images easyblog articles 7978 kalokairinoi erotes 80be47cc

Αυτό Το Καλοκαίρι…Σε Περίμενα…

Μέρες τώρα με ακολουθεί η ηχώ αυτού του υπέροχου τραγουδιού από τον Δάκη. Κάποια τραγούδια, παραμένουν διαχρονικά για όλες τις ηλικίες και κάποια άλλα, είναι όλα εκείνα, που θα θέλαμε να ζήσουμε, πόσο μάλιστα να εκφράσουμε. Και όσο η μουσική παίζει, παίζουν και οι σκέψεις μου, κρυφτό κυνηγητό…..το καλοκαίρι αυτό, το καλοκαίρι εκείνο, το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά….Καλοκαιρινός έρωτας που προσδοκά να γίνει αγάπη ζεστή στον χειμώνα που θα έρθει και να μην μείνει μόνο ένα χαραγμένο ”σ ‘αγαπώ”, κύκλος ανοιχτός με δυο ονόματα, πάνω στην άμμο την ξανθή, που φύσηξε ο μπάτης και το πήρε στον βυθό του……σας θυμίζει κάτι;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή, που όλοι λίγο πολύ γινόμαστε πιο ξέγνοιαστοι, πιο ρομαντικοί. Οι πολυπόθητες διακοπές μακριά από την ρουτίνα και το άγχος, συνηγορούν σε αυτό. Ο ζεστός καιρός, ο ήλιος, ευνοούν τη διάθεση για διασκέδαση, νέες γνωριμίες, πόσο μάλιστα για έρωτα και αγάπη. Οι νύχτες είναι μεν αρκετά ζεστές, αλλά ένα ποτό παραπάνω τώρα επιτρέπεται, λίγο ξενύχτι παραπάνω, μιας και δεν έχουμε να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα για δουλειά…..ξεχνάμε τα κουνούπια ή τον αφόρητο καύσωνα σε όλο το σκηνικό μην χαλάσει η ταινία….δεν χαλάμε καμμιά ρομαντική ατμόσφαιρα….δεν χαλάμε το όνειρο, ούτε την επιθυμία. Έλα καρδούλα μου, ζήσε το καλοκαιράκι σου και μετά σαν τελειώσουν όλα, στην επιστροφή στο πλοίο της γραμμής, το ξανασυζητάμε από φθινόπωρο. Τα σώματα διαγράφονται μαυρισμένα, γυμνασμένα και πιο αποκαλυπτικά, τα ρούχα ανάλαφρα και η σεξουαλική διάθεση αυξάνεται…..έχουμε πάει στην αισθητικό μας, έχουμε κάνει και την γυμναστικούλα μας ή την δίατα μας, για να μας εκθέσουμε δίχως φόβο και πάθος στην πλαζ….τουλάχιστον προσπαθήσαμε.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ετοιμάζεται για την χαλαρή συνθήκη του έρωτα στο τοπίο που φτιάχνει. Οι επιλογές και οι επιθυμίες, ως προς την επιλογή συντρόφου, κάμπτουν τις αντιστάσεις μας. Επιλέγουμε διασκέδαση, περιπέτεια, ξεγνοιασιά, κορμιά που μας ελκύουν, πρόσωπα που μας χαμογελούν. Η απόλυτη ιστορία όπως στα βιβλία, στα έργα, στα τραγούδια, με φόντο τα σοκάκια ενός νησιού, την δροσιά του βουνού και νιώθουμε ότι πρωταγωνιστούμε σε ρομαντική ταινία. Και ζεις την στιγμή…..και θες να την πάρεις μαζί σου, μαζί με μερικά κοχύλια, στην βαλίτσα σου στην επιστροφή στην τσιμεντούπολη, στην δουλειά, στην ρουτίνα σου…στο σπίτι σου. Κατεργάρης και νοικοκύρης, δεν κάνουμε εξαιρέσεις, μιας και οι παντρεμένοι έχουν και αυτοί ψυχή, μην το ξεχνάμε, δεν βγαίνουν μόνο οι εργένηδες για σουλάτσο στον έρωτα! Έρωτας θεός καλοκαιρινός, δίχως δεύτερες σκέψεις….δέκα μέρες ή το πολύ δυο εβδομάδες διακοπές….επιτρέπεται; Όλο τον χρόνο στην τσίτα και στο ίδιο τροπάριο…..λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου….και μια μερίδα βλήτα παρακαλώ πολύ με μπόλικο λεμόνι για μένα, που δεν τρώω χωριάτικη ποτέ σε παραθαλάσσιο ταβερνάκι….δεν είμαστε για κρεμμύδια καλοκαιριάτικα και να σου σκάσει λέει μύτη ο έρωτας μπροστά σου και εσύ να είσαι με μια χωριάτικη στα χέρια….χορταράκια κορίτσι μου, χορταράκια, άντε και κολοκυθάκια στον ατμό που είναι λάιτ και είναι πιο κλασάτα!

Το καλοκαίρι στις διακοπές μας, προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τι ανάγκες του χρόνου μέσα σε ελάχιστες στιγμές. Από την μια η επιθυμία για ελευθερία…..από την άλλη η ανάγκη να ζήσουμε κάτι το διαφορετικό! Με το ίδιο πανωφόρι χειμώνα καλοκαίρι και εννοώ την ψυχή μας και το κουρασμένο μας μυαλό, τι διαφορετικό λέτε να μας χαριστεί; Και αν ναι….ας πούμε σταθούμε τυχεροί και ναι έρθει το κελεπούρι, εμείς πως θα συνεχίσουμε με τα πρωτοβρόχια; Ας πάμε πρώτα διακοπές, ας πάμε σε ακρογιαλιές και ας ζήσουμε δειλινά γεμάτα έρωτα και όνειρα και μετά βλέπουμε….ένα ένα, βήμα βήμα και όλα στον καιρό τους όπως ο κολιός τον Αύγουστο….άλλωστε το μετά, είμαστε εμείς, οι αποφάσεις μας, οι ανάγκες μας και οι προσδοκίες μας. 

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue