6 «Κακές» Συνήθειες Που Μας Κάνουν Να Γερνάμε Γρήγορα

Όλες οι γυναίκες θέλουν να φαίνονται νέες, όμορφες και λαμπερές. Δυστυχώς όμως υιοθετούμε μερικές «κακές» συνήθειες  που κάνουν το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα. 
 
Δείτε ποια είναι αυτά τα 6 που πρέπει να αποφεύγετε: 
 
Διατροφή χωρίς φρούτα, λαχανικά:
 
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στην καθημερινή διατροφή. 
Πέρα από όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για το “χτίσιμο” του κολλαγόνου του δέρματος. 
Υπερέκθεση στον ήλιο:
 
Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά στις “απαγορευμένες” ώρες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ευθύνεται για την εμφάνιση ρυτίδων και πανάδων στο πρόσωπο, το δέρμα του οποίου καταλήγει σταδιακά να χάνει την ελαστικότητά του. Για την ακρίβεια, το 70% της γήρανσης του δέρματος ενός ανθρώπου εξαρτάται από την ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας που λαμβάνει σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Η ηλιακή ακτινοβολία επιταχύνει την καταστροφή του κολλαγόνου και άρα την ελαστικότητα του δέρματος. Δημιουργεί επίσης ξηρό, θαμπό και ευαίσθητο δέρμα, καθώς και πολλές ανομοιομορφίες στην υφή του. 
Έλλειψη ύπνου:
 
Ο σωστός ύπνος είναι από τις πιο σημαντικές θεραπείες για την υγιή όψη της επιδερμίδας σας. Θεωρείται αναντικατάστατος, μιας και η έκκριση μελατονίνης που πραγματοποιείται ενώ κοιμόμαστε, διεγείρει ταυτόχρονα τους επανορθωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, οι οποίοι αποκαθιστούν τις φθορές από τις εξωτερικές επιθέσεις. 
Κάπνισμα:

To κάπνισμα προκαλεί γραμμές στο πρόσωπο από την συνεχόμενη κίνηση της εισπνοής και εκπνοής καπνού. Οι γραμμές δημιουργούνται στα σημεία όπου υπάρχει λεπτό δέρμα, όπως γύρω από το στόμα, και μπορεί να εμφανιστούν 10 με 15 χρόνια πιο νωρίς από το κανονικό. Η εμφάνισή τους, επίσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το κάπνισμα μειώνει την βιταμίνη C στο αίμα, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την παραγωγή κολλαγόνου.
Άγχος:
 
Το έντονο και χρόνιο άγχος προκαλεί αύξηση της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, οι οποίες επιταχύνουν την γήρανση του προσώπου. 
Η κορτιζόλη μπορεί να επηρεάσει την κατανομή του κολλαγόνου, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των βαθύτερων στρωμάτων της επιδερμίδας
και κατ’ επέκταση να συνδράμει στη δημιουργία ρυτίδων. 
Αλκοόλ
 
Το αλκοόλ προκαλεί τεράστια ζημιά στην επιδερμίδα. Κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό, αυξάνει τις κοκκινίλες. Επιταχύνει, επίσης, την αφυδάτωση του  και συμβάλλει στην εμφάνιση ευρυαγγειών λόγω διάρρηξης των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων. Αν πίνετε μια στο τόσο ένα ποτηράκι κρασί, τότε εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα! Αλλά αν καταναλώνετε πολύ συχνά αλκοόλ, σκεφτείτε πως γερνάτε το δέρμα σας και ιδιαίτερα το πρόσωπό σας πολύ πριν την ώρα του.
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue