Αν Δεν Έχετε Δοκιμάσει Τηγανιτές Πατάτες Με Σαμπάνια, Δεν Ξέρετε Τι Χάνετε!

Όταν πρόκειται για καλό φαγητό, οι παράξενοι και ασυνήθιστοι συνδυασμοί μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένα εκπληκτικά ευχάριστα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε φάει ποτέ χαβιάρι και πατατάκια μαζί, θα πρέπει να το κάνετε!

Έτσι, είμαστε ενθουσιασμένοι που ακούσαμε ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η MarieChristine Osselin, η Υπεύθυνη Ποιότητας & Επικοινωνίας της Moë& Chandon, δήλωσε στο The Drinks Business ότι οι τηγανιτές πατάτες, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη της, είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείς να συνδυάσεις με ένα ποτήρι σαμπάνια.

Σύμφωνα με την Osselin, η αλμυρότητα και η τραγανότητα που έχουν οι τηγανιτές πατάτες είναι το τέλειο συμπλήρωμα των φυσαλίδων της σαμπάνιας και της ζωηρής οξύτητας.

Αλλά, την επόμενη φορά μην προσπαθήσετε να συνδυάσετε το ποτήρι σας με μια μερίδα τηγανιτές πατάτες με τυρί: «Η σαμπάνια είναι ένα κρασί που ζητά απλά συστατικά, όχι περισσότερα από τρία», δήλωσε.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο διάσημα ορεκτικά στο Sylvain της Νέας Ορλεάνης είναι η παραγγελία σαμπάνιας και πατάτας: Ο “τέλειος συνδυασμός” του Delamotte Brut και οι χοντροκομένες πατάτες – όπως περιγράφεται στο μενού – κοστίζουν $50 ή $90,ανάλογα αν είναι μικρή ή μεγάλη η μερίδα.

Ο ιδιοκτήτης του Sylvain, Sean Mc Cusker, σκέφτηκε την ιδέα σε μια εκδήλωση της Veuve Cliquot, όπου ένας από τους «επικεφαλής» της εταιρίας σαμπάνιας του είπε ότι «οι pommefrites» ήταν το αγαπημένο του για να τρώει μαζί με σαμπάνια.

«Το επόμενο βράδυ, πήρα έναν φίλο μου και πήγαμε στο Les Halles, όπου σεφ ήταν ο Anthony Bourdain, και έφτιαχνε τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Mc Cusker στο Eater. «Παραγγείλαμε μια μερίδα και ένα μπουκάλι σαμπάνια. Αρπάξαμε από μια πατάτα, τη βάλαμε στο στόμα μας και ταυτόχρονα ήπιαμε σαμπάνια και πραγματικά όλο αυτό ήταν μια αποκάλυψη».

Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο οινολόγος του Food & Wine, RayIsle : «Το λέω αυτό εδώ και χρόνια, όπως και πολλοί πολλοί sommeliers. Βασικά, το αλάτι και τα λιπαρά σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα και τις φυσαλίδες ισούται με ένα εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα».

Ο Isle το πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα:

«Τα τσιπς, τα πατατάκια και τα σνακ χοιρινού σε μορφή τσιπς (κάτι σαν τις λεγόμενες τσιγαρίδες) θα λειτουργούσαν εξίσου αποτελεσματικά» είπε ο Isle.

Εσείς δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε! 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue