Αντριάνα Δέδε: «Η τέχνη για τη τέχνη» είναι το μότο που θα επικρατήσει και σε αυτό το ξεκίνημα μου

Η Αντριάνα Δέδε, είναι γεννημένη στο Île de la Réunion-στον Ινδικό ωκεανό όπου έζησε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής της στην Αφρική, λίγο πριν έρθει μόνιμα με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε interior design και γραφικό σχέδιο στην σχολή «Vakalo» στην Αθήνα, από την οποία αποφοίτησε με πτυχίο Bachelor σε τέχνη και σχέδιο από το «University of Derby» του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνεχίζοντας τις σπουδές της μέχρι το 2005 στις Βρυξέλλες στο «L’Ecole Superieure des Arts de Saint Luc» και παρακολουθώντας μαθήματα φωτογραφίας στο «Camberwell College of Arts» στο Λονδίνο, η ίδια γνωρίζει καλά πώς να ηγείται σημαντικών projects, αλλά και να γεννά ενδιαφέρουσες ιδέες.

Η αγάπη της για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη νοσταλγία για την πατρίδα της, την οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να ανοίξει ένα beach bar restaurant, το «Piedra del Mar», το οποίο φυσικά σχεδίασε και διακόσμησε εκείνη. Καταφέρνοντας να αποδώσει τη λατρεία της για το design, αλλά και να καλύψει την ανάγκη της για δημιουργία, παράλληλα με τη λειτουργία του «Piedra del Mar», η ίδια, ζούσε κι εργαζόταν για 5 χρόνια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην «Rakeen Congo Construction Company», όπου ήταν σύμβουλος εσωτερικής διακόσμησης.

Δίνοντας τον προσωπικό της χαρακτήρα σε κάθε τι που αναλαμβάνει, η Αντριάνα Δέδε εμπνέεται από τις προσωπικές εμπειρίες από ταξίδια και από τις γνωριμίες της με διάφορες κουλτούρες, προσεγγίζοντας το εκάστοτε νέο project της με θαυμασμό. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη της την τοποθεσία, τη φύση της δουλειάς και τον χαρακτήρα κάθε έργου, η designer ξεχωρίζει για την αισθητική και τα ιδιαίτερα σχέδιά της, που όμως δε συμβιβάζονται στον τομέα της λειτουργικότητας και της άνεσης, αλλά συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την υψηλή αισθητική.

Τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στην Κέρκυρα, έχοντας αναλάβει πλήρως το επιχειρηματικό σκέλος του «Piedra del Mar», ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στον χώρο των ανακαινίσεων, της διακόσμησης και της διαχείρισης ξενοδοχειακών & επαγγελματικών ακινήτων. Στα επόμενα σχέδιά της είναι η ενασχόληση με τη βιομηχανία εμπορίου και συγκεκριμένα αυτού των αφρικανικών υφασμάτων.

Έχεις μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης. Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα? Τι σημαίνει για σένα η διακόσμηση?

A.Δ.: Μεγάλωσα σε μια φιλότεχνη οικογένεια. Οι γονείς μου λατρεύουν την αρχιτεκτονική, την διακόσμηση και την τέχνη. Ετσι, επέλεγαν να κατοικούμε σε σπίτια στην Αφρική (μαθητή του le corbusier) και στην Κέρκυρα μείναμε σε μία μονοκατοικία που είχε πιμεληθεί ο αρχιτέκτονας Λιάπη. Έτσι αποφάσισα να κάνω σπουδές στην διακόσμηση. Η διακόσμηση για μένα σημαίνει φιλοσοφία ζωής – λειτουργική και αισθητική μαζί .

Έχεις ζήσει σε πολλά μέρη με διαφορετικές κουλτούρες. Ποιο από απ’ όλα πιστεύεις ότι σε έχει επηρεάσει περισσότερο στη δουλειά σου?

Α.Δ.: Όλες οι κουλτούρες και όλα τα μέρη που έχω ταξιδέψει και έχω μείνει με έχουν επηρεάσει πάνω στην δουλειά μου.
Η εμπειρία και οι δουλειές μου σε πολυπολιτισμικά και ποικίλα projects όπως επίσης και οι κουλτούρες και εμφανείς επιρροές από τα ταξίδια μου, απεικονίζονται στην δουλειά μου με διακριτικό και ταιριαστό τρόπο ανάλογα με την τοποθεσία, την κουλτούρα, τη φύση της δουλειάς ή τον χαρακτήρα του κάθε έργου που αναλαμβάνω .
Η αισθητική και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των σχεδίων μου αποτυπώνονται στο κάθε έργο που αναλαμβάνω μαζί πάντα με την λειτουργικότητα και την άνεση.

Μίλησέ μου για την επιστροφή σου στην Κέρκυρα και τη δημιουργία του “Piedra del Mar”.

Α.Δ.: Το piedra del mar ήταν μια σκέψη που είχαμε με τον αδερφό μου τον Κώστα, η οποία υλοποιήθηκε πριν από 14 χρόνια. Άρεσε και στου δυο μας ο συνδυασμός της φιλοξενίας με τη διασκέδαση το καλό φαγητό και τη καλή μουσική. Και ενώ έχοντας στην ιδιοκτησία μας το οικόπεδο με το ακίνητο αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα beach bar restaurant. Στην αρχή επειδή είμασταν μεταξύ σπουδών και άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων αναλάβαμε εγώ την διακόσμηση και ο αδελφός μου τη μουσική και μαζί με τη βοήθεια ειδικών πάνω στο θέμα της εστίασης ξεκίνησε το piedra Del mar. Πλέον έχω αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την διαχείριση του και είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς θεωρείται πλέον ένας από τους καλύτερους προορισμούς του νησιού. Κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, πιο σύγχρονοι και αναπτυσσόμαστε στα νέα δεδομένα τις αγοράς και τις απαιτήσεις των πελατών μας.

Γνωρίζω πως στο “Piedra del Mar” έχετε σταθερούς πελάτες κάθε χρόνο. Πως βιώσατε τη φετινή χρονιά και πόσο επηρέασε ο κορωνοϊός τις αφίξεις?

Α.Δ.: Η επιχείρηση μας πήρε την απόφαση να δώσει το παρόν για την σεζόν 2020 και με κύριο σκοπό την εξασφάλιση των νέων κανόνων που προσδιορίστηκαν από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς. Προσπαθούμε να παρέχουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας στους πελάτες μας. Η προσέλευση από τους σταθερούς πελάτες μας Έλληνες και ξένους δεν άλλαξε άρα η επιχείρηση μας βλέπει το μέλλον θετικό και προγραμματίζουμε μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και για την υπόλοιπη σεζόν του καλοκαιριού .

Εκτός του “Piedra del Mar”, όμως, γνωρίζω ότι έχεις ξεκινήσει ήδη ένα νέο project! Θες να μας πεις περισσότερα γι’ αυτό?

Α.Δ.: Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Κέρκυρα. Έχοντας αναλάβει πλήρως το επιχειρηματικό σκέλος του «Piedra del Mar» και ταυτόχρονα τις ανακαινίσεις, διακόσμηση και διαχείριση ξενοδοχειακών-τουριστικών και επαγγελματικών ακινήτων αποφάσισα να πάω στο επόμενο μου βήμα το οποίο εδώ και πολλά χρόνια το οραματίζομαι. Θα είναι η δραστηριοποίηση στο χώρο του εμπορίου, συγκεκριμένα αυτού των αφρικανικών υφασμάτων. Αυτό ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται σε ένα μικρό πωλητήριο που βρίσκεται μέσα στο piedra del mar σε συνδυασμό με αντικείμενα διακοσμητικά και κοσμημάτων από γνωστούς δημιουργούς.
«Η τέχνη για τη τέχνη» είναι το μότο που θα επικρατήσει και σε αυτό το ξεκίνημα μου.

Ακολουθείστε το Piedra del Mar στα social και ίσως θελήσετε και εσείς να ξεκλέψετε 2-3 ημέρες να απολαύσετε αυτό το υπέροχο μέρος!

Facebook | Instagram | web

Αντριάνα Δέδε Ιnstagram

Φωτογράφιες Νίκος Μάμαλος

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue