Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2015%252F01%252Fimages easyblog images 928 1a956c46450e1847584fd382f605b0a6 XL

8 αλήθειες για τις μαμάδες που έχουν αγόρια

Από Γλύστρα Φοίβη 
 
Η Αbby Rodman, blogger και  ηρωική μητέρα τριών αγοριών γράφει σε ένα κείμενο από καρδιάς όλα όσα της δίδαξε το μεγάλωμα γιων.
 
 
” Έχω 3 γιους και καμία κόρη. Όταν οι γιοι μου ήταν ακόμη μικροί άκουγα την ερώτηση “Δεν θέλεις να κάνεις κι ένα κοριτσάκι;” τόσο συχνά, που νόμιζα ότι το κεφάλι μου θα εκραγεί. Το μεγάλωμα αγοριών δεν είναι εύκολο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έμαθα να εκτιμώ τα προτερήματα, τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και την ομορφιά του να μεγαλώνεις αγόρια.
 
Είσαι η πρώτη τους αγάπη
Θα ερωτευτείς τους γιους σου, κι αυτοί εσένα με τον  υγιέστερο δυνατό τρόπο. Η αδελφή μου (μητέρα κοριτσιών) θα απορούσε αν έβλεπε με πόση φροντίδα τα αγόρια μου, μου χτενίζουν τα μαλλιά ή μου προσφέρουν λουλούδια! Μέσα από τη μαμά τους μαθαίνουν με ποιο τρόπο να αγαπούν τις γυναίκες  –και πώς να αγαπιούνται απ’ αυτές. 
 
Είσαι το γυναικείο πρότυπό τους
Αποτελείτε για τους γιους σας παράδειγμα σεβασμού και ευγένειας; Ποτέ δεν είναι αργά για να τους δείξετε ότι απαιτείτε να αντιμετωπίζεστε με σεβασμό από αυτούς, από τον πατέρα τους και από τον καθένα. Τα αγόρια που έχουν δυναμικές μαμάδες με αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό θα αναζητήσουν αντίστοιχες γυναίκες για συντρόφους τους. 
 
Θα νιώσεις ενοχές
 
 
Τους φώναξα πολλές φορές. Οι γιοι μου έχουν πολύ μικρή διαφορά ηλικίας και ήταν απίστευτα ενεργητικοί. Από την άλλη, όσο τα χρόνια περνούσαν η υπομονή μου στέρευε. Μακάρι να είχα καταφέρει να διαχειριστώ καλύτερα τον εκνευρισμό μου…
 
Συχνά αναρωτιέσαι: “Πώς θα ήταν η ζωή μου αν είχα μια κορούλα;”
Πώς θα ήταν; Σε ποιον θα έμοιαζε; Πώς θα συμπεριφερόταν; Δεν σταματούν τα ερωτήματα για το πού οδηγεί το μονοπάτι που δεν πήρες ποτέ. Θα υπάρξουν φορές που θα συναντήσετε ένα μικρό κοριτσάκι, θα συγκινηθείτε από το πόσο χαριτωμένο είναι και θα ρωτήσετε τον εαυτό σας «Μήπως θα έπρεπε να έχω κάνει ένα κορίτσι;». Θα σας περάσει όμως. Το υπόσχομαι. 
 
Νιώθεις περισσότερη ασφάλεια
Θα επέτρεπα στην 17χρονη κόρη μου να επιστρέφει μόνη τα βράδια σπίτι; Όχι. Δεν λέω ότι τα αγόρια δεν μπορεί να βρεθούν στη θέση του θύματος. Σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλειά τους, όμως τα κορίτσια έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα επίθεσης/εκφοβισμού/ληστείας. Ανησυχώ πολύ για τους γιους μου, όμως, πραγματικά, δεν θέλω να ξέρω πόσο θα ανησυχούσα αν είχα κόρες. 
 
Έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου
Χρειάζεται αρκετά χρόνια για να γίνει κατανοητό, αλλά, τελικά, τα αγόρια εξασφαλίζουν στη μαμά τους λίγο (προφανώς λίγο) ελεύθερο χρόνο. Υπάρχουν ένα σωρό δραστηριότητες που τα αγόρια βαριούνται να κάνουν μαζί μου –κι έτσι, μ’ αφήνουν στην ησυχία μου. Απολαμβάνω πολύ τις μοναχικές βόλτες στα μαγαζιά και τις επισκέψεις για κούρεμα ή αποτρίχωση. Αν είχα κορίτσια ο χρόνος με τον εαυτό μου θα ήταν μάλλον μηδέν! 
 
 
 
Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κοριτσίστικα δράματα
Είμαι ευγνώμων που δεν χρειάστηκε ποτέ να διαχειριστώ όλη την δραματικότητα της κοριτσίστικης εφηβείας: τα κλάματα με το παραμικρό, την ειρωνεία, τους ανεκπλήρωτους έρωτες και την κυκλοθυμία. Εννοείται πως και τα αγόρια έχουν προβλήματα, απλά τα εκφράζουν συνήθως πολύ λιγότερο.
 
Είναι μεγάλη πρόκληση
Το να φέρνεις στον κόσμο αγόρια είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι μεγάλη τιμή να προσπαθείς να μεγαλώσεις άνδρες ευγενικούς και τρυφερούς. Άνδρες που ξέρουν να συμπεριφέρονται στις γυναίκες και στα παιδιά. Άνδρες που θα γίνουν στοργικοί, αφοσιωμένοι σύζυγοι. Είναι μεγάλη η ευθύνη και πολλές οι παγίδες στις οποίες πέφτεις. Αλλά σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να μεγαλώσεις ένα σωστό άνδρα. Απόλαυσέ την! Βάλε το λιθαράκι σου στην δημιουργία ενός κόσμου που οι μαμάδες με κόρες θα φοβούνται λιγότερο! “
 
173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED