Αυτές Είναι Οι 5 Περιπτώσεις Που Δεν Πρέπει Να Πίνετε Νερό (Αλήθεια!)


25 Ιούν 2019

Συνήθως, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με το H2O (νερό). Μας κρατά ενυδατωμένους (προφανώς), μας βοηθά να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση τροφής και θα μπορούσε ακόμη και να κάψει έξτρα θερμίδες. Αλλά, όπως και με πολλές από τις υγιεινές σας συνήθειες, το «περισσότερο» δεν είναι πάντα το καλύτερο, ακόμη και όταν πρόκειται για το νερό.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν κάποιες φορές που θα πρέπει να περιμένετε να «καταλαγιάσουν οι φυσαλίδες».

 no water health 1

 Όταν έχετε ήδη καταναλώσει τεράστιες ποσότητες

 Είναι απίστευτα σπάνιο αλλά υπάρχει περίπτωση να πίνετε τόσο πολύ νερό που να θέτετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Αν έχετε «κατεβάσει» μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να αραιώσει η φυσική ισορροπία του σώματος σε αλάτι, μπορεί να βρεθείτε με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μια κατάσταση γνωστή ως ΥΠΟ-νατριαιμία. Οι αθλητές αντοχής, για παράδειγμα, μπορεί να μπουν στον πειρασμό να πίνουν νερό καθ΄όλη τη διάρκεια ενός μαραθωνίου (ή μετά), πράγμα που οδηγεί σε διόγκωση των κυττάρων και αυτό μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό, σπασμούς ή ακόμα και θάνατο.

 Η ΥΠΟ-νατριαιμία μπορεί επίσης να προκληθεί από συγκεκριμένα προβλήματα με το συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά ή την υπόφυση, λέει η ιατρός Taz Bhatia, MD, καθώς και από ορισμένα φάρμακα, όπως διουρητικά, αντικαταθλιπτικά και φάρμακα για τον πόνο.

 no water health 2

 Όταν τα ούρα σας είναι διαυγή

 Έτσι, πώς ξέρετε πότε το αρκετό νερό είναι πράγματι αρκετό; Ξεχάστε εκείνο τον παλιό κανόνα “8 ποτήρια την ημέρα” και αντί για αυτό, ρίξτε μια ματιά στην τουαλέτα μετά την ούρηση. Αν δείτε μια απαλή απόχρωση λεμονάδας, τότε σημαίνει ότι έχετε φτάσει στη βέλτιστη κατάσταση ενυδάτωσης. Αν δείτε μόνο διαυγή ούρα, τότε μπορείτε πιθανώς να μειώσετε την κατανάλωση νερού. Πιο σκούρο κίτρινο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να σιγο-πίνετε.

  

no water health 3 

Όταν φάγατε ένα μεγάλο γεύμα

Είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να περικόψετε λίγες θερμίδες: Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα (ή όταν σας πιάσει η λαχτάρα) και θα φάτε φυσικά πολύ λιγότερο καθώς το ρευστό έχει ήδη καταλάβει χώρο στο αρχικού μεγέθους στομάχι σας. Αλλά, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, πίνοντας πάρα πολύ νερό πριν ή κατά τη διάρκεια ενός βαρύ γεύματος, μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία. «Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να σας αφήσει μόνο με το αίσθημα του έντονου φουσκώματος», λέει οBhatia.

 no water health 4

 Όταν κάνετε μια υπερ-έντονη προπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα

 Χάνουμε ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο και το νάτριο, μέσω του ιδρώτα. Εάν ιδρώνετε έντονα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε αυτά τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν βρίσκονται στο σκέτο νερό. Αντί για ένα ζαχαρούχο αθλητικό ποτό, όμως, μπορείτε να πάρετε την ίδια ώθηση και από το νερό καρύδας, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο και βιταμίνη C, χωρίς πολλές θερμίδες και με περισσότερες φυτικές ίνες.

 no water health 5

 Όταν το νερό έχει ένα όχι και τόσο γλυκό μυστικό

Είναι γεγονός: Κανένας δεν θέλει να πίνει κανονικό νερό όταν υπάρχουν όλα αυτά τα φανταχτερά, με γεύσεις, εμφιαλωμένες νερά για να επιλέξει κάποιος. Αλλά, τα νερά με γεύσεις συχνά βασίζονται σε γλυκαντικά μηδενικής θερμιδικής αξίας για να προστεθεί κατιτίς στο νερό. Επειδή αυτές οι γλυκαντικές ουσίες έχουν συνδεθεί με την αύξηση της πείνας, ακόμα και την αύξηση του σωματικού βάρους σε ορισμένες μελέτες, όλα αυτά τα «αρωματισμένα» νερά που διατίθενται στο εμπόριο μπορεί να σας προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να προσθέσετε τη δική σας γεύση στο νερό της βρύσης ρίχνοντας λεμόνι, lime, αγγούρι, καρπούζι, μούρα ή ακόμη και βότανα.

 

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue