Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F11%2Ffolies melitzanas me zimarika

Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε τις πιο νόστιμες φωλιές μελιτζάνας με ζυμαρικά

author likewoman

6 Νοέ 2020

Τι πιο όμορφο όταν σου περισσεύουν υλικά να δημιουργείς όμορφες συνταγές. Παρακάτω πάρτε μια ιδέα με μελιτζάνες και ζυμαρικά που βρήκαμε στο site του Άκη Πετρετζίκη. Τώρα που θα είσαστε σπίτι θα έχετε άφθονο χρόνο να πειραματιστείτε και να δοκιμάστε καινούργια συνταγές.

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τις θήκες
  • 2 μελιτζάνες, μέτριες, φλάσκες
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 125 γρ. γκούντα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε το μέλος Leuteris Antoniou για αυτή τη συνταγή!

  • Προθερμαίνουμε τοn φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε μια θήκη για muffin 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεπλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες (από την μακριά τους πλευρά) πάχους 1 εκ. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό.
  • Τις αφαιρούμε, τις πανάρουμε με το αλεύρι, και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτια μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  • Όταν η σάλτσα χάσει αρκετή από την υγρασία της, την αφαιρούμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τον μισό μαϊντανό, τα βρασμένα μακαρόνια και 75 γρ. παρμεζάνα. Ανακατεύουμε.
  • Σε κάθε φέτα μελιτζάνας προσθέτουμε 2 κ.σ. μακαρόνια με κιμά.
  • Κλείνουμε σε ρολάκια και τα μεταφέρουμε στη λαδωμένη θήκη για muffin 6 θέσεων.
  • Πασπαλίζουμε με το γκούντα και την υπόλοιπη παρμεζάνα πάνω απο κάθε ρολάκι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

RECENT

RELATED