Αυτές Είναι Οι 8 Βασικές Συμβουλές Αδυνατίσματος

Στην φράση «σωστή διατροφή»  δεν εννοείται η στέρηση , η λιμοκτονία ούτε και ο αποκλεισμός θρεπτικών συστατικών και ομάδων τροφίμων από την καθημερινή διατροφή. Με σωστό προγραμματισμό, μπορείς να χάσεςις κιλά με σταθερό ρυθμό αλλά και να διατηρήσεις την απώλεια, κάτι που όλοι θέλουμε

Ο σωστός ρυθμός απώλειας βάρους , είναι 0,5 έως 1 κιλό ανά εβδομάδα. Υποθερμιδικές δίαιτες ή δίαιτες που αποκλείουν τελείως θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ γρήγορη μείωση βάρους αλλά έχουν ως αποτέλεσμα την γρήγορη επαναφορά στα αρχικά κιλά και την κόπωση του οργανισμού καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα ενέργειας. Δώσε τέλος λοιπόν στις στερητικές δίαιτες στη ρουτίνα και σε μαγικά γιατροσόφια που υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών. Η λύση βρίσκεται σε ένα ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο.

Βασικά «κλειδιά» για μία ισορροπημένη δίαιτα είναι τα παρακάτω:

– Αρχικά, φρόντισε να χωρίσεις το καθημερινό διαιτολόγιο σου σε 5 γεύματα.

3 βασικά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ και 2 ενδιάμεσα , συνήθως ως δεκατιανό η απογευματινό.

– Πρόσθεσε ως ενδιάμεσα γεύματα φρέσκα φρούτα , χυμούς, μπάρες δημητριακών και φρόντιζε να συνοδεύεις τα γεύματα σου με σαλάτες, με φρέσκα ή και βρασμένα λαχανικά.

Τα φρούτα τα λαχανικά και τα δημητριακά ,περιέχουν φυτικές ίνες που είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες αλλά δημιουργούν εύκολα αίσθημα κορεσμού.

– Από τα πιο σημαντικά βήματα που οδηγούν σε απώλεια περιττών κιλών και λίπους, είναι ο έλεγχος της ποσότητας που καταναλώνουμε .

Φρόντιζε να μην καταναλώνεις παραπάνω από μια κανονική, φυσιολογικού μεγέθους μερίδα τόσο στα κύρια γεύματα όσο και στα ενδιάμεσα snack.

– Βάλε 2-3 φορές τη εβδομάδα στη διατροφή σου λιπαρά ψάρια,1-2 φορές κρέας, 2 φορές όσπρια ώστε να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή και κάλυψη θρεπτικών συστατικών από όλες τις διατροφικές ομάδες.

– Προτίμησε λευκό άπαχο κρέας όπως, κοτόπουλο ή γαλοπούλα καθώς περιέχει λιγότερες θερμίδες και λίπος σε σχέση με το κόκκινο (μοσχάρι)

– Απέφυγε τα τηγανητά γεύματα και να επιλέξεις πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος όπως ψητά, βραστά, στο φούρνο ή στον ατμό .

– Αντικατέστησε τα λευκά δημητριακά με προϊόντα ολικής άλεσης .

– Απέφυγε κορεσμένα λιπαρά όπως έτοιμες σάλτσες, γλυκά, μπισκότα, έτοιμα επεξεργασμένα προϊόντα, πάστες, βούτυρο, καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του βασικού μεταβολισμού και την αύξηση του ποσοστού λίπους. 

Follow facebook | instagram

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue