6 τρόποι για να κερδίσετε περισσότερα στη μέρα σας, κερδίζοντας παράλληλα την ψυχική και σωματική σας υγεία σας!

Αναρωτιέστε πολλές φορές “24 ώρες την ημέρα, αλλά και πάλι δε φτάνει”….. έτσι δεν είναι; Υπάρχουν όμως τρόποι για να κερδίσετε περισσότερα από τη μέρα σας.

Ζουμε σε μια εποχή όπου το άγχος είναι σίγουρα διάχυτο στον σύγχρονο κόσμο.

Ένας από τους λόγους είναι οι απαιτήσεις της καθημερινότητας. Πέρα από όλα όσα έχουμε ήδη να κάνουμε, το θέμα είναι ότι πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να συσσωρεύουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στις καθημερινές «λίστες υποχρεώσεων». Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και στρες, τα οποία οδηγούν σε κακή υγεία με διάφορους τρόπους, επιρρεαζοντας την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου μας, την ανοσοποιητική και πεπτική λειτουργία και την ορμονική και κυτταρική μας ισορροπία. Το άγχος μπορεί επίσης να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές μας συνήθειες και τις διατροφικές επιλογές μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Σας μεταφέρω 6 τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα στη μέρα σας, κερδίζοντας παράλληλα την ψυχική και σωματική σας υγεία σας!
organose ti mera sou 1 1
1. Δώστε προτεραιότητα σε ό, τι είναι σημαντικό.
Αυτή είναι μια δεξιότητα και χρειάζεται εξάσκηση. Δοκιμάστε μία λίστα και πάλι αναθεωρήστε όπου χρειαστεί.
2. Ζητήστε υποστήριξη.
Όλοι χρειάζονται βοήθεια κάποια στιγμή, μη φοβάστε να ζητήσετε ένα χέρι βοήθειας. Κάντε ό,τι μπορείτε, αλλά είναι σημαντικό να μπορείτε να παρατηρήσετε μόνοι σας όταν τα πράγματα γίνονται λίγο υπερβολικά.
3. Σχεδιάστε εκ των προτέρων.
Μπορείτε να προετοιμαστείτε για περισσότερα πράγματα με λίγο προγραμματισμό.
4. Διατηρήστε ένα βαθμό ευελιξίας. Εάν κρατάμε ένα πολύ άκαμπτο πρόγραμμα, τότε μπορεί να λειτουργήσει εναντίον μας. Η προσαρμοστικότητα είναι μια μεγάλη δύναμη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο.
5. Να παίρνετε πάντα λίγο χρόνο για το «εγώ».
Έχετε ανάγκη να δείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Και μάλιστα να είναι σε προτεραιότητα. Αν ξεκινήσετε τότε γίνεται συνήθεια.
6.«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα».
Αυτό είναι ένα απόσπασμα που ισχύει για όλους μας. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθούν σπουδαία πράγματα – όποια κι αν είναι αυτά. Όταν βιαζόμαστε, κάνουμε λάθη. Μπορούμε όμως να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στο σωστό σημείο και να δημιουργήσουμε κάτι για το οποίο να είμαστε περήφανοι.

Ξένια Γιαννάκη, Life Coach

Όλοι έχουμε ένα χάρισμα, ένα ταλέντο, ένα σκοπό, ένα στόχο, όλοι έχουμε μία δημιουργική δύναμη που μας ωθεί να πετύχουμε στην ευτυχία τόσο τη δική μας όσο και των άλλων. Ξεκίνησα από την ιδιωτική εκπαίδευση, συνέχισα στη δημόσια εκπαίδευση και σύντομα προχώρησα σε συνεργασίες με κέντρα συμβουλευτικής, ΚΕΚ, ιδιωτικά σχολεία, φορείς και οργανισμούς, όπου υπήρχε ανάγκη για εκπαίδευση στελεχών. Η εξέλιξη της δουλειάς μου με οδήγησε στα Εμιράτα όπου ασχολούμαι με την στρατολόγηση στελεχών, εκπαίδευση και διαχείριση καθώς και την οργάνωση σχολικών μονάδων. Παράλληλα η συγγραφή βιβλίων αυτοβελτίωσης μου έδωσε την ευκαιρία να εχισχύσω τη LIFESHARE αποτελώντας μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού μας επιπέδου, με εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue