Γιατί είναι σημαντική η ανάρρωση πριν από την προπόνηση!

Είσαστε από εκείνους που ακόμη και τώρα είσαστε πιστοί και συνεχίζετε την άσκηση; Μπράβο σας!

Όμως υπάρχνουν κάποια πράγματα που ίσως θα έπρεπε να ξέρετε!

Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει μετά από μια προπόνηση. Οι μύες επιδιορθώνονται και αναδιαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Οι γυναίκες όμως, χρειάζονται περισσότερο χρόνο αποκατάστασης σε σύγκριση με τους άντρες σύμφωνα με μια καινούργια μελέτη.

Στους άνδρες παρατηρήθηκε να έχουν μια πιο γρήγορη αντίδραση στην προπόνηση δύναμης. Αυτή η γρήγορη αντίδραση αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Οι γυναίκες απο την άλλη, παρατηρήθηκε να παρουσιάζουν μια καθυστερημένη απόκριση στην προπόνηση μειώνοντας την ανάρρωση των μυών.

Είτε είστε άνδρας ή γυναίκα, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μύες σας χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν μετά την προπόνηση. Ο χρόνος αυτός εξαρτάται και από το πόσο έντονη είναι η προπόνηση σας.

Ο γενικός κανόνας είναι να μην κάνετε συνεχόμενη άσκηση στους ίδιους μύες τουλάχιστον έως ότου περάσουν 48 ώρες. Και βέβαια δεν εννοείτε αποκατάσταση χωρίς σωστή διατροφή, ύπνο και διαχείριση του στρες. Δεν αρκεί απλώς να ασκηθείτε, πρέπει να υποστηρίξετε το σώμα σας και μετά την άσκηση!

Ρωτήστε έναν επαγγελματία της άσκησης για να σας συμβουλέψει στο πως θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και με ποια συχνότητα!

cover photo unsplash

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue