Alexander Wang: Το χρονικό των κατηγοριών για τον διάσημο σχεδιαστή για σεξουαλική παρενόχληση

Τα μοντέλα είναι γνωστό ότι συχνά πέφτουν θύματα σεξουαλικής  εκμετάλλευσης στη βιομηχανία της μόδας.

Τα ονόματα των σχεδιαστών και των φωτογράφων είναι μεγάλα, με τα μοντέλα ανίσχυρα απέναντι σε αυτή την ελίτ να κρύβουν συχνά νοσηρές καταστάσεις έχοντας την ελπίδα να αναρριχηθούν σε αυτό το συχνά« ανθρωποφαγές »περιβάλλον της  μόδας. Πίσω από τα χρωματιστά και εντυπωσιακά πανάκριβα ρούχα  κρύβονται ειδεχθείς πράξεις; Ή μήπως ακριβώς αυτή η συχνότητα παρενόχλησης γίνεται τρόπος  συκκοφαντικής δυσφήμισης πατώντας στην ευαισθησία του κόσμου για τέτοια θέματα;

Ο Alexander Wang διάσημος σχεδιαστής μόδας της Αμερικής κατηγορήθηκε μέσω instagram και tiktok για σεξουαλική παρενόχληση σε μοντέλα στα parties που διοργάνωνε αυτός ή άλλοι.

01otrlead jumbo

Το μοντέλο Owen Mooney στις 11 και 13 Δεκεμβρίου 2020, κατηγόρησε τον σχεδιαστή μέσω videos στο TikTok ότι τον άγγιζε κατά τρόπο απρεπή χωρίς τη συγκατάθεση του στριμώχνοντάς τον σε έναν τοίχο κατά τη διάρκεια ενός party το 2017. Άργησε τρία χρόνια, γιατί περίμενε να μιλήσουν κι άλλοι έτσι ώστε να είναι ηχηρή η αλήθεια του. Πότε δεν το έκρυψε ωστόσο από τους οικείους του, την οικογένεια και τους φίλους του.

Alexander Wang Photo by Ed Kavishe Fashion Wire Press OwenMooney TikTok

Τι απάντησε όμως, ο Alexander Wang στη Vogue και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram;

«Μπορεί να λάμβανα μέρος σε parties με αλκοόλ και ναρκωτικά, αλλά ουδέποτε εκμεταλλεύτηκα και παρενόχλησα άλλους σεξουαλικά ή ανάγκασα κανέναν σε κάποια ενέργεια. Οι κατηγορίες στο πρόσωπο μου, είναι αβάσιμες καθότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Είναι σημαντικό τέτοια περιστατικά, όπως αυτό που με κατηγορούν, να καταδικάζονται από την κοινή γνώμη και από τον νόμο, αλλά να υπάρχει η διάθεση να ακούγεται πάντα και η άλλη πλευρά στην περίπτωση συκοφαντίας όπως τώρα».  Ευχαρίστησε επίσης, τους συνεργάτες του που τον στηρίζουν.

Ποιοί τον στήριξαν ανοιχτά: Η CEO της εταιρείας Barlow & Sons τον υποστήριξε λέγοντας «διηύθυνα παρά πολλές πασαρέλες και parties τόσο για την εταιρεία του, όσο και προσωπικά- φιλικά και υπήρξα μάρτυρας μόνο θετικών σχολίων για τον Alex και τον επαγγελματισμό του.»
eb8fce65jw1elzc0dre45j20tm18g117
Η Heather Hughes μια ατζέντισα στην elite models- από τις τοπ εταιρείες μοντέλων- είπε «Γνωριζόμαστε για πάνω από 15 χρόνια με τον Alex. Πάντα σεβόταν τα μοντέλα όπως ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους. Δεν έχει εκμεταλλευτεί την επιτυχία του και το όνομα του με παραβατική συμπεριφορά προς κανέναν.»

Ωστόσο άλλοι λένε ότι, αυτή η συμπεριφορά του σχεδιαστή ήταν γνωστή, με την τραγουδίστρια Florence από τους Florence and the machine να αναφέρεται ήδη το 2016 στο γνωστό του κόλπο να ναρκώνει κόσμο στα parties προσφέροντας τους σκέτη βότκα ως νερό, εμποτισμένη και με το ναρκωτικό molly.

Η Lisa Bloom η δικηγόρος των φερόμενων ως θυμάτων στην σκοτεινή αυτή υπόθεση επαναλαμβάνει τον ρόλο της. Είχε υπερασπιστεί τη θέση των θυμάτων κατά των Paul Marciano, Bruce Weber και άλλων. «Τα μοντέλα δεν είναι αντικείμενα. Έχουν δικαιώματα», επαναλαμβάνει.

Άραγε η έκφυλλη ζωή, τα parties, τα ναρκωτικά, σε συνδυασμό με την οικονομική και επαγγελματική δύναμη είναι συνυφασμένα και με τη βία; Όλη αυτή η ασωτία είναι επικίνδυνη για όποιον αδύναμο βρεθεί στο διάβα του ισχυρού; Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τα παραπάνω ερωτήματα. Το δυστυχές είναι ότι η παρενόχληση είναι συχνή μόδα στη βιομηχανία της μόδας.

cover photo thetimes uk

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue