Η Αναστασία Αβιώτη ερμηνεύει τα κοινωνικά και πολιτισμικά δρώμενα καθώς και τις στυλιστικές επιρροές για τον χειμώνα 2019/2020

Για 5η συνεχή χρονιά, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τριήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για τις τάσεις της μόδας. Στη διαδικασία της ανάλυσης των τάσεων, η Προγνώστης Μόδας κ. Anastasia Avioti και οι συνεργάτες της, ερμήνευσαν κοινωνικά και πολιτισμικά δρώμενα καθώς και επιρροές. Έτσι σχεδίασαν και παρουσίασαν ενημέρωση για το χειμώνα 2019-2020 και για το καλοκαίρι 2019 που αφορούσε σε γυναικείο, ανδρικό και παιδικό ένδυμα και υπόδημα. Την πρόγνωση παρακολούθησαν μεγάλα brand του χώρου της Μόδας, σχεδιαστές, στυλίστες και δημοσιογράφοι, καθώς και μεγάλος αριθμός σπουδαστών από κρατικές και ιδιωτικές σχολές μόδας.

Κατά την προγνώστη, τα χρώματα, τα υφάσματα και τα βοηθητικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τα ρούχα που θα σχεδιαστούν, επηρεάζονται από Αειφορία, Τεχνολογία, Τέχνη. Ορισμένες από τις λέξεις-κλειδιά είναι αίγλη, εξέγερση, θηλυκότητα . Συγκεντρώνονται ασυμβίβαστα στοιχεία για να δημιουργήσουμε ένα νέο οπτικό λεξιλόγιο με αλλεπάλληλα κοινωνικά ή πολιτισμικά μηνύματα.

O χειμώνας 2019/2020 επιλέγει την αντοχή, την αφθονία και την πρωτοτυπία, την αθλητική και αισθησιακή πολλαπλότητα και σαφείς οικονομικές λύσεις, όσον αφορά τους καινοτόμους οικολογικούς μηχανισμούς.

Χρώματα με ποιότητα ψευδαίσθησης, αλλά και τοξικά, οξειδωμένα, φωτεινά και νέον.

Πανιά όπου το βάρος και η πυκνότητα τους, αποτελούν εγγύηση για ανθεκτικότητα. Η φύση συνδυάζεται με τις νέες τεχνολογίες και τα υλικά γίνονται σεβαστά για την καινοτομία και την προσαρμοστικότητά τους. Μαλακές υφές , ανακλαστικά φινιρίσματα,θερμομονωτικά καιβιομορφικά.

Αλλά και οτιδήποτε αποτελεί στοιχείο προσωπικής Τέχνης, ακόμη και μακρινών αναμνήσεων, γίνεται στοιχείο σχεδιασμού για ύφασμα και print. Μια άρνηση του ψηφιακού και αγάπη για χειροποίητο.

Αυτά τα στοιχεία θα μας προστατεύσουν κυριολεκτικά, διατηρώντας μας ασφαλή από εξωτερικούς “κινδύνους” και εικαστικά, κάνοντάς μας να “αισθανόμαστε” αγκαλιασμένοι με το μεταβαλλόμενο κόσμο που κυριαρχείται από την τεχνολογία.

΅Αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τις τρομερές επιπτώσεις της κατανάλωσης, πρέπει να πιστεύουμε στην καινοτομία και την τεχνολογία όσο και στην ανακυκλωσιμότητα, ως οι τρόποι προς τα εμπρός, σε ό, τι αγαπάμε και επιδιώκουμε περισσότερο, σε υφάσματα που είναι επιθυμητά και εξυπηρετικά και σε ενδύματα που μας κάνουν να φαινόμαστε όμορφοι. Η τεχνολογία παρέχει την ελευθερία να δημιουργούμε οτιδήποτε θέλουμε, αλλά οι αξίες μας, θέτουν τα όρια για να καταστούν αυτά, ανθρώπινα και βιώσιμα΅. 

Στην φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι η Anastasia Avioti & Ιωάννα Κουλουμπίνη

​Παναγιώτης Θάνος

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue