Αν θες τον κόσμο να αλλάξεις…αγάπησε μια γυναίκα!

 Αν θες τον κόσμο να αλλάξεις… αγάπησε μια γυναίκα – αγάπησε την πραγματικά. Βρες αυτή που μιλάει στην ψυχή σου, αυτή που θες τόσο πολύ που δεν βγάζεις νόημα. Πέτα τις λίστες σου, βάλε το αυτί σου στην καρδιά της και άκου. Άκου τα ονόματα, τις προσευχές, τα τραγούδια κάθε ζωντανού και μη οργανισμού. Αν δεν άκουσες το όνομά σου ακόμα, δεν έκατσες αρκετά ώστε να ακούσεις. Αν τα μάτια σου δεν έχουν γεμίσει δάκρυα, αν δεν γονατίζεις στα πόδια της, Δεν έχεις νοιώσει τη πιθανότητα να την χάσεις.

Αν τον κόσμο θέλεις να αλλάξεις… αγάπησε μια γυναίκα – μόνο μία. Πιο πολύ από τον εαυτό σου, πέρα από την έλξη ή την επιθυμία και κάθε λογική. Πέρα από τις ανδρικές προτιμήσεις για νεότητα, ομορφιά και ποικιλία και όλες τις επιφανειακές αντιλήψεις περί ελευθερίας. Έχουμε δώσει στον εαυτό μας τόσες πολλές επιλογές που έχουμε ξεχάσει ότι η πραγματική ελευθερία έρχεται με την δυνατότητα να σταθείς στο πυρήνα της φωτιάς της ψυχής που καίει όλες τις αντιστάσεις μας προς την Αγάπη.
Υπάρχει μόνο μια Θεά. Κοίτα Την στα μάτια και δες πραγματικά. Είναι αυτή που θα φέρει τον Κεραυνοβόλο Έρωτα? Αν όχι, απλά προχώρα. Τώρα! Μην σπαταλάς χρόνο προσπαθώντας. Να ξέρεις ότι η απόφασή σου δεν έχει να κάνει με αυτήν. Γιατί εν τέλει δεν είναι, με το ποιον, αλλά το πότε θα επιλέξουμε να παραδοθούμε.

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο… αγάπησε μια γυναίκα. Αγάπησέ την για μια ζωή πέρα από τον φόβο του θανάτου πέρα από τον φόβο της εκμετάλλευσης. Μην της πεις ότι είσαι διατεθειμένος να πεθάνεις για αυτήν. Πες της ότι είσαι διατεθειμένος να ζήσεις με αυτή. Να φυτέψετε δέντρα μαζί να τα δείτε να μεγαλώνουν. Γίνε ο ήρωας της λέγοντάς της ότι είναι όμορφη όταν είναι ευάλωτη βοηθώντας την να θυμηθεί κάθε μέρα ότι είναι Θεά, θαυμάζοντάς την και με το να είσαι πιστός σε αυτήν.

Αν θες τον κόσμο να αλλάξεις… Αγάπησε μια γυναίκα με όλα της τα πρόσωπα, με όλες της, τις εποχές και αυτή θα σε θεραπεύσει από την σχιζοφρένειά σου- από την διχόνοια μέσα σου – και την μισή σου καρδιά που κρατάει το Πνεύμα σου και το σώμα σου χώρια -που σε κρατάει μόνο σου και πάντα βλέπεις έξω από το Είναι σου. Πάντα θα υπάρχει μια άλλη γυναίκα. Σύντομα αυτή η καινούργια γυαλιστερή έκδοση θα γίνει η παλιά και ξεθωριασμένη έκδοση. και θα γίνεις ανήσυχος πάλι, ανταλλάζοντας τις γυναίκες σαν αυτοκίνητα ανταλλάσσοντας την θεά για το τωρινό αντικείμενο του πόθου σου.
Ο άντρας δεν χρειάζεται περισσότερες επιλογές. Αυτό που χρειάζεται ο άντρας είναι η Γυναίκα, ο Θηλυκός τρόπος της: της Υπομονής και της Συμπόνιας, της μη-αναζήτησης, της απραξίας, της στάσιμης αναπνοής και της βύθισης σε ένα πλέγμα ριζών τόσο βαθύ που είναι ικανό να κρατήσει τη Γη Ενωμένη καθώς αυτή σκουπίζει από το δέρμα της το τσιμέντο και το ατσάλι.

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο… αγάπησε μία γυναίκα, μόνο μία. Αγάπα και προστάτευσέ την λες και είναι το τελευταίο Ιερό Δισκοπότηρο. Αγάπα την με την φοβία της για εγκατάλειψη, την οποία κρατάει για όλη την ανθρωπότητα. Όχι, οι πληγές δεν είναι δικές της για να της γιατρέψει μόνη της. Όχι, δεν είναι αδύναμη μέσα στην εξάρτησή της.

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο… αγάπα μια γυναίκα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, μέχρι να σε πιστέψει, μέχρι τα ένστικτά της, τα οράματά της, η φωνή της, η τέχνη της, το πάθος της, η άγρια φύση της, επιστρέψουν σε αυτή, μέχρι να γίνει μια δύναμη αγάπης τόσο δυνατή, πιο δυνατή από τα δαιμόνια των πολιτικών μέσων που προσπαθούν να την φάνε και να την καταστρέψουν.

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο. Άσε κάτω τους αγώνες σου, τα όπλα σου, τα πανό διαμαρτυρίας. Παράτησε την εσωτερική σου διαπλοκή, τον δίκαιο θυμό σου και αγάπησε μια γυναίκα.. πέρα από τον αγώνα σου για μεγαλεία πέρα από την προσπάθειά σου για φώτιση. Το ιερό δισκοπότηρο στέκεται δίπλα σου. Να την βάλεις στην αγκαλιά σου και άφησε την μάταιη αναζήτηση για κάτι πέρα από την οικειότητα.

Ελένη Βορεοπούλου

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue