Ανανεώστε Τους Προσωπικούς Σας Χώρους Με DIY Κατασκευές

Οι D(o) I(t) Y(ourself) κατασκευές είναι –τις περισσότερες φορές- απλές, οικονομικές και μπορούν να δώσουν στη στιγμή αέρα ανανέωσης στους προσωπικούς μας χώρους. Οι πρώτες ύλες μπορεί να είναι αντικείμενα που μπορούμε να βρούμε εύκολα με χαμηλό budget ή και που ήδη έχουμε και δεν φανταζόμαστε πώς μπορούν να αλλάξουν τον αρχικό τους σκοπό και να μετουσιωθούν σε κάτι εντελώς διαφορετικό!

Σας παραθέτουμε, λοιπόν, παραδείγματα και σας παρακινούμε να εμπνευστείτε και να υλοποιήσετε τις δικές σας custom-made δημιουργίες.

  1. Παλιά πατζούρια/ πόρτες/ παραθυρόφυλλα

Είτε τα έχετε στη διάθεσή σας από δική σας ανακαίνιση είτε τα προμηθευτείτε από τα μεγάλα οργανωμένα καταστήματα second-hand που πλέον υπάρχουν, το σίγουρο είναι πως είναι μια ιδανική αλλαγή για την κρεβατοκάμαρα αν είστε λάτρης του vintage και του country style. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο κεφαλάρι για το κρεβάτι σας , ένα παραβάν ή απλά διαχωριστικό χώρου (ιδιαίτερα για studio διαμερίσματα). Μπορείτε να τα τρίψετε και να δώσετε ένα ακατέργαστο ύφος, να τους δώσετε επιμελή όψη χρησιμοποιημένου ή την απόχρωση που σας ταιριάζει με σπρέυ κιμωλίας.

DIY 13.jpg

DIY 11.jpg

  1. Κλαδιά

Αν τα βρείτε σε κατάλληλες διαστάσεις και σχήμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με ποικίλους τρόπους. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σε τοίχο της επιλογής σας και να τοποθετήσετε κοσμήματα , να τα αναρτήσετε και να προσθέσετε κρεμαστά γλαστράκια , να κατασκευάσετε μια πρωτότυπη κρεμάστρα, ακόμη και φωτιστικό οροφής.

DIY 12.jpg

DIY 9.jpg

DIY 10.jpg

 

  1. Ξύλινες επιφάνειες

Θα παραμείνουμε στο ξύλο (γιατί μας αρέσει η αίσθηση των φυσικών υλικών) και στην τάση της «αιώρησης» και θα σας πούμε ακόμη, πως αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο για τραπεζάκι ή κομοδίνο, μπορείτε με λίγο σχοινί και μια ξύλινη επιφάνεια να κατασκευάσετε ένα κρεμαστό που θα διαμορφώσει ένα πιο χαλαρό και ανάλαφρο ύφος (εικόνα 6). Να προσθέσουμε, ωστόσο, ότι εκτός από ξύλινη επιφάνεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν παλιό (π.χ. στρογγυλό) δίσκο

DIY 8.jpg

Επειδή όμως έχουμε ΚΑΙ οικολογική συνείδηση και μας ενδιαφέρει η επανάχρηση υλικών και αντικειμένων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, σας έχουμε δύο ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις!

DIY 7.jpg

  1. Υδρόγειος

Αν είστε λάτρης των ταξιδιών, αυτή η κατασκευή θα σας συναρπάσει! Αν διαθέτετε μια πλαστική υδρόγειο (ναι, αυτές που είχαμε στα σχολεία κάποτε, πριν την έλευση του google earth) μπορείτε να την κόψετε στο ένα μέρος, να τρυπήσετε το άλλο για να περάσετε ντουί και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο φωτιστικό!

DIY 5.jpg

  1. Ελαστικά

Τέλος, ακόμη και τα ελαστικά των οχημάτων μπορούν να αποκτήσουν μια θέση σε αυτή τη λίστα! Απλά τυλίξτε τα με χοντρό σχοινί σε ό,τι χρώμα θέλετε και με την προσθήκη μαξιλαριών ως σκαμπό ή γυάλινης επιφάνειας για τραπεζάκι (εικόνα 10), έχετε ένα μικρό σετ καθιστικού, ειδικά για εξωτερικό χώρο, όπως το μπαλκόνι σας!

DIY 1.jpg DIY 4.jpg

Γράφει η Κατερίνα Ευθυμίου 

Αρχιτέκτων Μηχανικός 

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
Κεραμεικού 97, Αθήνα 10435
210 2827 342/ 697 688 3452
Follow facebook | instagram
 
 
“Η Κατερίνα Ευθυμίου είναι αριστούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρύτρια του αρχιτεκτονικού Γραφείου «Positive+ Architects», …διότι «Positive» …είναι η φιλοσοφία της! Το 2017 κατατάχθηκε στις 5 τελικές υποψηφιότητες στο Διαγωνισμό για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (GIWA) που διεξήχθη στο Λονδίνο, χάρη στο καινοτόμο project: «6 νέες κατοικίες με Containers» (έργο υπό κατασκευή), στην κατηγορία «Arts & Design». Είναι CEO του «SERVIO», μιας εφαρμογής για κινητά, του οποίου θα μπορείτε να επωφεληθείτε σύντομα, σε λίγο βγαίνει στην αγορά! Τέλος είναι μέλος του Πολυφωνικού Συνόλου «Χαονία», ομάδας που ιχνηλατεί και ερμηνεύει το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι.”
 

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue