη πλευρά στον χαρακτήρα των παιδιών σας.

4. Τα σκυλιά προσέχουν εν μέρει τα παιδιά σε ρόλο baby sitter…

Εννοείται πως δε θα αφήσετε το Σαββατόβραδο τον σκύλο σας να φυλάει τα παιδιά για να βγείτε μια βόλτα, αλλά σίγουρα θα έχετε το κεφάλι σας λίγο πιο ήσυχο όταν ξέρετε πως ο σκύλος σας προσέχει το σπίτι από αγνώστους. Μάλιστα, όταν αυτά κοιμούνται να είστε σίγουροι πως ο σκύλος σας θα αναλάβει προσωπικά την φύλαξή τους.

5. Οι σκύλοι είναι μια σταθερή παρέα

Όταν έχεις σκύλο, ξέρεις πως ποτέ δε θα βιώσεις το αίσθημα της μοναξιάς. Ειδικά για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό, ότι το σκυλί είναι μέλος της οικογένειας  και μια σταθερή συντροφιά εκτός και εντός σπιτιού. Θα δείτε πόσα παιχνίδια θα παίζουν μαζί!

Αυτό που είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό, αν αποφασίσετε να πάρετε ένα κατοικίδιο, είναι να είστε έτοιμοι για την ευθύνη που έχετε απέναντί του. Δεν υπάρχει χειρότερη αντιμετώπιση από αυτή κάποιων ασυνείδητων ανθρώπων που παίρνουν έναν σκύλο και μετά από λίγο καιρό κουράζονται ή βαριούνται και τον εγκαταλείπουν στο δρόμο.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue