Αναπνοή: 5 Συμβουλές Για Υγιή Οργανισμό Και Μεταβολισμό

Η ”σωστή” αναπνοή και η παρουσία οξυγόνου στον οργανισμό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία ενός οργανισμού σε όλα τα επίπεδα (ψυχικό, νοητικό & σωματικό επίπεδο) καθώς και για την διατροφή. Η Αναπνοή αποτελεί μέρος μιας σειράς χημικών αντιδράσεων που γίνονται στον οργανισμό μας σε κυτταρικό επίπεδο ώστε να παραχθεί και απελευθερωθεί ενέργεια. Το κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού συνεργάζεται με το πεπτικό και το αναπνευστικό. Η διαδικασία σίτισης και επεξεργασίας της τροφή χρειάζεται την κατάλληλη αναπνοή ώστε να γίνει ”σωστά” η διαδικασία πέψης και καύσης της τροφής οπότε και η παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό και στην βελτίωση του μεταβολισμού. Ταυτόχρονα η καλή οξυγόνωση του οργανισμού συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος οπότε και την βελτίωση της διαύγειας, του καρδιακού ρυθμού, του άγχους, του ύπνου, του αισθήματος κούρασης κ.α.

Τρόποι βελτίωσης της αναπνοής : 

Υιοθετήστε σωστή στάση σώματος, ώστε να λειτουργήσει πιο σωστά το διάφραγμα 

-Εισπνέετε από τη μύτη, ώστε να ”φιλτράρεται” και να ”αποστειρώνεται” (μέσω διεργασιών του βλεννογόνου της μύτης) τον αέρα που εισέρχεται στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα 

-Παρακολουθήστε με ηρεμία την αναπνοή σας, ώστε να αντιληφθείτε τον τρόπο που αναπνέετε

-Πάρτε 10 βαθιές αναπνοές 2-3φορές μέσα στη μέρα, ώστε να χαλαρώσετε και να επαναφέρετε σε καλύτερο ρυθμό την αναπνοή σας

-Κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας δοκιμάστε να αναπνέετε πιο ”συγκεντρωμένοι” και βελτιώστε την κατά περίπτωση, ώστε να έχετε λιγότερη αίσθηση κούρασης και περισσότερη αντοχή. 

*To παρόν άρθρο έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue