photografies photogenia aa6eb138

7 συμβουλές για να έχετε περισσότερη φωτογένεια στις φωτογραφίες

Τα post και τα stories τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook είναι για τις περισσότερες από εμάς καθημερινότητα.

Αποτελούνται τόσο από δικές μας φωτογραφίες όσο και από πράγματα που μπορεί να ενδιαφέρουν το κοινό μας.  Αυτό που όλοι μας προσπαθούμε είναι να βρούμε τρόπους να είμαστε κάθε φορά και πιο δημιουργικοί με σκοπό να μην υπάρχουν συνεχής επαναλήψεις και να υπάρχει μοναδικότητα μέσα σε αυτές.

Πάμε να δούμε λοιπόν παρέα κάποια tips με σκοπό να φαινόμαστε ακόμα πιο φωτογενείς και να κάνουμε τις φωτογραφίες μας  και τις αναρτήσεις μας ακόμα πιο μοναδικές.

1. Πρόβαρε τις πόζες που θέλεις.

Όπως όλοι οι celebrities στο red carpet ξέρουν πάντα τις πόζες που θέλουν να φωτογραφηθούν και δεν χάνουν χρόνο με το να σκεφτούν εκείνη την στιγμή πως θέλουν να φανούν στο φακό, έτσι κι εμείς μπορούμε να προβάρουμε τις πόζες που θέλουμε να φωτογραφηθούμε με σκοπό να δείχνουμε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η πόζα που μπορεί να δείξει καλύτερα το σώμα μας είναι εκείνη που γέρνουμε το πάνω μέρος του σώματος μας με σκοπό να δημιουργηθεί μια γωνία μεταξύ του πάνω και κάτω μέρος του σώματος μας ενώ τοποθετούμε και το χέρι μας στον γοφό με σκοπό να κόψουμε την μέση μας στην μέση.

2f7a31a7edb1111356857dc1729233f8

 

2. Κρατάμε το κεφάλι ψηλά.

Καλό θα είναι να αποφύγουμε περίεργες γωνίες ή να κατεβάσουμε χαμηλά το πηγούνι μας γιατί έτσι ζαρώνει περίεργα το δέρμα μας κάτω από τον λαιμό. Πρέπει λοιπόν να κρατάμε το κεφάλι μας ψηλά κρατώντας το πηγούνι μας στο κατάλληλο ύψος. Μπορεί να μας βοηθήσει να εστιάσουμε σε ένα σημείο πέρα από την κάμερα αντί να κοιτάξουμε την κοιτάξουμε απευθείας.

b0ce139b28bc667de1dd0dfae8a522ca

3. Κρατήστε ένα αντικείμενο.

Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί σε ορολογία το αντικείμενο με το οποίο φωτογραφίζεται ένα μοντέλο λέγεται prop και πρέπει να είναι κάτι που να μας ταιριάζει και να αισθανόμαστε άνετα. Μπορούμε να κρατήσουμε οτιδήποτε, από ένα ποτήρι με κρασί, ένα μπουκέτο με λουλούδια ή μια τσάντα. Αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να έχουμε τα χέρια μας απασχολημένα και να μην είμαστε σε περίεργη στάση χωρίς να ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

111291c0193faccb4fe56663ea799624

4. Κάνουμε λήψη από ψηλά.

Κρατάμε την κάμερα ψηλά και σε μια ελαφριά γωνία ώστε να μας κολακεύει. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να προβάρουμε την γωνία η οποία μας ταιριάζει με την χρήση της selfie , έτσι θα γνωρίζουμε ποιο είναι το καλό μας προφίλ ή μεριά πριν από την φωτογράφηση που θα κάνουμε.

how to take a good selfie women in jacket taking selfiejpg

5. Ελαχιστοποιούμε τη λάμψη.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε ματ πούδρα στο πρόσωπο μας με σκοπό να μην μειώσουμε την λάμψη από το μακιγιάζ μας και να φαίνονται καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Πιο συγκεκριμένα καλό είναι να μείνουμε μακριά από γυαλιστερά αντικείμενα τα οποία μπορούν να δώσουν περίεργο φωτισμό στο πρόσωπο μας. Ενώ καλό είναι να σιγουρευτούμε ότι δεν έχουμε κάνει λιπαρό μακιγιάζ μας γιατί έτσι θα αποφύγουμε τα περίεργα σημάδια στο δέρμα μας.

0ff8400d228d7bc1e65c4c4836b61b0a

6. Να έχουμε άσπρο σκηνικό.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, οι ιστοσελίδες ρούχων έχουν αρχίσει πλέον να δείχνουν τα μοντέλα σε άσπρο φόντο καθώς έτσι εστιάζουν στα ρούχα. Πιο συγκεκριμένα το λευκό φόντο δεν βοηθάει μόνο το χρώμα των μαλλιών μας να φανεί καλύτερα αλλά και το μακιγιάζ και το πρόσωπο μας. Ακόμα η κάμερα μπορεί να εστιάσει καλύτερα πάνω μας και να δείξει όλα τα στοιχεία μας πιο φυσικά ενώ το δέρμα μας θα φαίνεται ακόμα πιο ωραίο.

2580bf97cfc86f995f134377e6b7e1e5

7. Χρησιμοποιούμε έντονο κραγιόν.

Τα κόκκινα χείλη είναι εντελώς στην μόδα και σίγουρα ξεχωρίζουν σε οποιαδήποτε φωτογραφία και  την κάνουν ακόμη πιο ζωντανή. Αν δεν είμαστε έτοιμοι για μια τόσο τολμηρή επιλογή μπορούμε να διαλέξουμε και έναν τόνο του ροζ με σκοπό να ξεχωρίσουμε και να δώσουμε έμφαση στο μακιγιάζ και το πρόσωπο μας.

c3526dd06ce6bea0088167f1903a42af

Όποια tips χρησιμοποιήσουμε από τα παραπάνω ένα είναι σίγουρο, οι φωτογραφίες μας θα είναι πιο μοναδικές από ποτέ. Περιμένω να μου πείτε ποια τρικ χρησιμοποιήσατε και τα αποτελέσματα που σας έδωσαν.

287825601 616918009978128 8180424754846969893 n 1

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue