7 Tips Για Να Μην Πάρεις Βάρος Τα Χριστούγεννα

 
Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες γιορτής, γεμάτες χαμόγελα και αγάπη. Ανυπομωνούμε γι΄αυτά τα τραπέζια που είναι μαζεμένα αγαπημένα πρόσωπα,ακούμε μουσική, τραγουδάμε, παίζουμε παιχνίδια ,χαρτιά και απολαμβάνουμε αυτές τι μαγικές στιγμές των Χριστουγέννων. Υπάρχει όμως, ένα θέμα που προβληματίζει και αγχώνει  αρκετά άτομα και αυτό είναι τα κιλά που συνήθως παίρνουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων.
 
Ας εφαρμόσουμε τα παρακάτω tip για να είμαστε σε φόρμα και τις ημέρες των εορτών.
 
1) Mέτρο στα γλυκά. Μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι απο εμάς ειναι που πέφτουμε με τα μούτρα στα μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες. Αυτό συμβαίνει, διότι έχουμε κατατάξει τα συγκεκρίμενα γλυκά ως γλυκά των Χριστουγέννων. Για τις γιορτινές ημέρες μπορούμε να φτιάξουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες  με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να φάμε χωρίς τύψεις λίγα παραπάνω. Ακόμα, μπορούμε να φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά και άλλες εποχές, ώστε να μην έχουμε την τάση για υπερκατανάλωση, άρα να μειώσουμε και την πιθανότητα  για αύξηση βάρους. 
 
2) Μέτρο στο αλκοόλ. Αυτά τα οικογενειακά τραπέζια το τραβάνε ένα ποτηράκι παραπάνω . Σαφώς μπορείτε να πιείτε 1-2 ποτήρια παραπάνω αλκοόλ αυτές τις ημέρες, όμως ας μην  το παρακάνουμε. Βάζουμε όριο στον εαυτό μας και προτιμάμε λευκό ή κοκκινο κρασι ή  μπύρα, τα οποία αλκοολούχα ποτά έχουν σχεδόν τις μισές θερμίδες από κοκτέιλς. Τώρα αν είμαστε fun των κοκτειλούχων ποτών, φροντίζουμε να αραιώσουμε το ποτό μας με ανθρακούχο νερό ώστε να περιοριστούν οι θερμίδες.
 
3) Δεν κάνουμε ”διάλειμμα” στην άσκηση. Λόγω των Χριστουγέννων δε χρειάζετε να σταματήσουμε  την άσκηση μας. Συνεχίζουμε κανονικά το γυμναστήριο, το ποδήλατο, το περπάτημα, το χορό ή όποια άσκηση μας ευχαριστεί. Επιπλέον, αν δεν έχουμε κάποια δραστηριότητα το έντομο περπάτημα ακόμα και στους δρόμους για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας ή το να ανεβοκατέβουμε με τις σκάλες θα βοηθήσει να συντηρήσουμε τα κιλά μας. 
 
4) Δεν μένουμε νηστικοί μέχρι το γιορτινό τράπέζι. Φροντίζουμε να είμαστε συνεπής στα 4-5 γεύματα ημερησίως και αυτό για να μην πέσουμε με τα μούτρα στο φαγητό, αφήνοντας το γνωστό αίσθημα  ”πονάει το στομάχι μου από το φαί, δε μπορώ να κουνηθώ..” και άλλες τέτοιες εκφράσεις. 
 
5) Η συμπεριφορά μας στο τραπέζι.  Πρέπει να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούμε στο γεμάτο νοστιμιές και λιχουδιες τραπέζι μας. Επιλέγουμε το μισό πιάτο να είναι γεμάτο με σαλάτα και λαχανικά για κορεσμό και το άλλο μισό το γεμίζουμε με φαγητά που επιθυμούμε περισσότερο να φάμε ή ακόμα και λίγο απόλες τις τροφές, όμως σε μικρές ποσότητες. 
 
6) Τρώμε αργά και δεν παραλείπουμε τα 8-10 ποτήρια νερό. Το γεύμα μας να διαρκεί 20 λεπτά, για να καταλάβουμε ότι χορτάσαμε χωρίς να καταναλώσουμε παραπάνω ποσότητες μ΄αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε και την δυσπεψία γιατί μασάμε την τροφή καλύτερα. Επιπλέον, σημαντικό είναι να πίνουμε νερό διότι, τα αλμυρά τρόφιμα που θα καταναλώσουμε θα προκαλέσουν κατακράτηση.
 
7) Οχι άγχος. Δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε, αυτές τις μέρες γιορτής και χαράς πρέπει να τις απολαύσουμε και απόλαυση δε σημαίνει απαραίτητα οτί πρέπει να πάρουμε βάρος.   Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επηρεαστούμε ψυχολογικά και να γίνει εμμονή  το να συντηρήσουμε το βάρος, γιατί αυτό μπορεί να επιφέρει σε υπερφαγίες. Έχουμε ως στόχο να συντηρήσουμε τα κιλά μας ούτε να χάσουμε αλλά ουτε και να πάρουμε.
 
 
Με μέτρο και με τα παραπάνω tip δε θα έχετε κανένα πρόβλημα στο να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό. Ευχαριστηθείτε, απολαύστε και ξεκουραστείτε τις ημέρες αυτές κάνοντας πράγματα για τον εαυτό σας, τους φίλους και την οικογένεια σας.
Εγώ είμαι εδώ σε οποιαδήποτε απορία έχετε να συζητήσουμε και να σας συμβουλέψω.
 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue