Αναγκαία Η Ενημέρωση, Διότι Η Άγνοια Για Την Απειλή Μπορεί Να Προκαλέσει Πανικό

 Θα συνεχίσω να επισημαίνω ότι, μέσα από την Ανθρώπινη Ευαισθησία της Εταιρικής Ευθύνης και σεβασμό στο κοινωνικό λειτούργημα που πρέπει να παρέχει, κάθε επιχείρηση –εταιρία που ασχολείται επαγγελματικά με τις εφαρμογές απολύμανσης , θα πρέπει η ενημέρωση των πολιτών στην προσφορά τους, να ανταποκρίνεται στις ξεκάθαρες απαιτήσεις .

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί με τις εμφανιζόμενες ‘‘Σύγχρονες προκλήσεις” σε τομείς με ”Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απολυμάνσεων ” , λόγο των ”μεταβαλλόμενων καταστάσεων” του πολύπλοκου εσωτερικού περιβάλλοντος , η μικροβιακή & βακτιριακή απολύμανση με την μη ορθή χρήση μεθόδων, μπορεί ίσως και να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την Μικροβιακή αντοχή ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) πιο συστηματικά με Πληροφορίες στις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των Νοσοκομειακων Λοιμώξεων , μέσα από την Επιδημιολογική ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, , αλλά και από Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ενιαίας Υγείας.

Όλοι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις σχετικές Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό

Τα παθογόνα που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, αιωρούνται στον αέρα για διάφορα χρονικά διαστήματα μαζί με όλους τους ρύπους γενικά ως ‘‘ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα από τους επιστήμονες, ο νέος κοροναϊός μπορεί να επιβιώνει (από 2-3 ώρες -έως 9 ημέρες) στα αντικείμενα στα οποία καταλήγει από τον βήχα ή/και το φτάρνισμα, μετατρέποντάς τα μαζί με τους αιωρούμενους ρύπους, σε εστία μόλυνσης.

Η σωστή ενημέρωση για την πρόληψη και προετοιμασία με ορθή οργάνωση στις εξοπλισμένες δομές, αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα για τον κάθε έλεγχο.

Όπως αναλυτικά έχω αναπτύξει με την Συμμετοχή μου στην Σχολή Απολυμαντών -Κλιβανιστών, για πληρέστερη ενημέρωση το Θέμα: Bio-Εφαρμογές Διαχείρισης Εσωτερικών Χώρων και στην εκτεταμένη συζήτηση, έδωσα έμφαση στην δημιουργία μέτρων με περιβαλλοντικές υποδομές . Αναφέρθηκα διεξοδικά στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, με τα πρωτόκολλα εφαρμογών απολύμανσης στους χώρους, άλλα και στα ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα που απαιτούνται, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή εφαρμογή της απολύμανσης. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου δε , εξαρτάται από τον βαθμό του απαιτούμενου επιπέδου απολύμανσης, το είδος του χώρου αλλά ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλής εφαρμογή της προτεινόμενης μεθόδου.

Χρειάζεται ενημέρωση για την σωστή αντιμετώπιση, ώστε με ψυχραιμία να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, χωρίς πανικό και υπερκατανάλωση Απολυμαντικών- Βιοκτόνων, για να εξασφαλιστεί σήμερα το καθαρό περιβάλλον του αύριο, χωρίς πλεονάζοντα ημίμετρα. Το κόστος δε της αμοιβής ενός Συμβούλου καθαριότητας , Περιβαλλοντικού ή/και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της μη ορθής αντιμετώπιση, των προβλημάτων στην καθημερινότητας μας.

  • Εντοπίζονται τα προβλήματα στον χώρο και εφαρμόζουμε επαγγελματικά Πρωτόκολλα περιβαλλοντικών και υγειονομικών εφαρμογών ,για πριν ή /και μετά από οποιαδήποτε εξειδικευμένη- επιτόπια Bio- εφαρμογη Διαχείρισης των Εσωτερικών Χώρων , διατηρώντας έτσι μεγαλύτερη σημασία στην ανάλυση κινδύνων και επικινδυνότητας τους, για ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής και η μείωσης κινδύνου.
  • Γίνεται ενδελεχής απορρύπανση σε βάθος (Deep-Depollution) (με επιμέλεια και με περισσότερη λεπτομέρεια) με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στα πρότυπα των αντιρρυπαντικών τεχνολογιών για αφαίρεση ρύπων, σκόνης με τα ”ερεθιστικά αλλεργιογόνα”, ακόμη και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, κλπ
  • Γίνεται επιμελημένη εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων με ολοκληρωμένα ”περιβαλλοντικά μέτρα Bio –εξυγίανσης” (Green Decontamination) ,για την δέσμευση και δυνατότητα καταστροφής σωματιδίων έως και 0,1 μικρών , αιωρούμενων σωματιδίων σκόνης, περιττώματα ακάρεων, μικροοργανισμών, σπόριων, βακτηριδίων, ιών, μυκήτων, αλλεργιογόνα, αλλά και τις οσμές από καπνό, κλεισούρα, καύση ξύλων, νέφος κ.λπ.
  • BioSanitizers: Ένα τμήμα με σύγχρονες και πρακτικές μεθόδους εναέριας και επιφανειακής απολύμανσης, ως μια αποτελεσματική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση που ξεπερνά τα πρότυπα της αποτελεσματικότητας, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αναπτύσσει στο προγράμματα των ”πράσινων στρατηγικών” εξειδικευμένες μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας, για επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO) (Purerefreshing), επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση. Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, έχει υιοθέτηση μια εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση,με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για τιςαπολυμαντικές εφαρμογές Bio- Sanitizers ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες και αποτελεσματικά ευέλικτες λύσεις, εφαρμόζοντας με απόλυτη ασφάλεια τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα.
  • Γίνεταιεφαρμογή εναλλακτικών λύσεων ως ‘ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων” χωρίς υπολειμματικότητα, για την κάλυψη των αναγκών, μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης κατ΄ όγκο και γενικά των επιφανειών σε εσωτερικό περιβάλλον. Η πρωτοποριακή μέθοδος της ”Καταλυτικής Οζονοποίησης ”(με καταλυτική διεργασία υψηλής απόδοσης), ως απολύμανση (Bio–Disinfection) , χωρίς την χρήση χημικών, μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα, εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά ως ”Φυσική εναλλακτική λύση ” για την εξουδετέρωση ”Ρυπογόνων χημικών κοκτειλ”. Επιπλέον δε μαζί με τις απολυμαντικές της ιδιότητες, μπορεί να δημιουργήσει σε πολλά ειδή παρασιτικών οργανισμών (ζωικούς εχθρούς), ένα ”αφιλόξενο περιβάλλον” δρώντας δε παράλληλα ως ”ανασταλτικός παράγων ” για την ανάπτυξη τους,χωρίς την χρήση χημικών, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων καθώς και για το περιβάλλον από τα βιοκτόνα.
  • Εξουδετερώνουμε και τα προβλήματα που προήλθαν από την επικίνδυνη μούχλα.

Προσοχή: Αν και ο καθαρισμός δεν κατατάσσεται συνήθως στις μεθόδους απολύμανσης , αποτελεί χωρίς αμφιβολία µια ”μορφή απολύμανσης” , καθόσον µε τον καθαρισμό μειώνεται ”το μικροβιακό φορτίο” μιας επιφάνειας. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από όλους μας , ότι η καθαριότητα-απορρύπανση , το πλύσιμο και η εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και εναλλακτικός αερισμός ή/και η αφύγρανση με καθαρισμό του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης , εξυγίανσης , εναλλακτικού αερισμού ή/και αφύγρανσης με καθαρισμό δεν αντικαθιστούν, καθαριότητα -απορρύπανση, πλύσιμο και αντικειμένων- επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Ένας “άρρωστος εσωτερικός χώρος” μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας σε όλους μας, λόγο των ”μεταβαλλόμενων καταστάσεων” λόγο αυξημένης εμφάνισης λοιμώξεων ή/και άλλων παρασιτώσεων με ιδιαίτερες επιπτώσεις. Οι κλειστοί χώροι ενδιαίτησης ( διαμονής ) φιλοξενίας δεν είναι μόνο η κάθε Εναλλακτική μορφή τουρισμού, (Ιατρικός ΤουρισμόςΚέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης) αλλά και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί μαζί με τα Μέσα Μεταφοράς των κλπ

Η πρόληψη εξασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό μια απόλυτα υγιή φιλοξενία. Η δε έννοια της ποιότητας δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυτέλειας. Ο δε επαναπροσδιορισμός της ποιότητας στο περιβάλλον του δωματίου πρέπει να γίνει για όλους τους χώρους φιλοξενίας στον κλάδο του τουρισμού, διότι η υγεία όλων των φιλοξενούμενων επισκεπτών –ταξιδευτών , με ή/και χωρίς ”ευαισθησίες” (σε όλα τα είδη μονάδων φιλοξενίας, ), -δεν μπορεί ”μετριέται” σε ”αστέρια”, ”κλειδιά”, κλπ

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσης σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να γίνεται, πλήρη καθαριότητα με εξειδικευμένες Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, εξυγίανσης και απολύμανσης κατά όγκο, διότι κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών είναι αιτίες αλλεργιών.

Το σύνολο των γνώσεών και των εμπειριών μας είναι στη διάθεσή σας.

Στην KlinTec, με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε κατά το μέγιστο δυνατό την άψογη καθαριότητα και υγιεινή, πριν από την εκ νέου χρήση των αντικειμένων στους χώρους. Στο δίκτυο της Klintec.Net το πρόγραμμα του Bio-Exterminating Services υποστηρίζονται από τις Bioapolimantiki, CareHome , Ecological Life, Hygienichome, Greenkeepings, GreenServices ,κλπ

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να φανώ χρήσιμος

Γιάννης Βγενής Cleaning Advisor

Με εμπειρία 35 χρόνων, Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων , βαθειά γνώση σε Καινοτόμες Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η συνεχής έρευνα στην πράξη με ειδικευμένες μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας (ISCO), μας ανέδειξε την αναγκαιότητα «πράσινων στρατηγικών» στις Bio- εφαρμογές Διαχείρισης Εσωτερικών Χώρων, για να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια οι προκλήσεις των «μικροβιολογικών κίνδυνων», με την καλύτερη δυνατή απόδοση και στις εφαρμογές του «ανέγγιχτου πλυσίματος των στρωμάτων»

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue