images easyblog images 928 e94c9fec1d4737ab646df2330968a9dc XL f8a35dee

Άννα Νικολαΐδη: Μια γυναίκα πολυτάλαντη μιλά εφ όλης της ύλης για τα όνειρά της, την τηλεόραση και τα σχεδία της.

Άννα Νικολαΐδη-«Από την τηλεόραση λείπει γενικά η ποιότητα σε ότι γίνεται»

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

 

Μια γυναίκα πολυτάλαντη!  Εργάζεται ασταμάτητα,  έχει ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό  της όμως απολαμβάνει ότι κάνει στο μέγιστο βαθμό. Η Άννα Νικολαΐδη είναι συγγραφέας, ερευνήτρια ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την τηλεόραση! Συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, καταχωρήσεις σε περιοδικά αλλά και σε γνωστά web site συνθέτουν την έκταση και διάδοση των ιδεών και των ντοκιμαντέρ της. Ταυτόχρονα με αυτές της τις δραστηριότητες, δεν σταματά να συγγράφει το διδακτορικό της, να ψάχνει νέες ιδέες και να κάνει παρεμβάσεις όπου απαιτείται και μπορεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ιδιότητά της ως υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας ΕΚΠΑ. Από την αρχή της σεζόν την βλέπουμε στην εκπομπή «Ανάδειξέ το» που προβάλλεται κάθε Τρίτη 9 -10 το πρωί μέσα από τη συχνότητα του Extra! Μια εκπομπή με τεράστιο ενδιαφέρον  με πρόσωπα από τον χώρο της υγείας, της τέχνης και όχι μόνο. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης μιλά για τα όνειρά της, την τηλεόραση και τα σχεδία της.

 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τηλεόραση;

Το να ασχοληθώ με την τηλεόραση ήταν απλά μια επιθυμία, μια σκέψη αλλά ουδέποτε σκέφθηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω στην πράξη. Είχα άλλο προσανατολισμό , τον οποίον υπηρετώ φυσικά με αγάπη και ζήλο, αλλά ξαφνικά προέκυψε με την ομάδα μου το ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟ και το be well μετά από λίγο σε πεντάλεπτο . Τι να πω, ήταν ξαφνικό και πήγε καλά, τολμήσαμε και προχώρησε….

 Τι προσφέρει το Ανάδειξε το στους τηλεθεατές;

Ενημέρωση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, ποιότητα, και ήθος. Αγάπη στα παιδιά, αγάπη στη μάθηση, έρευνα, παρουσίαση νέων πραγμάτων.

 Ποια θεωρείτε την πιο σημαντική είδηση- συνέντευξη που έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Τα αφιερώματα που έγιναν στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ , στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας αλλά και στο Δίστομο ήταν από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της εκπομπής. Να μην ξεχάσω βέβαια και το  αφιέρωμα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

 Πιστεύετε πως λείπει κάτι από την τηλεόραση του σήμερα;

Ναι πιστεύω πως λείπουν τα καλά χιουμοριστικά σίριαλ που παλιά υπήρχαν, αλλά πιστεύω ότι λείπει γενικά η ποιότητα σε ότι γίνεται. Εμείς ως προσπάθεια στο ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟ, με όποιο κόστος αυτό κάνουμε, να δίνουμε βάση σε ποιοτικούς καλεσμένους, συγγραφείς, γιατρούς αλλά και ερευνητές και φυσικά καθηγητές Πανεπιστημίου.

 Υπάρχει κάποιος παρουσιαστής –τρία που θαυμάζετε;

Μου αρέσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Ποιες εκπομπές σας τραβούν το ενδιαφέρον;

Αυτές που έχουν έξυπνο χιούμορ, που προσφέρουν ενημέρωση, που είναι γρήγορες και διαφορετικές από ο,τιδήποτε άλλο.

 Σε ότι αφορά τους στόχους και τα όνειρά σας,  πως βλέπετε τον εαυτό σας τα επόμενα χρόνια;

Τα πράγματα αλλάζουν κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί αυτό είναι η αλήθεια. Με ενδιαφέρει να πάω ενδεχομένως σε κάποιο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι, με την εκπομπή ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟ, αλλά δεν έχω και πρόβλημα να παραμείνω και εκεί που είμαι, όπου είμαι πολύ ευχαριστημένη πράγματι από τη συνεργασία μου με το τηλεοπτικό κανάλι EXTRA 3.

Υπάρχει κάτι νέο που συζητάτε αυτή τη περίοδο;

Όχι δεν έχω κάτι νέο. Άπλα προσπαθώ να τελειώσω τις εκκρεμότητες που έχω αναλάβει έως τώρα

Είστε αυστηρή με τους συνεργάτες σας;

Δυστυχώς για αυτούς ναι. Είμαι πολύ καθώς πρωτίστως είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου. Δουλεύω πάρα πολύ σκληρά και πολλές ώρες, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Ποιες άλλες δραστηριότητες έχετε εκτός του «Ανάδειξέ το;»

Τελειώνω το διδακτορικό μου στο ΕΚΠΑ στον τομέα φιλοσοφίας, γράφω άλλες έρευνες, ετοιμάζω τη νέα μου ποιητική συλλογή, αλλά και απολαμβάνω τον έπαινό μου από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Καφενείο των Ιδεών για τη συμμετοχή μου στον πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό για την επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα. Επίσης στον διαγωνισμό «Σικελιανά 2016» βραβεύτηκα με το  δεύτερο  βραβείο στην κατηγορία της ελεύθερης ποιητικής συλλογής από το  «καφενείο των ιδεών» του κυρίου Ντίνου Κουμπατη. Προσπαθώ δε να ανανεώνω συνεχώς τη θεματολογία της εκπομπής τόσο στο ιατρικό θέμα όσο και στα πολιτιστικά αλλά και στο αθλητικό μέρος.

Τι πιστεύετε για το μέλλον της Ελλάδας; Βλέπετε ή όχι καλύτερες μέρες και αν ήταν στο χέρι σας τι θα αλλάζατε;

Το μέλλον της χωράς είναι κάτι που είναι απρόβλεπτο . Θα ήθελα φυσικά να δω καλύτερες ημέρες. Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να μην υπήρχε τόση φορολογία, να υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή νέων ανθρώπων στα κοινά και γενικά, να υπήρχε μεγαλύτερη εύνοια στους ερευνητές και ενίσχυση στην έρευνα. Στο θέμα της υγείας είναι καλό να υπάρχει σταθερότητα δομών και ιατρικών παροχών αλλά και καλή νοσηλεία για τους ασθενείς.

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue