Υγιεινές Διατροφικές Συμβουλές | Γιατί Οι Διατροφολόγοι Δυσκολεύονται Να Εφαρμόσουν Τις Ίδιες Τους Τις Συμβουλές;

Ακόμη και οι ειδικοί διατροφολόγοι ζορίζονται να ακολουθήσουν τις συμβουλές υγιεινής διατροφής. Θα σκεφτόσασταν ότι οι επαγγελματίες σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο θα ακολουθούσαν τις δικές τους συμβουλές, αλλά όπως αποδεικνύεται, μερικές φορές το βρίσκουν εξίσου δύσκολο με μας να το κάνουν!

Όταν πρόκειται για την υγιεινή διατροφή, δεν είναι μόνο ο μέσος άνθρωπος που προσπαθεί να την ακολουθήσει. Οι ειδικοί διατροφής έχουν παραδεχθεί ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν πολλές από τις ίδιες προκλήσεις και μοιράζονται μαζί μας μερικές από τις συμβουλές που βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσουν στις δικές τους ζωές.

Να είστε προσεκτικοί με τις τροφές που καταναλώνετε

Η Ilyse Schapiro είναι διατροφολόγος από τη Νέα Υόρκη και συμπάσχει με τις πολυάσχολες μητέρες που αγωνίζονται καθημερινά να σκεφτούν τι φαγητό να ετοιμάσουν.

«Μου είναι πολύ δύσκολο να είμαι τόσο προσεκτική με το τι τρώω», δήλωσε η Schapiro. «Ως εργαζόμενη μητέρα, αναγκάζομαι να τρώω εν κινήσει, όρθια, στο αυτοκίνητο, στο τηλέφωνο και μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή».

Η επίγνωση της κατανάλωσης τροφών βοηθά το άτομο να λάβει καλύτερες αποφάσεις όταν πρόκειται για τη διατροφή του, ενώ αντίθετα, η κατανάλωση χωρίς ιδιαίτερη σκέψη μπορεί να είναι επικίνδυνη.

«Η απερίσκεπτη κατανάλωση φαγητού μας κάνει ευάλωτες στην κατανάλωση επιπλέον θερμίδων και δεν αισθανόμαστε κορεσμό», συνέχισε η Schapiro. «Είναι τόσο σημαντικό να είστε πραγματικά παρούσες και να απολαμβάνετε το φαγητό σας».

Να τρώτε πράσινα

Η Maria Pagano είναι διατροφικός προπονητής και μπορεί να σχετίζεται με τη μεγαλύτερη πρόκληση πολλών ανθρώπων όταν πρόκειται για φαγητό. «Θα έλεγα ότι η κατανάλωση αρκετών λαχανικών είναι ο πιο αδύναμος κρίκος μου», δήλωσε με κάθε ειλικρινά η Pagano.

Στείλτε μου τις ερωτήσεις και τις απορίες σας στο mail μου ioannaachlati@hotmail.com και ακολουθείστε με στα social facebook | instagram για να ανταλάσσουμε απόψεις.

Λέει ότι τα λαχανικά είναι συχνά το πρώτο πράγμα που στρέφεται κανείς όταν η ζωή του γίνεται πιο πολυάσχολη. Πόσα λαχανικά την ημέρα προτείνει;

«Θεωρώ ιδανική ποσότητα τα 6 έως 9 φλιτζάνια, αλλά συνήθως χρησιμοποιώ γύρω στα 5 φλυτζάνια, όταν το καθημερινό μου πρόγραμμα γίνεται βαρύτερο – και δυστυχώς αυτό μπορεί να συμβαίνει αρκετά συχνά».

Μειώστε την ταχύτητα

Έρευνες έχουν αποδείξει σαφώς ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε πιο αργά, τρώνε λιγότερο. Όχι μόνο καταναλώνουμε λιγότερη τροφή και συνεπώς λιγότερες θερμίδες, αλλά αισθανόμαστε επίσης πιο ευτυχισμένοι, πιο ικανοποιημένοι και πιο ήρεμοι. Τρώγοντας πιο αργά έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη, οπότε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε γρήγορα; Ένα γεμάτο πρόγραμμα είναι ένας συνηθισμένος ένοχος και ο John Berardi της Precision Nutrition πέφτει θύμα του από καιρό σε καιρό.

«Όταν αισθάνομαι τον εαυτό μου να επιταχύνει, του υπενθυμίζω ότι πρέπει να προσέξει – να αφήσω κάτω το πιρούνι μου ανάμεσα στις μπουκιές, να πιω μια γουλιά νερό και να δώσω την απαραίτητη προσοχή στη διαδικασία της σίτισης και της φροντίδας του σώματός μου», συνέστησε ο Berardi.

Ποιο είναι το μάθημα από όλα αυτά τα σχόλια; Μην αισθάνεστε ενοχές – ακόμα και οι ειδικοί αγωνίζονται συνεχώς με τις διατροφικές συμβουλές, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε!

Μάθετε από τους καλύτερους και προσπαθήστε να εφαρμόσετε κι εσείς μερικές από αυτές τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες στη ζωή σας.

 

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue