8 «Πρώτες Κυρίες» της Αμερικής που έμειναν στην ιστορία για την «πολύχρωμη» συμπεριφορά τους.

Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών συχνά συνίσταται στην ήρεμη παρουσία της στον Λευκό Οίκο, στην ανάμιξή της σε φιλανθρωπικές δράσεις και στην παρουσία της σε διάφορες ομιλίες.

Αλλά, στα σχεδόν 250 χρόνια της ανεξαρτησίας, είχαμε βέβαια κάποιες Πρώτες Κυρίες που πήγαν κόντρα στις παραδόσεις και έμειναν στην ιστορία για την «πολύχρωμη» συμπεριφορά τους. 

1. Μην εκνευρίζετε τη Martha Washington 

Στην ηλικία των 18 ετών, πριν παντρευτεί τον George Washington, η Martha ερωτεύτηκε έναν άνδρα 20 ετών και ανώτερό της, τον Daniel Parke Custis. Ήταν από κάθε άποψη ένα υγιές και ευτυχισμένο ζευγάρι. Αλλά, ο «πεθερός» της Martha έκανε γνωστό το γεγονός ότι δεν την ενέκρινε για νύφη του και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σαμποτάρει τη σχέση τους, μέχρι που τελικά όμως το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Όταν ο Daniel πέθανε επτά χρόνια αργότερα, η Martha επισκέφθηκε το πατρικό αρχοντικό και πούλησε όλα τα υπάρχοντα του πεθερού της. Άφησε μόνο ένα πράγμα: τα χειροποίητα ποτήρια του κρασιού από φυσητό γυαλί που είχε φτιάξει ο ίδιος. Καθώς το γυαλί ήταν πολύ ακριβό εκείνη την εποχή, αυτή ήταν μια ιδιαίτερα ανεκτίμητη συλλογή.

Σε μια πράξη λαμπρής εκδίκησης, η Martha πήρε τα ποτήρια του πεθερού της και τα έσπασε όλα ένα προς ένα.

a35e8e452e80b5e2aa4e8c68c5c77859

2. Η Mary Todd Lincoln ξεπλήρωσε τα χρέη της με την πώληση κοπριάς

Εκτός από τις άλλες ιδιορρυθμίες της, η Mary Todd Lincoln ήταν επίσης περίφημη shopaholic. Όταν ο σύζυγός της έτρεχε για επανεκλογή, η Mary συνειδητοποίησε ότι η απώλειά της θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα γίνονταν γνωστά τα τεράστια χρέη από τις αγορές της.

 Πανικόβλητη, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βρει ανορθόδοξους τρόπους για να εξοφλήσει τα χρέη της. Έτσι, έκανε ό,τι θα έκανε ένας οποιοσδήποτε shopaholic που σέβεται τον εαυτό του: Πούλησε κρυφά την περιττή κοπριά του Λευκού Οίκου και απέλυσε μερικά άτομα από το προσωπικό του Οίκου πίσω από την πλάτη του συζύγου της.

  fe7cd69f0f0fe1cd0ea80e997216c637

3. Η Dolley Madison ήταν ένα party animal

Κάθε ιστορικό βιβλίο έχει να σας πει ότι η Dolley Madison έδωσε μερικά αξέχαστα, επικά πάρτι. Ήταν γνωστή για τα “Wednesday Night Squeezes”, πάρτι που διοργάνωνε κάθε εβδομάδα και που προσκαλούσε τους πάντες, από γνωστούς πολιτικούς μέχρι κοινούς Joes. Ήταν επίσης γνωστή για το προκλητικό της ντύσιμο και για το σερβίρισμα παγωτού κατά τη διάρκεια των θρυλικών αυτών βραδιών.

cd7e1d784d0e3f1cfdf2ec56862e707a640px Julia Tyler

 4. Η Julia Tyler ήταν περισσότερο Kim Kardashian παρά Kate Middleton

Η Πρώτη Κυρία Julia Tyler ήταν ήδη γνωστή για τις προσπάθειές της να αποκτήσει φήμη και δόξα, ακόμα και πριν εισέλθει στον Λευκό Οίκο. Αφότου παντρεύτηκε τον σύζυγό της John, θυμόταν τον εαυτό της να ποζάρει με το κεφάλι στο πλάι, ένα έργο που βγήκε στη μαζική παραγωγή και πουλήθηκε στο κοινό με τον τίτλο «Η νύφη του Προέδρου».

 Εισήγαγε επίσης την ιδέα των κυριών-σε-αναμονή, εμπνευσμένη από τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Φρόντιζε να έχει κάποιες κοπέλες που τις ονόμαζε «παρθένες» και που φορούσαν ασορτί λευκά ρούχα και βρίσκονταν διαρκώς στον περιβάλλοντα χώρο της Julia κάθε φορά που εκείνη είχε επισκέπτες.

Όταν ο John Tyler τη συνάντησε, ήταν τέτοια η εμμονή του μαζί της που την κυνηγούσε γύρω γύρω από τα έπιπλα του καθιστικού για να τη φιλήσει.

 c4ac56f7fe9c0b941f902a3e83205c17

  

5. Η Eliza Johnson ήθελε κάτι να της θυμίζει το σπίτι της

Στην Eliza Johnson έλειπε πολύ η πατρίδα της, το Tennessee, και όταν μετακόμισε στην Washington μετά τις εκλογές, ήταν αποφασισμένη να φέρει μαζί της κι ένα κομμάτι του σπιτιού της.

Έτσι, η Eliza κανόνισε να φέρει αγελάδες από τον Νότο στον Λευκό Οίκο. Οι περαστικοί έβλεπαν συχνά τις δύο αγελάδες να βόσκουν στο γρασίδι του Λευκού Οίκου και την τότε Πρώτη Κυρία να τις αρμέγει σχεδόν κάθε πρωί. Αν και αυτό αποδείχθηκε μια μεγάλη οικονομική επένδυση, θεωρήθηκε όμως ότι δεν ήταν καθόλου ευπρεπές.

2002 57  6. Η Bess Truman προσπάθησε πολύ σκληρά να αποδείξει την πίστη της στον Νότο

Η Bess Truman ήταν άλλη μία όμορφη του Νότου που παντρεύτηκε και μετακόμισε στην Washington. Πίστευε σθεναρά στη νότια ανωτερότητα και το απέδειξε αυτό με το να στέλνει τα άπλυτα ρούχα της στο Kansas για να πλυθούν. Ο λόγος; Το στεγνό καθάρισμα στην Washington την αηδίαζε.

b0fc8cae7b3c01472445f18ef6025c30 

7. Η Betty Ford ήταν χίπισσα μέχρι θανάτου

Όταν ο Gerald Ford έγινε Πρόεδρος, η σύζυγός του εξασφάλισε ότι ο Λευκός Οίκος ήταν ενημερωμένος με όλες τις τελευταίες χίπικες τάσεις. Συχνά μιλούσε για τα οφέλη της ψυχιατρικής θεραπείας, μια ιδέα που θεωρήθηκε ταμπού στη δεκαετία του ’70.

Επίσης, μιλούσε ανοιχτά για τη χρήση μαριχουάνας και το προγαμιαίο σεξ. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές συζητούσε για τη σεξουαλική της ζωή με τον Πρόεδρο, λέγοντας ότι έκαναν σεξ “όσο πιο συχνά γίνεται”.

52b62c12d80216629b715387fa87a3f1

 Nancy

8. H Nancy Reagan συμβουλευόταν τα άστρα πριν από κάθε της κίνηση

Το 1988, ο πρώην επικεφαλής της φρουράς του Προέδρου Ronald Reagan, εξέδωσε τα απομνημονεύματα για εκείνη την εποχή του Λευκού Οίκου.

 Ανέφερε ότι «ουσιαστικά κάθε σημαντική κίνηση και απόφαση που έπαιρναν οι Reagans κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως επικεφαλής του Λευκού Οίκου, είχε καθοριστεί εκ των προτέρων από μια γυναίκα στο San Francisco που έφτιαχνε ωροσκόπια για να βεβαιωθεί ότι οι πλανήτες ήταν ευνοϊκά ευθυγραμμισμένοι για να ευδοκιμήσει το βήμα». Ήταν αλήθεια. Η Nancy συμβουλευόταν έναν αστρολόγο καθόλη τη διάρκεια της προεδρίας του Reagan και πίστευε ότι ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να παίρνει καμία απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί πρώτα τα αστέρια.

Μεταξύ των κινήσεων που ο αστρολόγος της έπρεπε να εγκρίνει ήταν και το χρονοδιάγραμμα των συνόδων κορυφής, η χειρουργική επέμβαση καρκίνου του Προέδρου και οι πτήσεις της Air Force One.

398f24f5a76814baad4a96477bc07222

Οι ιδιορρυθμίες ποιάς Πρώτης Κυρίας ήταν πιο συναρπαστικές για εσάς;

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue