Ανάδρομος Ερμής…

Ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς (17.2 – 4.3 από τις 12ο-0ο)
και στον Υδροχόο (από 4-10.3 στις 29ο και 28ο )

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Αυτός ο μικρός πλανήτης που εικονογραφείται σαν φτερωτός αγγελιοφόρος, είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και των μεταφορών όλων των ειδών. Λειτουργεί σαν ένας κομπιούτερ που συλλέγει τις πληροφορίες και τις χρησιμοποιεί αυτόματα για να επιβιώσει, δηλαδή να δράσει, να πληροφορηθεί και να εκφράσει κάτι σωστά.

Αντιπροσωπεύει την ψυχρή λογική, την πρακτική σκέψη και δεν είναι καθόλου συναισθηματικός. Η θέση του σε κάθε ζώδιο δείχνει το διανοητικό, επικοινωνιακό μας στιλ και τη ποιότητα του μυαλού μας. Όταν γυρίζει ανάδρομος- έχει τη τάση μπερδεύει τις πληροφορίες και να μας κάνει μαλλιά κουβάρια. Έτσι δεν είναι καλή περίοδος για κάποιον να υπογράψει συμβόλαια, ή να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Είναι μια από τις λίγες πλανητικές όψεις που επηρεάζουν όλα τα ζώδια.

Ο Ερμής κυβερνάει τις αδελφικές σχέσεις, τα ταχυδρομεία , τους γείτονες, τα ταξίδια, τις αγοροπωλησίες, τις δημόσιες σχέσεις, τις εκδόσεις, τα ραντεβού, τη διαφήμιση, τις online υπηρεσίες (όχι όμως και το κυβερνοχώρο, που τον έχει αναλάβει εργολαβικά ο Υδροχόος και ο σύγχρονος κυβερνήτης του ο Ουρανός), τους κούριερ, τους δασκάλους, τη βασική εκπαίδευση, τα μίντια- αυτοί ειναι και οι τομείς που επηρεάζονται κατά τη διάρκεια της ανάδρομης κινήσής του. Είναι ο κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου και συμβολίζεται από τον ευμετάβλητο υδράργυρο.

Όταν μιλάμε για ανάδρομο Ερμή εννοούμε ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται κατά μέσο όρο τρεις φορές το χρόνο και κατά το οποίο ο Ερμής φαίνεται να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό που οφείλεται στη σχέση του με τον Ήλιο από την οπτική γωνία της Γης. Φυσικά πρόκειται για ψευδαίσθηση αλλά για την αστρολογία πρόκειται για ένα σημαντικό φαινόμενο. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή διαρκεί περίπου 20 με 24 μέρες κάθε φορά και τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες του ανάδρομου.

Πολλοί γνώστες αρνούνται κατά τη διάρκεια του ανάδρομου να ξεκινήσουν κάτι σημαντικό, αναβάλλουν σημαντικά ραντεβού, δεν υπογράφουν συμβόλαια, ή σοβαρά έγγραφα, δεν κάνουν αγορές, δεν ταξιδεύουν, δεν μετακομίζουν μέχρι να λήξει ο συναγερμός. Και κατά βάση πράττουν καλώς αλλά δεν μπορείς πάντα να αναβάλλεις τη ζωή και τις δραστηριότητές της. Οπότε χρειάζεται να έχουμε κατά νου ότι τυχόν αποφάσεις, συμφωνίες ή συζητήσεις μπορεί να επανέλθουν μετά το τέλος του ανάδρομου για να επαναξιολογηθούν ή να διαφοροποιηθούν.

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή είναι για να ανατρέξεις στο παρελθόν, να ξαναδείς σχέσεις και στόχους, να διορθώσεις, να επανεξετάσεις, να προσαρμόσεις αποφάσεις υπό το πρίσμα νέων πληροφοριών και γεγονότων.

Ο Ερμής είναι ακριβής, αναλυτικός, λογικός. Στους Ιχθύς ο Ερμής βρίσκεται σε θέση πτώσης δηλαδή δυσκολεύεται να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον υπερευαισθησίας και ευπιστίας. Οπότε ναι οι παρεξηγήσεις και οι παρανοήσεις είναι πιθανές αυτό το διάστημα, όπως και η διαστρέβλωση των γεγονότων. Φανταστείτε τον Ερμή ως κομπιούτερ με εκατομμύρια πληροφορίες και τους Ιχθύς ως μία θάλασσα συναισθήματος. Τι συμβαίνει σε ένα κομπιούτερ που βυθίζεται σε μια θάλασσα; Καίγεται.

Ωστόσο ο Ερμής στους Ιχθύς έχει μια μοναδική ικανότητα: να μπαίνει στο μυαλό των άλλων και να εκφράζει τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Κι ακόμα περισσότερο να λειτουργεί τηλεπαθητικά. Δεν χρειάζονται οι λέξεις αφού συναισθηματικά μπορεί να καταλάβει ό,τι δεν λέγεται. Άρα προσοχή στις παρεξηγήσεις, αναβολή στις σοβαρές αποφάσεις οποιουδήποτε τομέα και ναι στην ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα αισθήματά μας και να δώσουμε χώρο στην διαίσθηση χωρίς να την εκλογικεύουμε. 

the cosmic telegram

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue