likewomangr sxeseis fovos 1 acaad59e

6 λόγοι που μπορεί να φοβάσαι να κάνεις σχέση

Έχεις αναρωτηθεί ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που σε κρατάει πίσω στο να δημιουργήσεις μια σχέση;

Οι σχέσεις στη ζωή μας είναι αλήθεια ότι δεν είναι κάτι το σταθερό, αλλά αντίθετα μεταβάλλονται συνεχώς, όπως ένα καρδιογράφημα.

Χρειάζονται συνεχή προσπάθεια για να διατηρούνται και να εξελίσσονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται γιατί θέλουν να έχουν μια υγιή σχέση, στην οποία να νιώθουν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Οι άνθρωποι καταναλώνουν πολλή ενέργεια με το να σκέφτονται τρόπους με τους οποίους θα αποκτήσουν μια σχέση που θα τους προσφέρει σωματική και ψυχική εφορία.

Συναισθήματα υπάρχουν σε όλους, έτσι και ο φόβος για μια νέα σχέση!

Τι μπορεί να είναι όμως αυτό που κάνει η το ένα φύλο ή το άλλο να φοβάται να δημιουργήσει μία σχέση; Παρακάτω διαβάστε 6 πιθανούς λόγους που μπορεί να σε κρατάνε μακριά.

1. Ο φόβος δεν έχει φύλο, έχει όμως αιτίες.

Πολλές φορές δεν είναι ακριβώς φόβος, αλλά συστολή. Μπροστά στη θέα κάποιου προσώπου που σου αρέσει ή σε κάτι που λαχταράς να αποκτήσεις πολύ, δημιουργείται το άγχος του κάτι νέου στη ζωή σου. Εδώ είτε επιλέγεις να το αντιμετωπίζεις είτε να το παρατάς και φεύγεις.

Ένα παράδειγμα: Σκέψου στα ταξίδια τι άγχος έχεις, μη χάσεις τη πτήση, μη χάσεις τη βαλίτσα, μην ακυρωθεί η πτήση και άλλα πολλά. Έτσι είναι και οι σχέσεις, υπάρχει ο φόβος του άγνωστου, του αχαρτογράφητου. Εσύ, καλό θα είναι να μην επικεντρώνεσαι στο «φοβάμαι τις σχέσεις» αλλά να επικεντρώνεσαι στο θετικό συναίσθημα που έρχεται.

2. Προηγούμενες σχέσεις /εμπειρίες

Ο νούμερο 1 λόγος που φοβόμαστε μια νέα σχέση είναι οι εμπειρίες της προηγούμενης. Συνήθως δε θεραπεύουμε τις πληγές μας και συχνά τις μεταφέρουμε στην επόμενη η οποία είναι καταδικασμενη να αποτύχει. Μας διευκολύνει η φράση «όλοι ίδιοι είναι» αντί της «κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός». Επομένως ναι, μια τραυματική /κακή εμπειρία δημιουργεί το φόβο ότι ενδεχομένως έτσι να είναι και η επόμενη.

Κάνε νέα αρχή, πετώντας ότι παλιό και αρνητικό υπήρχε στην προηγούμενη.

3. Η λέξη «σχέση»

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η ίδια η λέξη είναι αυτή που τρομοκρατεί. Ίσως σου φαίνεται παράλογο, όμως έχει μια βάση. Πολλοί πιέζονται με τις λέξεις, λόγω της εμμονής κάποιων συντρόφων να κάνουν την κουβέντα «τι είναι αυτό που έχουμε». Θεωρούν ότι άπαξ και μπουν σε μια τέτοια σχέση, δεν υπάρχει γυρισμός.

Λάθος, τις σχέσεις στη ζωή σου τις ορίζεις εσύ. Σκιαγράφησέ την και δώσε της το χρώμα που της ταιριάζει.

likewomangr sxeseis fovos 1 1

4. Δε νιώθω έτοιμος/η

Αρκετοί άνθρωποι δε νιώθουν έτοιμοι  ή δε θέλουν να «βαφτίσουν» μια  κατάσταση «σχέση» Περνούν ευχάριστα και αυτό τους αρκεί . Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη ή ότι κοροϊδεύουν, το αντίθετο ακριβώς. Θέλουν στο το επόμενο βήμα να είναι σίγουροι/ες.

5. Οι σχέσεις των φίλων τους έχουν αποτύχει

Δυστυχώς υπάρχει και αυτός ο λόγος. Εδώ ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δεν έχει καποια προηγούμενη άσχημη εμπειρία αλλά κρίνει βάσει εμπειριών άλλων ανθρώπων. Από ιστορίες φίλων και γνωστών με αποτυχημένες σχέσεις, που δεν ευδοκίμησαν. Ο φόβος δηλαδή για το «αν συμβεί και σε μένα?»

Βγάλε το από το μυαλό σου. Εσύ είσαι μια άλλη μοναδική περίπτωση, με καινούργια αρχή και άλλες βάσεις. Βάλε τα δικά σου θέλω και μην την στηρίξεις στην αποτυχία των άλλων.

6. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μπαίνοντας σε μια σχέση τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Δύσκολα, τα κάνουμε εμείς, με το over thinking. Δεν αλλάζει κάτι, ούτε είναι κάτι το τρομερό. Δε σας κυνηγούν paparazzi μετά την ανακοίνωση της σχέσης σας, δεν είστε δα και JLo με τον Ben Affleck.

Δώσε εσύ τη μορφή που θέλεις να πάρει η σχέση και ανακοίνωσέ το όταν είσαι νιώθεις έτοιμος/η.

7. Γάμος

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να φοβάσαι τις σχέσεις είναι γιατί σε τρομάζει η ιδέα του γάμου. Πολλοί σκέφτοντια ότι σχέση=γάμος.

Είναι άτοπο αυτό. Εκεί που πρέπει να εστιάσεις είναι στους λόγους που σου δημιουργείται φόβος και αυτό λύνεται μόνο με συζήτηση με το σύντροφό σου.

Να θυμάσαι ότι πολλές φορές οι λέξεις δημουργούν από μόνες τους φόβο. Για αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε όλα τα καλά που σου φέρνει μια σχέση, γιατί να θυμάσαι ότι πας να δημιουργήσει κάτι καινούριγο και όμορφο.

Εάν σας ενδιαφέρουν οι σχέσεις και η ψυχολογία διαβάστε εδώ περισσότερα!

 

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue