7 Πράγματα Για Να Κάνετε Το Βράδυ, Αντί Να Κοιτάτε Το Κινητό Σας

Οτιδήποτε και να κάνουμε στη ζωή μας, τα βράδια μας είναι πολύτιμα. Είτε είστε εργαζόμενη, είτε φοιτήτρια, είτε μητέρα είτε οτιδήποτε άλλο, είτε και όλα αυτά μαζί, τα βράδια μας είναι ιερά. Είναι η στιγμή που κάνουμε τον απολογισμό της ημέρας, θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να χαλαρώσουμε ώστε να προετοιμαστούμε ψυχικά για την επόμενη. Τα τελευταία χρόνια, οποιοδήποτε ρυθμό ζωής και αν ακολουθούμε, όλοι έχουμε μια κοινή ασχολία … να κοιτάμε το κινητό μας. Είναι φυσικό, μετά από μια μεγάλη ημέρα να θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Όταν όμως αυτό μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο scrolling, τότε είναι ώρα να ασχοληθούμε με κάτι άλλο, πιο δημιουργικό. 

Αν και εσείς έχετε πέσει στην παγίδα του ατελείωτου scrolling, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, τότε είναι ώρα να ασχοληθείτε με πιο δημιουργικά πράγματα. Δείτε παρακάτω 7 προτάσεις για το πως να περάσετε το βράδυ σας. 

1. Διαβάστε ένα βιβλίο
Όταν έχετε χρόνο, διαβάστε ένα βιβλίο. Είναι τόσο απλό! Επιπλέον μελέτες έχουν δείξει ότι το διάβασμα μειώνει το άγχος και κρατά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση. Επιλέξτε ένα βιβλίο που ταιριάζει στη διάθεσή σας. Υπάρχουν τόσα πολλά που σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό για εσάς. Ίσως μια ματιά στη λίστα με τα πιο ευπώλητα βιβλία να μπορέσει να σας βοηθήσει, διαφορετικά μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποια βιβλιοφάγο φίλη (όλοι έχουμε μια!). Τα βιβλία δεν είναι του στυλ σας; Τι λέτε για κάποιο περιοδικό; Ίσως κάποιο βιβλίο μαγειρικής; Επιλέξτε να διαβάσετε κάτι που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας και θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας. 

2. Δημιουργήστε
Αφιερώστε τον χρόνο σας σε κάτι δημιουργικό. Αυτό μπορεί να είναι από ένα DIY Project που είδατε στο Internet μέχρι το να ράψετε ένα κουμπί και να μπαλώσετε μια τρύπα. Λέγετε ότι αν ασχολείσαι με κάτι δημιουργικό κάθε μέρα, αυτό σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με πιο θετική ματιά.

3. Φτιάξτε ένα παζλ
Παζλ, μια ασχολία ιδανική για ζευγάρια. Τα παζλ είναι χαλαρωτικά αν και η πρόκληση του να το ολοκληρώσεις μπορεί να σε κρατήσει ξάγρυπνη! Σε γενικές γραμμές, η ενασχόληση με τα παζλ βελτιώνει την μνήμη, την παρατηρητικότητα αλλά και τη διάθεση. Κάντε την αρχή με κάτι βατό, όπως ένα παζλ με 1000 κομμάτια σε ένα θέμα που σας αρέσει. Όσο θα εξασκήστε, προχωρήστε σε μεγαλύτερα παζλ με περισσότερα κομμάτια. Εκτός από παζλ, δοκιμάστε σταυρόλεξα, sudoku κλπ.

4. Δείτε μια ταινία ή μια σειρά
Ευτυχώς στην εποχή μας, έχουμε τόσες πολλές επιλογές που το πρόβλημα δεν είναι τι θα δούμε αλλά που να βρούμε τον χρόνο για να τα δούμε όλα. Ανάλογα με τη διάθεσή σας επιλέξτε κάτι πιο ανάλαφρο ή πιο βαρύ. Ίσως εκείνη την δημοφιλή ταινία που δεν έχετε καταφέρει να δείτε ακόμη ή εκείνη τη σειρά που όλοι μιλούν γι’ αυτή. Φυσικά, υπάρχουν και τόσα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για τους λάτρεις του είδους, που σίγουρα δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος. Ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να το παρακολουθήσετε με τον σύντροφό σας ή τη φίλη σας για να κουβεντιάσετε μετά σχετικά.

5. Οργανώστε την επόμενη ημέρα
Αφιερώστε τον χρόνο σας, καταστρώνοντας τα σχέδιά σας για την επόμενη ημέρα. Καταγράψτε τις υποχρεώσεις σας, μεταφέρετε οτιδήποτε δεν έγινε και πρέπει να γίνει και ρίξτε μια ματιά στις συναντήσεις σας. Είναι σημαντικό να ξεκινάτε την ημέρα σας βάσει σχεδίου και τι καλύτερο από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας για να το καταστρώσετε. Ακόμη, μπορείτε να αφιερώσετε τον χρόνο σας και να κρατήσετε ημερολόγιο με τις σκέψεις σας ή αν αγαπάτε τις λίστες, μπορείτε να ξεκινήσετε να κρατάτε ένα bullet journal.

6. Ακούστε κάτι
Γιατί να ακούτε μουσική ή podcast μόνο όταν βρίσκεστε στον δρόμο; Αφήστε τη μουσική να πλημμυρίσει το σπίτι σας και θα δείτε ότι η διάθεσή σας θα ανέβει αμέσως στα ύψη. Επιπλέον θα σας δώσει και την ενέργεια που χρειάζεστε για να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού ή το μαγείρεμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ακούσετε κάποιο podcast. Τα podcasts κερδίζουν συνεχώς έδαφος και γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Βέβαια, στην ελληνική γλώσσα είναι πολύ περιορισμένα αλλά αν η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο για εσάς μπορείτε να βρείτε podcast στα αγγλικά σε οποιαδήποτε θεματολογία επιθυμείτε.

7. Συζητήστε
Τι καλύτερο από το καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ σας και να διηγηθείτε πως περάσατε την ημέρα σας στον σύντροφο ή τη φίλη σας. Συζητήστε οτιδήποτε σας απασχόλησε ή ζητήσετε την συμβουλή τους για θέματα που σας απασχολούν … ακόμη και για το τι φαγητό να ετοιμάσετε! Η συζήτηση θα σας βοηθήσει να χαλαρώστε και να “κλείσετε” την ημέρα σας.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο τρόποι για να “κλείσετε” την ημέρα σας και να μην χάσετε την επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και τον ίδιο τον εαυτό σας. Εσείς πως περνάτε τα βράδια σας;

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue