5 πανεύκολα Lifehacks καθαριότητας

Lifehacks καθαριότητας λοιπόν… Τι είναι lifehacks; Εάν γνωρίζεις την ορολογία, τότε θα καταλάβεις τι είδους συμβουλές ακολουθούν στο άρθρο. Εάν πάλι όχι, με τον όρο lifehacks εννοούμε κάποιον “ανορθόδοξο” τρόπο, λύση ή μυστικό για να πετύχεις κάποιο αποτέλεσμα, συνήθως κάτι που δεν θα σου πέρναγε ποτέ από το μυαλό.
 
Πάμε να δούμε λοιπόν 5 πολύ χρήσιμα lifehacks καθαριότητας…
 
Μίξερ/ Multi
Ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσεις το μίξερ ή το Multi σου είναι στον νεροχύτη, με τον ίδιο τρόπο που πλένεις τα πιάτα. Ο ευκολότερος όμως (και πιο οικονομικός), είναι να ρίξεις μέσα ζεστό νερό και μία σταγόνα υγρό πιάτων και να το δουλέψεις για μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι, το νερό και η σαπουνάδα θα πάνε σε όλα τα σημεία και ειδικά αυτά που ίσως να μην μπορείς να καθαρίσεις με το σφουγγαράκι. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να το ξεπλύνεις.
 
Τοστιέρα
Από τις πιο “δύσκολες” συσκευές σε θέμα καθαριότητας, με εξαίρεση τις τοστιέρες στις οποίες οι πλάκες είναι αποσπώμενες. Παρόλα αυτά είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις, με ένα από τα πιο απλά lifehacks:
 
Βάλε την τοστιέρα στη πρίζα και άσε την να ζεσταθεί καλά
Βρέξε 3-4 φύλλα χαρτί κουζίνας
Βάλε το βρεγμένο χαρτί πάνω στην πλάκα, κλείσε την τοστιέρα και βγάλε την από τη πρίζα
Άσε την κλειστή για μερικά λεπτά
Το νερό που υπάρχει πάνω στο χαρτί κουζίνας θα ζεσταθεί και λόγω του ατμού και της ζέστης που θα δημιουργηθούν, οι λεκέδες θα μαλακώσουν και μπορούν πλέον να αφαιρεθούν εύκολα με ένα στεγνό χαρτί κουζίνας.
 
Σφουγγαράκι πιάτων
Όπως γνωρίζεις (και αν δεν γνωρίζεις καιρός να το μάθεις), το σφουγγαράκι των πιάτων είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα σπίτι. Το σφουγγαράκι δεν είναι καθαρό μέχρι να θεωρήσουμε πως ο χρόνος ζωής του τελείωσε, καθώς το νερό που παραμένει πάνω του ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Απαιτεί και αυτό, όπως άλλωστε και τα πάντα μέσα σε ένα σπίτι, κάποιο καθάρισμα για να εξασφαλίσουμε την υγιεινή μας. Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος λοιπόν;
Δεν έχεις παρά να βρέξεις το σφουγγαράκι, να το στύψεις και το βάλεις για 1 με 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία. Το σφουγγαράκι είναι πλέον αποστειρωμένο και καθαρό, καθώς τα μικροκύματα και η θερμότητα σκοτώνουν τα μικρόβια.
Καλό θα ήταν να το κάνεις κάθε βδομάδα, πάντα ανάλογα τη χρήση του.
 
Εναλλακτικά, μπορείς να το βάλεις μαζί με τα πιάτα στο πλυντήριο των πιάτων.
 
Σπασμένο ποτήρι
Όσο προσεκτικός και αν είσαι, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις σπάσει ή θα σπάσεις κάποιο ποτήρι ή κάποιο άλλο γυάλινο αντικείμενο. Αντί λοιπόν να μαζεύεις τα κομμάτια με το χέρι με τον κίνδυνο να κοπείς ή να τρυπηθείς, υπάρχει μια πιο ασφαλής και εύκολη λύση, την οποία μάλλον δεν είχες σκεφτεί ποτέ. Ένα lifehack με ψωμί!!! Ναι, καλά άκουσες. Χρησιμοποίησε μία φέτα του τοστ για “φυλακίσεις” πάνω του τα μικρά και μεγάλα κομμάτια από γυαλί. Εάν πάλι δεν θες να χαλάσεις μία φέτα ψωμί, μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας, με παρόμοια (σχεδόν) αποτελέσματα.
 
Καθαρή σχάρα
Υπάρχει ένας πολύ φυσικός τρόπος για να καθαρίσεις τη βρωμιά από κάθε είδους σχάρα. Είτε είναι η σχάρα του φούρνου, η βάση του BBQ ή οι κλασικές σχάρες για τα κάρβουνα, η λύση είναι μία. Κόψε ένα κρεμμύδι στη μέση, κάρφωσε το σε ένα πηρούνι και τρίψε με αυτό τη ζεστή σχάρα όταν τελειώσεις το ψήσιμο. Εκτός από το να καθαρίσει τη μαυρίλα, το κρεμμύδι θα δώσει μυρωδιά αλλά και γεύση στο επόμενο ψήσιμο! Ένα (από τα πολλά) lifehacks με διπλό όφελος λοιπόν!
 
Εσύ έχεις σκεφτεί ποτέ τέτοιες περίεργες λύσεις και μυστικά; Μοιράσου μαζί μας τα δικά σου lifehacks!
 
Ευχαριστούμε το homealone.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue