Αλίκη: Ωραία μου κυρία (1959)-Σούπερ αποκλειστικές φωτογραφίες


9 Μαρ 2017

Η Αλίκη στην καριέρα της είχε κάποιους κρυμμένους άσους. Ένας απ’ αυτούς ήταν το «Ωραία μου Κυρία» που το είχε παίξει 5 φορές. Μία 1959-1960, η δεύτερη σε περιοδεία το 1961, η Τρίτη το 1973-1974, η Τέταρτη το 1977-1978 και τέλος η Πέμπτη το 1993-1994 –όπου γιόρτασε και τα 40 της χρόνια στο θέατρο.

Την πρώτη φορά που έπαιξε το ρόλο ήταν πιτσιρίκα, και την «επέβαλε» ο Μάριος Πλωρἰτης σαν πρωταγωνίστρια στον Κώστα Μουσούρη. Ο Πλωρίτης έκανε την μετάφραση/απόδοση του έργου στα Ελληνικά και ο Μουσούρης το ανέβασε στο θέατρο του σε σκηνοθεσία δική του όπου κρατούσε και τον ρόλο του καθηγητής Χίγγινς ο ίδιος.

Ένα βροχερό απόγευμα στο Λονδίνο η Ελίζα, ένα λαϊκό, αμόρφωτο κορίτσι που πουλά λουλούδια στους δρόμους, τραβά την προσοχή του κορυφαίου γλωσσολόγου καθηγητή Χένρυ Χίγγινς και του Συνταγματάρχη Πίκεριν. Ο Χίγγινς επιμένει πως το μόνο που διαφοροποιεί τους ανθρώπους είναι η ομιλία και μπορεί με τα κατάλληλα μαθήματα να μεταμορφώσει τον καθένα. Όταν το επόμενο πρωί η Ελίζα εμφανίζεται στο σπίτι του Χίγγινς και του ζητά να την μάθει τους απαιτούμενους τρόπους και το λεξιλόγιο για να γίνει πωλήτρια σε κατάστημα…  

 

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε αποκλειστικές φωτό στο   nikosonline.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue